top icon
Αγώνες

Εσείς πώς παρακολουθείτε τους αγώνες Formula 1, WRC, MotoGP και WEC;

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού καλύπτονται στην Ελλάδα όχι μόνο από την ελεύθερη τηλεόραση αλλά και από συνδρομητικά μέσα. Όμως, τόσο η Formula 1 όσο και το WRC και το MotoGP προσφέρουν πλήρη κάλυψη με δικές τους προτάσεις.

O επίσημος πάροχος περιεχομένου της Formula 1 είναι… η ίδια η Formula 1.

H συνδρομητική μετάδοση μέσω διαδικτύου (streaming) υλοποιείται σε κάθε είδος συσκευής (τηλεόραση, έξυπνη συσκευή ή υπολογιστή) ανεξαρτήτως λογισμικού ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις απαιτήσεις από όλο τον κόσμο.

Formula 1 2023: Η χρονιά των απαντήσεων

Η παρακολούθηση της F1 TV είναι πολύ εύκολη με την χρήση των πιο διαδεδομένων browsers / φυλλομετρητών όπως Brave, Chrome, Edge και Firefox ενώ η εφαρμογή (app) είναι διαθέσιμη στις βασικές πλατφόρμες αλλά και στα Amazon appstore, FireTV και Roku.

formula 1formula 1

Ο μόνος, ίσως, περιορισμός για τους θεατές στην χώρα μας είναι η γλώσσα καθώς τα ελληνικά δεν περιλαμβάνονται στις γλώσσες σχολιασμού των μεταδόσεων. Για όσους έχουν προβλήματα ακοής υπάρχει και η επιλογή υπότιτλων (στα αγγλικά, γαλλικά ή ισπανικά) με μία μικρή καθυστέρηση και κάποιες αστοχίες στην ροή του λόγου καθώς η επεξεργασία γίνεται από υπολογιστή.

Αν θελήσετε να παρακολουθήσετε κάποια περίοδο δοκιμών ή τον αγώνα on-demand / σε μαγνητοσκόπηση μπορείτε να επιλέξετε γλώσσα σχολιασμού ανάμεσα σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά ή Ολλανδικά ή να απολαύσετε την δράση χωρίς σχολιασμό. Μόνο καθαρός ήχος μονοθεσίων!

Η συνδρομή της F1TV Pro στοιχίζει 49,99 ευρώ ανά έτος, καλύπτει – φυσικά – όλους τους αγώνες της χρονιάς και σάς παρέχει όση πληροφορία χρειάζεστε για να συμπληρώσετε το θέαμα των μονοθεσίων με δεδομένα και να παρακολουθήσετε κάθε αγώνα προσέχοντας ακόμη και τις λεπτομέρειες.

Ειδικές εκπομπές φροντίζουν για την πληρότητα της δημοσιογραφικής ενημέρωσης ως πρόλογος και επίλογος κάθε μετάδοσης.

Αν είστε λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και παρακολουθείτε και άλλες κατηγορίες, εδώ θα βρείτε ζωντανή και on-demand κάλυψη των αγώνων των F2, F3 και του Porsche Supercup. To πλήρες πακέτο της F1 TV Pro απαιτεί μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου σας καθώς, επιπλέον, σας δίνει πρόσβαση σε υλικό αρχείου και ντοκιμαντέρ.

Κάνοντας κλικ ΕΔΩ μπορείτε να ενεργοποιήσετε την F1 TV Pro δοκιμαστικά για 7 ημέρες.

Μπροστά στην οθόνη

Αρχικά έχετε εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ήχο υψηλής ποιότητας.

Σε πραγματικό χρόνο έχετε πρόσβαση σε μια σειρά από πληροφοριακές οθόνες που δείχνουν την θέση των μονοθεσίων στην πίστα, δεδομένα τηλεμετρίας ανά οδηγό, sector και segment της πίστας, δεδομένα για τις καιρικές συνθήκες, τα ελαστικά καθώς και πλήρες leaderboard.

formula 1
Αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με όλα τα πακέτα παρακολούθησης είναι η δυνατότητα επιλογής on-board κάμερας από τον οδηγό που θέλετε να σας δείξει την πίστα «από μέσα».

Με τους ίδιους κωδικούς μπορείτε να συνδεθείτε και στο live timing στο site της Formula 1 και να έχετε επιπλέον near-time γραπτό σχολιασμό με ελάχιστη χρονική υστέρηση, και διαφορετικής εμφάνισης leaderboard.

Η πρότασή μας είναι να συνδυάσετε τις διαθέσιμες συσκευές σας ώστε με τουλάχιστον δύο οθόνες (ή πολλαπλά παράθυρα στον υπολογιστή σας) να παρακολουθείτε στην μεγαλύτερη διαθέσιμη το θέαμα από την πίστα και στην όποια δεύτερη τα δεδομένα της τηλεμετρίας που σας παρέχονται επίσης σε πραγματικό χρόνο. Είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία θα σας ενθουσιάσει και θα εμβαθύνετε αξιοποιώντας ακόμη περισσότερους πίνακες.

f1 tv pro telemetry

Αν έχετε επιλέξει να παρακολουθείτε την μετάδοση ζωντανά από άλλη πηγή, η F1 TV σας παρέχει τα δεδομένα του live timing (τηλεμετρία, leaderboard, θέση στην πίστα, ελαστικά όπως και επιλεγμένα team radios) ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εμπειρία του αγώνα.

To πακέτο αυτό το ονομάζει TV Access, κοστίζει 26,99 ευρώ τον χρόνο και σας παρέχει επίσης πρόσβαση στην βιβλιοθήκη των ντοκιμαντέρ και των αγώνων αρχείου της F1.

Πάντα έγκυρη ενημέρωση για την F1 στους 4Τροχούς

Formula 1 2023

Formula 1, η τάξη του 2023

WRC+, οι αγώνες στο σαλόνι σας

Κατ’ αντιστοιχία, αν και σε δοκιμαστική έκδοση ακόμη, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του WRC+ , της συνδρομητικής πλατφόρμας ενημέρωσης για τα ράλλυ, αποκτούν την Rally.tv εφαρμογή και μπορούν να πάρουν μία γεύση από τους αγώνες ανά τον κόσμο από την οθόνη κάθε συσκευής τους.

rally.tv logo

Το κόστος φτάνει τα 99,99 ευρώ για ένα έτος και σάς υπόσχεται ζωντανή και on-demand μετάδοση κάθε ειδικής κάθε αγώνα, ειδικές εκπομπές πριν και μετά τους αγώνες, αποκλειστικό περιεχόμενο, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και τεχνικές αναλύσεις όπως και onboard πλάνα από όλα τα πληρώματα και των τριών θεσμών.

formula 1

Παράλληλα η πλήρης στατιστική και δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων που έκαναν τόσο δημοφιλή την διαδικτυακή πύλη του WRC+ εμπλουτίζεται με υλικό από την ιστορία των αγώνων και ανανεώνεται με νέες γραφιστικές και σκηνοθετικές πινελιές.

wrc rally.tv all live stages

Σε αυτήν την περίπτωση οι επιλογές γλώσσας στην περιγραφή περιλαμβάνουν Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιαπωνικά.

Διαβάστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για το WRC στους 4Τροχούς

Ράλλυ Σουηδίας - Ott Tanak - WRC

MotoGP: 30 χρόνια αγώνων στην οθόνη σας

H πλήρης πρόταση του MotoGP λέγεται VideoPass + TimingPass και κοστίζει 148,99 ευρώ/έτος.

motogp videopass

Το VideoPass εξασφαλίζει ζωντανή και on-demand μετάδοση στους συνδρομητές όλου του τηλεοπτικού υλικού με σχολιασμό και το TimingPass όλα τα στατιστικά από το leaderboard σαν να ήταν οι οθόνες σας στο pit wall.

formula 1

Φυσικά διατίθενται εφαρμογές για κάθε είδος συσκευής και κάθε λειτουργικό, όπως και σχετικά κανάλια στις πλατφόρμες διαδικτυακής τηλεόρασης όπως AppleTV, AndroidTV, Roku ή FireTV.

Κάθε αγώνας καλύπτεται σε υψηλή ανάλυση, τόσο σε πραγματικό χρόνο όσο και on-demand με δυνατότητες pause, rewind και replay.

Τα τελευταία νέα για τα MotoGP 

Το ιδιαίτερα πλούσιο αρχειακό υλικό σάς προσφέρει περισσότερα από 45.000 βίντεο από το 1992 μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει ολόκληρους αγώνες, αποσπάσματα, συνεντεύξεις, αφιερώματα κ.ά.

Διαθέσιμα είναι επίσης πακέτα μηνιαίας ανανέωσης με τιμή 29,99 ευρώ.

MotoGP logo

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σημειώσουμε ότι η σύμβαση παρακολούθησης των MotoGP έχει την εξής υποσημείωση: ανεξαρτήτως στιγμής ενεργοποίησης της συνδρομής, δεν περιλαμβάνεται κανένας αγώνας της επόμενης σεζόν.

MotoGP


WEC tv, παρακολουθήστε και το Πρωτάθλημα Αντοχής μέσω internet

Η πλέον πρόσφατη προσθήκη στις επιλογές on-line παρακολούθησης αφορά το WEC μέσα από την FIA WEC tv.
Προσφέρεται τόσο μέσα από την ιστοσελίδα της Διοργάνωσης, όπου απαιτείται εγγραφή, όσο και από τις σχετικές εφαρμογές (apps) για «έξυπνες» συσκευές ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Οι διαθέσιμες επιλογές αφορούν είτε την παρακολούθηση ενός αγώνα είτε όλης της σεζόν.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το WEC στους 4Τροχούς

Το πλήρες πακέτο καλύπτει όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος με on-board, replays, σχολιασμό και δεδομένα live timing με κόστος 39,99 ευρώ.

Ειδικό πακέτο έχει προβλεφθεί επί τη ευκαιρία των 100 χρόνων του 24ωρου αγώνα στο Le Mans που περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη του Αγώνα καθώς και τα Ελεύθερα και Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά. To κόστος του ανέρχεται στα 12,99 ευρώ.

formula 1

Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές για τον 24ωρο του Le Mans

Η παρακολούθηση ενός μεμονωμένου αγώνα κοστίζει 6,99 ευρώ και δεν καλύπτει το Le Mans, ούτε τον αγώνα του Sebring (αν η σύνδεση γίνει από ΗΠΑ ή Καναδά καθώς εκεί καλύπτεται από την συνδρομητική τηλεόραση).

formula 1


Tech tips
– Εφόσον το πακέτο που σας ενδιαφέρει διατίθεται και με περίοδο δοκιμής, εκμεταλλευτείτε το για να δοκιμάσετε σε συνθήκες παρακολούθησης αγώνα τις ικανότητες του εξοπλισμού σας και τις ταχύτητες της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο.

– Όλες οι προτάσεις που αναφέραμε επιτρέπουν ταυτόχρονη σύνδεση από πολλές συσκευές αλλά – προσοχή – μόνο από μία διεύθυνση ip, συνεπώς έναν χρήστη on-line.

– Μελετήστε την χρονική διάρκεια των συμβάσεων και τους όρους χρέωσης και ανανέωσης. Εξ όσων γνωρίζουμε, ισχύει για όλες τις διαδικτυακές συνδρομητικές υπηρεσίες παροχής αθλητικού περιεχομένου ότι αν δεν διακοπεί η σύμβαση εγκαίρως, ανανεώνεται αυτόματα με χρέωση της πιστωτικής κάρτας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ