top icon
Κατασκευαστές

Ιστορικός σύνδεσμος Alfa Romeo

Λίγες εταιρείες μπορούν να παρουσιάσουν μια ιστορία τόσο συναρπαστική όσο η Alfa Romeo. To παρελθόν της έχει να επιδείξει μια πολύτιμη ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά, η οποία είναι άμεσα προσβάσιμη στους φανατικούς «Αλφίστι» και στο απλό κοινό, μέσα από τον Ιστορικό Σύνδεσμο της Alfa Romeo. Ο Σύνδεσμος αυτός δημιουργήθηκε για να διαφυλάξει το όνομα και την φιλοσοφία της Alfa Romeo και να υποστηρίξει ποικίλες εμπορικές πρωτοβουλίες. Έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό πολιτισμικό φορέα, ο οποίος διαθέτει μια πλούσια συλλογή αυτοκινήτων και ένα αρχείο με σπάνια έγγραφα, ενώ συμμετέχει ενεργά σε πολλές διεθνείς εκδηλώσεις.

Οι τελευταίες, επιτρέπουν στο κοινό να θαυμάσει από κοντά μοναδικά, σπάνια μοντέλα τα οποία έχουν γράψει αγωνιστική ιστορία και παραμένουν πλήρως λειτουργικά και σήμερα. Ο Σύνδεσμος έχει στενή συνεργασία με χιλιάδες συλλέκτες από σχεδόν 300 λέσχες κλασικών Alfa Romeo σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες 92 βρίσκονται στις Η.Π.Α., 150 στην Ευρώπη, 7 στην Αφρική και 3 στην Αυστραλία.

Φέτος, ο Ιστορικός Σύνδεσμος της Alfa Romeo (Alfa Romeo Automobilismo Storico) έλαβε μέρος σε 12 διεθνείς αγώνες κλασικών αυτοκινήτων, ανάμεσα στους οποίους και στην αναβίωση του θρυλικού Mille Miglia. Μια πολυπληθής ομάδα από ιστορικές Alfa Romeo διαγωνίστηκε σε αγώνες όπως το Κύπελλο Μιλάνου-Σαν Ρέμο (Milan-San Remo Cup), τον Χειμερινό Μαραθώνιο (Winter Marathon), τα 2000 χλμ. στην Γερμανία (2000 km Durch Deutschland) και το ράλι Βιέννης-Τεργέστης (Vienna-Trieste). Ενδεικτικά αναφέρουμε την επιτυχία του Φιλ Χιλ στον αγώνα αντοχής Le Mans Classic, πίσω από το τιμόνι μιας Alfa Romeo 6C 3000 CM coupe, καθώς και τις πολλές επιτυχίες της Alfa Romeo Giulietta Ti στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων Τουρισμού (European Historical Touring Car Championship) με οδηγό τον Μάρκο Καγιάνι.

Η Giulietta γιόρτασε φέτος τα 50 της χρόνια και αυτό ήταν αφορμή για την διοργάνωση ενός αριθμού εκδηλώσεων οι οποίες προσέλκυσαν εκατοντάδες αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, διοργανώθηκαν και θεαματικά ράλι στο Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo, στην πίστα του Μπαλόκο και στην κεντρική πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, επίσης, το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου, ο οποίος, με μια πρωτοβουλία που οργανώθηκε με την Αμερικανίδα οδηγό αγώνων Σίλβια Ομπέρτι η οποία μέσα από την συμμετοχή της σε αγώνες, συγκέντρωσε χρήματα για νοσοκομεία και μοίρασε δώρα σε νεαρούς ασθενείς.

Τέλος, η ένδοξη παράδοση της Alfa Romeo διατηρείται ζωντανή από το Ιστορικό Μουσείο της εταιρίας στο Αρέζε, το οποίο υποδέχτηκε περισσότερους από 5000 επισκέπτες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2004. Εκεί εκτίθενται περίπου 100 αυτοκίνητα (από τα οποία τα περισσότερα είναι πλήρως λειτουργικά) σε μια έκταση 5000 τετρ. μέτρων. Το ιστορικό αρχείο της εταιρίας είναι μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών για όλους όσους ασχολούνται με την Alfa Romeo. Αρκεί να πούμε, πως περιλαμβάνει 1500 φωτογραφίες, 140 τεχνικά συγγράμματα, ταινίες, σχέδια και σχεδόν 2000 γραπτές απαντήσεις σε τεχνικά και ιστορικά ερωτήματα. Το ιστορικό αρχείο έχει επίσης συμβάλλει και στην έκδοση αρκετών βιβλίων, από την ιστορία του Νουβολάρι, μέχρι την ιστορία της Giulietta, αλλά και την ιστορία των… τρόλεϊ!

Ποιο αυτοκίνητο πιστεύετε ότι θα κερδίσει τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ