top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

10ο Tour du Peloponnese – Διαμάντι πολλών καρατίων

Ένα μη συγκρίσιμο κοκτέιλ πολλών αστέρων το οποίο επικοινωνεί Ελλάδα με όμορφο τρόπο, και άλλωστε ταιριάζει με τον πολιτισμό μας.

Εκδήλωση όπου εκφράζεται περίφημα η κουλτούρα του Έλληνα σε σχέση με το κλασικό αυτοκίνητο, με ιστορία που ξεπερνάει και τα 53 χρόνια του περιοδικού μας. Σημαντικό γεγονός με διεθνή ανταπόκριση, έργο του σκεπτόμενου και πεισματάρη ιδιώτη, που όταν θέλει μπορεί. Σκοτώνει τις δικαιολογίες, κρύβει την απογοήτευσή του και γράφει την ιστορία, δημιουργώντας και την προοπτική.

Επί του προκειμένου, και με ευκαιρία τον επετειακή 10η εκδοχή του Γύρου της Πελοποννήσου, όλη αυτή η προσπάθεια από το Τρισκέλιον-scuderia με έδρα το Άργος, πρωτεύουσας άλλωστε του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, έχει την υπογραφή του Γιάννη Καράμπελα.

Tour Du Peloponesse 2023

Με πλεονέκτημα την ομάδα του και ατού τη σύζυγό του, κ. Τέτη Ρούφου, που όταν εμπλέκεται κάνει τη διαφορά. Τα έργα του δημιουργού είναι γνωστά. Ο ίδιος πάντα βρίσκει ένα λόγο, ένα συνδυασμό που δεν αποτελείται από συμπτώσεις για να κάνει τη διαφορά.

Tour Du Peloponesse 2023

Σκέφτεται, αγωνίζεται, εργάζεται σκληρά και έντιμα, δίνοντας κάθε χρόνο περισσότερη λάμψη και από διαφορετική γωνία, προσθέτοντας στοιχεία προς διάφορες κατευθύνσεις. Ό,τι καθιστά το TdP μοναδικό. Έχουμε το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC, έχουμε το Τour στη διεθνή κοινότητα του Classic, με μέλη ιδιαίτερα απαιτητικούς, και διεκδικούμε με ξεκάθαρο πλάνο την καθιέρωση του ΙΡΑ από την ΟΜΑΕ, με έξτρα αξία και από τη Regularity εκδοχή του.

Tour Du Peloponesse 2023

Από formal casual σε επίσημο ένδυμα

Τα πάντα με προσοχή στη λεπτομέρεια. Ό,τι χαρακτηρίζει την προσπάθεια από τη γέννησή της, ό,τι ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία αναφορικά με την ποιότητα και την ιστορία των αυτοκινήτων στα χέρια σημαντικών. Με χαμόγελο από την Κυλλήνη και την Ολυμπία μέχρι τον Μυστρά και τις Σπέτσες. το γοητευτικό νησί του Αργοσαρωνικού που έδεσε περίφημα με την εορταστική έκφραση της εκδήλωσης, φιλοξενώντας τα εξήντα πληρώματα που ολοκλήρωσαν, από τα εβδομήντα που βρέθηκαν στην αφετηρία.

Tour Du Peloponesse 2023

«Τα πάντα με προσοχή στη λεπτομέρεια. Ό,τι χαρακτηρίζει την προσπάθεια από τη γέννησή της, ό,τι ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία αναφορικά με την ποιότητα και την ιστορία των αυτοκινήτων στα χέρια σημαντικών».

Tour Du Peloponesse 2023

Με υπέροχες κατασκευές, βαριά ονόματα της ιστορίας του αυτοκινήτου, και όπου βρέθηκες, είδες και αφουγκράστηκες, είχες την αίσθηση ότι ονειρεύεσαι. Δημιουργούν την τέλεια σύνθεση. Τα χρώματα σε συνδυασμούς που προδίδουν υψηλή αισθητική, τα προσεγμένα μέταλλα που πιστοποιούν την ποιότητα των ιδιοκτητών, η άψογη τοποθέτηση σε χώρους στάθμευσης και φιλοξενίας, η εντυπωσιακή λειτουργία αυτοκινήτων ακόμα και εβδομήντα ετών, με κύλιση που εκπλήσσει.

Tour Du Peloponesse 2023

Ακόμα και στους δύσκολους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους. Η Τέλεια Διαδρομή που υποστηρίζεται από καταπληκτικούς «θεατές», κατοίκους των περιοχών από όπου περνάει η εκδήλωση στην Πελοπόννησο. Γεγονός που μάλιστα χαρακτηρίζεται και ως σημείο αναφοράς και από τους κριτές της οργάνωσης. Νέοι, ωραίοι άνθρωποι, ταγμένοι στο να υποστηρίζουν με ευγένεια, έχοντας και απόλυτη γνώση του δορυφορικού συστήματος χρονομέτρησης.

Tour Du Peloponesse 2023

«Η Τέλεια Διαδρομή υποστηρίζεται από καταπληκτικούς “θεατές”, κατοίκους των περιοχών από όπου περνάει η εκδήλωση στην Πελοπόννησο».

Tour Du Peloponesse 2023

Κριτές και συνοδηγοί σε υπερωρίες, ειδικά φέτος, που δεν έλειψαν τα παιχνίδια με την αλλαγή της μ.ω.τ. και άλλα απρόβλεπτα, στον επετειακό αγώνα που διατηρεί την Touring φιλοσοφία. Ακριβό μάθημα υψηλής ακρίβειας και πιστότητας, όπως ένα ρολόι της Chopard που προσφέρεται στο Mille Miglia.

Σεμινάριο το TdP από τον… πρύτανη Γιάννη Καράμπελα, που άλλωστε διδάσκεται πλέον στην Ιταλία, στη Ρουμανία, στην Αυστρία και αλλού. Με τον creator να σφραγίζει το διαβατήριό του πρόσφατα και στο περίφημο Goodwood Festival, στη Μ. Βρετανία, χάρη στην εμπλοκή του στο TdP και στο ΙΡΑ. Είπαμε: τίποτα στην τύχη.

Tour Du Peloponesse 2023

Όταν η φήμη προηγείται

Έχεις την αίσθηση ότι τα γνωρίζεις τα κοσμήματα, τις καλλονές που συμμετέχουν, αλλά εδώ ο κάθε ιδιοκτήτης βάζει τη σφραγίδα του. Άλλωστε, το κλασικό αυτοκίνητο και η κατάστασή του αποτελούν και καθρέφτη του χαρακτήρα μας. Προδίδουν τη γνώση μας και εκφράζουν βιώματα, αφού δεν υπάρχει «ιστορικός», Έλληνας ή ξένος, που να επενδύει και να κοπιάζει χωρίς να συνδέεται με το αυτοκίνητό του.

Πρόκειται για χώρο υψηλού κόστους, που δεν αντέχει σε συμπτώσεις. Εκτός από τον ιδιοκτήτη, καθρεφτίζεται και η ικανότητα του τεχνικού. Συνήθως σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, που πρέπει να γνωρίζει, να έχει άποψη και ικανό χέρι, ώστε να αντιλαμβάνεται και να μπορεί να παρέμβει σχετικά. Δεν είναι όλες οι Alfa Romeo 1750 ίδιες, ούτε τα MGB, και οι διαφορές δεν έχουν να κάνουν με τη χρονολογία κατασκευής και τον τύπο του αμαξώματος.

Tour Du Peloponesse 2023

Κάθε μερακλής ιδιοκτήτης προσθέτει τις πινελιές του, αφού κατ’ αρχάς εξασφαλίσει την αξιοπιστία του εγχειρήματος της ανακατασκευής, οπότε για τη συνέχεια έχει το χρόνο και την πολυτέλεια της προστιθέμενης αξίας – ανάλογα με τα όνειρα του καθενός. Άλλωστε, στο TdP δε συμμετέχουν τυχαία σημαντικοί από όλο τον κόσμο, ούτε συμπτωματικά, ούτε από συνήθεια.

Γνωρίζουν, παραδέχονται, σέβονται και υποστηρίζουν, καθώς περνούν καλά σε μια φιλόξενη χώρα, ενώ φιλοξενούνται υποδειγματικά από μια έντιμη παρέα που στην κυριολεξία προσφέρει φιλοξενία first class

Winners

Ονειρεμένο αποτέλεσμα, με Έλληνες νικητές. Όπως και το 2020, νικητές και φέτος στο επετειακό TdP o κ. Άρης Γεωργοσόπουλος με τη σύζυγό του, κ. Ελένη Παπανικολάου. Τρίτος άσος σε αυτή την κλασάτη παρτίδα το σιέλ εμβληματικό Mini Cooper S-MK2. Συνδυασμός που τέθηκε από την αρχή επικεφαλής, αντιμετωπίζοντας εναλλάξ την πίεση μιας εξαμελούς ρουμανικής ταξιαρχίας, που ήρθε στην Ελλάδα για να κερδίσει. Μόνοι εναντίον όλων οι Γεωργοσόπουλοι, χωρίς τους αγαπημένους τους «Warriors» (οι Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη, επίσης νικητές στο Tour το 2020), αλλά δε λύγισαν και παρέμειναν συγκεντρωμένοι και αλάνθαστοι και τις πέντε ημέρες του αγώνα.

Πολλές ειδικές, αλλεπάλληλες μετρήσεις, και το Mini αποδείχθηκε αξιόπιστο πολυεργαλείο σε μια δύσκολη άσκηση. Ο Άρης Γεωργοσόπουλος, άλλωστε, ξέρει τον τρόπο ώστε να μην πληγώνει μηχανές-κοσμήματα μιας άλλης εποχής. Αντίστοιχα, η γενικώς ήρεμη και επικοινωνιακή σύζυγός του, Ελένη, με το χαμόγελό της σημείο αναφοράς, μεταμορφώνεται σε πολεμιστή.

Tour Du Peloponesse 2023

«Κυρίαρχο στοιχείο σε αυτές τις εκδηλώσεις, που κρίνονται σε λεπτομέρειες, είναι τα ιδανικά πεδία, ώστε να μοιράζεσαι αυτοκίνητα-κοσμήματα»

Tour Du Peloponesse 2023

Με τις αγωνιστικές τους χρωματιστές ζώνες στα τύπου μπάκετ καθίσματα, με τα ακουστικά τους σε λειτουργία, ώστε να φτάνει έγκυρα και στο σωστό χρόνο και «χρώμα» η πληροφορία. Για την πλοήγηση και το σταθερό προσδιορισμό της μ.ω.τ. Οπότε απαιτείται και το καθαρό μυαλό. Ένα ωραίο «πλήρωμα» στη ζωή, πρωταγωνιστές και πρωταθλητές, όταν σπάνια πλέον συνδυάζονται και συμμετέχουν σε ασκήσεις ακριβείας, όπου ο ένας φιλτράρει τις αντιδράσεις του άλλου, διδάσκοντας το ομαδικό παιχνίδι.

Κυρίαρχο στοιχείο σε αυτές τις εκδηλώσεις, που κρίνονται σε λεπτομέρειες. Τα ιδανικά πεδία, δηλαδή, ώστε να μοιράζεσαι αυτοκίνητα-κοσμήματα και εμπειρία με τον δικό σου άνθρωπο. Η τέλεια συναναστροφή

Να ευχηθούμε…

… στο Τρισκέλιον καλή συνέχεια στις εκδηλώσεις του, και στον Αλυτάρχη ένα ΙΡΑ αντίστοιχο της ιστορίας του συνδυασμού «Ακρόπολις- Regularity-ΟΜΑΕ-I. Καράμπελας». Καλό δρόμο._ Σ. Χ.

Tour Du Peloponesse 2023

Φωτογραφίες: Μάριος Κουσκούτης
(2-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 – ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Tour Du Peloponesse 2023
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ