top icon
Κόσμος

Φόρτιση ηλεκτρικού στον ίδιο χρόνο με τον ανεφοδιασμό καυσίμου

Η Fisker υπόσχεται ότι μπορεί να περιορίσει σημαντικά το χρόνο φόρτισης, δίνοντας λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, με τη δυνατότητα αλλαγής μπαταριών, σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας.

Η Fisker, η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια σύναψε συνεργασία με την Ample, προκειμένου να φέρει στην αγορά μια έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού Ocean, που θα έχει τεχνολογία που επιτρέπει την αλλαγή μπαταρίας.

Αυτό αναμένεται να δώσει τέλος στο μεγαλύτερο «πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αφορά το χρόνο φόρτισης. Ακόμα και σε γρήγορους ρυθμούς, ο χρόνος περιορίζεται σε περίπου 30 λεπτά της ώρας ή στην καλύτερη περίπτωση, με θυσία κάποια χιλιόμετρα κίνησης, στα 20 λεπτά.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο χρόνος φόρτισης θα περιοριστεί στο ελάχιστο, χάρη στη δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας. Μια τεχνολογία που φιλοδοξούν να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2024, σε κάποια από τα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Fisker, το πρώτο μοντέλο που θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα θα είναι το Ocean. Αρχικά όμως θα προσφέρεται μόνο σε στόλο ηλεκτρικών μοντέλων και όχι σε ιδιώτες. Αυτό δεν θα έχει επιπλέον χρέωση.

Fisker Ample

Η Ample προσεγγίζει το θέμα των μπαταριών εντελών διαφορετικά από τους ανταγωνιστές, προσφέροντας ένα πακέτο μικρό σε μέγεθος, περίπου όσο ένα κουτί για παπούτσια. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να περάσει στο σταθμό αλλαγής και να αλλάξει την μπαταρία που έχει χαμηλή στάθμη φόρτισης με μια πλήρως φορτισμένη, σε λίγα μόλις λεπτά.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει κάποια ειδική προετοιμασία στο αυτοκίνητο εξ αρχής, κάτι που σχεδιάζει να κάνει η Fisker. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή η λύση για κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κάνουν πολλά χιλιόμετρα, όπως επαγγελματίες οδηγός, αφού θα μειώσει δραστικά το χρόνο φόρτισης, στα 10 περίπου λεπτά, όπως υπολογίζει η κατασκευάστρια εταιρεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Fisker Ample
  • Fisker Ocean
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ