top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Monte Carlo Historique 2023: Κυριακή στα χιόνια για τους Les Grecs

Οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πληρωμάτων, αλλά αποτελούν μέρος της αίγλης του ιστορικού αγώνα στο Μόντε Κάρλο.

Το ζητούμενο στην ιστορική εκδοχή του αγώνα δεν είναι η απόλυτη ταχύτητα αλλά η μέγιστη ακρίβεια στις δοκιμασίες καθώς πρόκειται για αγώνα τύπου regularity. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολο καθώς η ήδη δύσκολη προσπάθεια τήρησης, με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού, της ταχύτητας και του χρόνου που πρέπει να επιτευχθεί δυσχεραίνεται ενίοτε και από τις καιρικές συνθήκες.

les grecs

H θέα από τα μπάκετ των Χριστοδούλου – Γεωργοσόπουλου

Οι ορεινές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο και φέτος προσφέρουν ωραίες εικόνες για τους θεατές αλλά το χιόνι και ο πάγος προσθέτουν στον βαθμό δυσκολίας της άσκησης για πληρώματα και αυτοκίνητα και, ήδη, έχουμε 18 εγκαταλείψεις πληρωμάτων.

les grecs

φωτογραφία @ACM_Media

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε 4 απαιτητικές Ε.Δ.Α. με επιστροφή στην Βαλάνς όπου τα πληρώματα βάσει προγράμματος θα έφθαναν νωρίς το απόγευμα.

Rallye Monte Carlo Historique 2023 2nd day

Το σκέλος μόλις ολοκληρώθηκε και τα πληρώματα που συνεχίζουν συγκεντρώνονται στην φιλόξενη Βαλάνς αλλά λόγω των συνθηκών τα ωράρια τηρήθηκαν με δυσκολία.

Rallye Monte Carlo Historique 2023 2nd day

*τοπική ώρα

Οι Les Grecs

Σύμφωνα με τον πίνακα Γενικής Κατάταξης, με επιβεβαιωμένα αποτελέσματα και της έβδομης Ε.Δ.Α.του αγώνα και τελευταίας της ημέρας, οι Χριστοδούλου – Γεωργοσόπουλος με το Lancer βρίσκονται στην 32η θέση, οι Καλογεράς-Διαμαντόπουλος με το Renault 5 Alpine 170oι και οι Παπάζογλου – Μπουνάζος με την Alfasud στην θέση 236.

Οι βαθμοί ποινής μέχρι τώρα είναι από 70 για τους Χριστοδούλου και Παπάζογλου για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας σε κατοικημένη περιοχή κατά 7 χλμ/ώρα και 700 για τον Καλογερά από την χθεσινή ημέρα.

Τα απρόοπτα δεν λείπουν, αλλά οι Les Grecs είναι Ομάδα. Bravo!

les grecs

Φωτογραφίες του κ.Καλογερά

les grecs

les grecs

Team Les Grecs σημαίνει Ομάδα

Την θέση των Les Grecs στον χάρτη της περιοχής μπορείτε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο στον σύνδεσμο της Regularity Master .

rmch 2023 2nd day 29012023 lancer

Όπου και να κοιτάξεις, στην Βαλάνς, αυτές τις ημέρες βλέπεις Ιστορία αγώνων

Οδοιπορικό #4Travel

Χαρακτηριστικό σημείο της διαδρομής του αγώνα στο πέρασμα των χρόνων, στο τέλος της Ε.Δ. Moulinon – Antraigues, το Café La Remise που σχεδόν 60 χρόνια αποτελεί προορισμό των συμμετεχόντων για την περίφημη μηλόπιτα. Το μικρό αυτό ρεστοράν έχει αναγνωριστεί από την Γαλλική Ομοσπονδία Ιστορικού Αυτοκινήτου ως Μνημείο Ιστορίας του Αυτοκινήτου και θεωρείται «ανακάλυψη» του Jean-Claude Andruet o οποίος συμμετέχει και φέτος, 50 χρόνια μετά την νίκη του εδώ,  με μία Alpine Renault A110 1600 και βρίσκεται 235oς στην κατάταξη μετά από έξι Ε.Δ.Α.

les grecs

Η δε διοργανώτρια Λέσχη θεωρεί το σημείο επίσημη στάση.

Η συνέχεια

Η εβδομάδα ξεκινά, και το σκέλος της Δευτέρας περιλαμβάνει πάλι 4 ειδικές με επίκεντρο την Βαλάνς αλλά κατεύθυνση ανατολικά.
Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την πορεία της ομάδας «μας» και την εξέλιξη του αγώνα και ευχόμαστε καλή συνέχεια.

  • – – – – –

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο ρεπορτάζ της χθεσινής ημέρας από το κανάλι της Λέσχης Αυτοκινήτου του Μονακό στο YouTube:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ