top icon
Επικαιρότητα

Groupe Renault: Μείωση πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο

Ο γαλλικός όμιλος είδε τις πωλήσεις του να υπολείπονται κατά 6,7% στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Σε μία αγορά η οποία κατέγραψε κάμψη της τάξης του 7,1%, το Groupe Renault είδε την εμπορική του επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο να μειώνεται κατά 6,7%. Σε απόλυτα μεγέθη, οι συνολικές πωλήσεις νέων οχημάτων του γαλλικού ομίλου ανήλθαν στους πρώτους έξι μήνες του 2019 στις 1.938.579 μονάδες, έναντι 2.078.675 την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

«Όπως αναμενόταν και χωρίς νέα προϊόντα, το Groupe Renault διατήρησε το μερίδιο αγοράς του κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε μία αγορά που παρουσίαζε απότομη πτώση. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα επικεντρωθούμε στο λανσάρισμα των νέων Clio και Zoe στην Ευρώπη, του Arkana στη Ρωσία, του Triber στην Ινδία και του City KZE στην Κίνα», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Πωλήσεων και Περιφερειακός Διευθυντής του Groupe Renault, Olivier Murguet.

Στην Ευρώπη, το Groupe Renault διατήρησε τον όγκο πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του 2018 καταγράφοντας 1.070.641 πωλήσεις, έναντι 1.071.059 μονάδων. Στα πάτρια εδάφη ωστόσο, ο όμιλος έχασε σε ποσοστιαία βάση 2,5 μονάδες. Σε όλες τις υπόλοιπες αγορές, το Groupe Renault κατέγραψε απώλειες, με τις μεγαλύτερες σε ποσοστιαία βάση να σημειώνονται στη διευρυμένη περιοχή Αφρικής-Μ. Ανατολής-Ινδίας-Ειρηνικού (-27,7%) καθώς και στην Κίνα (-23,8%).

Όπως επισημαίνουν στις επίσημες ανακοινώσεις τους οι ιθύνοντες του γαλλικού ομίλου, η μείωση της εμπορικής επιρροής του επιβραδύνθηκε ακόμα περισσότερο εξαιτίας της απόσυρσης από τον Αύγουστο toy 2018 και μετά από την αγορά του Ιράν, αλλά και της πτώσης που κατέγραψαν οι εταιρείες του στην Τουρκία (-44,8%) και στην Αργεντινή (-50,2%).

Στον αντίποδα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα που ήρθαν στο πρώτο μισό της χρονιάς στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εδώ, το Groupe Renault κατέγραψε αύξηση που ποσοστιαία ανήλθε στο 42,9%. Στην Ευρώπη, το Zoe σημείωσε άνοδο 44,4%, με 25.041 πωλήσεις. Συνολικά, o γαλλικός όμιλος ταξινόμησε στο Η1 2019 περισσότερα από 30.000 EV’s._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ