top icon
Διεθνείς αγώνες

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε για τη Γερμανία όπου θα λάβει μέρος στον θεσμό FIA Rally Star

Οι εκπρόσωποι μας Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και Αχιλλέας Χριστοδούλου στον θεσμό FIA Rally Star, συνοδευόμενοι από τον Λάμπρο Αθανασούλα, αναχώρησαν πριν από μερικές ώρες για τη Γερμανία όπου και θα αγωνιστούν στον Πανευρωπαϊκό τελικό στις 28-30 Ιανουαρίου.

Μετά την επιβεβλημένη αλλαγή λόγω της αυστηροποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων εισόδου στη Γερμανία (διαβάστε περισσότερα εδώ) η ΟΜΑΕ και η Motorsport Greece αποφάσισαν, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής υποψηφίων (wildcard) που έχει κάθε αναγνωρισμένο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο θεσμό, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και ο Αχιλλέας Χριστοδούλου.

Οι δύο νεαροί αθλητές, των Αθλητικών Σωματείων ΑΣΜΑ και Start Line αντίστοιχα, πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές του FIA Rally Star και των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων εισόδου στη Γερμανία και θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον συγκεκριμένο θεσμό.

Γεγονός είναι πως και οι δύο τους έχουν μεγάλη εμπειρία από crosscar κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον “όπλο” στην φαρέτρα της ελληνικής συμμετοχής. Ο 18χρονος Κωνσταντίνος είναι Πρωταθλητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος crosscar, ενώ ο 17χρονος Αχιλλέας συμμετείχε τα τρία τελευταία χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Car στην κατηγορία Junior.

Οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας προετοιμάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Διαδρόμιο του Σπαθοβουνίου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έχοντας συνεχώς δίπλα τους τον προπονητή και “φύλακα άγγελο” τους Λάμπρο Αθανασούλα.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας, έχει την απαραίτητη εμπειρία αλλά και τις γνώσεις που χρειάζονται ώστε να βοηθήσει τους εκπροσώπους μας, στο δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο βήμα στην αγωνιστική τους καριέρα. Άλλωστε δεν ξεχνά ο ίδιος πως από τον θεσμό “Γίνε Πρωταθλητής” είχε και αυτός τη δυνατότητα να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να βρεθεί στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φυσικά δίπλα στο όλο εγχείρημα βρίσκεται η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) σε αγαστή συνεργασία με την Motosport Greece. Τη σημασία που έχει ο θεσμός FIA Rally Star για την ΟΜΑΕ, τόνισε για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να ευχηθεί στους εκπροσώπους μας καλή επιτυχία στο όμορφο και πρωτόγνωρο για αυτούς ταξίδι.

Όπως προαναφέραμε, ο Πανευρωπαϊκός Τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Ιανουαρίου, στο Estering της Γερμανίας. Οι δύο νεαροί αθλητές μας κατά την πρώτη ημέρα (Παρασκευή 28 Ιανουαρίου), θα χωριστούν σε γκρουπ και καθένας θα πραγματοποιήσει ένα πέρασμα αναγνώρισης και δύο χρονομετρημένες προσπάθειες στην “Stage 1“, μήκους περίπου 750 μέτρων με LifeLive TN5 που θα εξοπλίζεται με ελαστικά της Pirelli.

Οι 3 ταχύτεροι του κάθε γκρουπ θα προκριθούν στην “Stage 2“, που προγραμματίζεται για το Σάββατο 29 Ιανουαρίου. Σε μια διαδικασία αντίστοιχης δομής, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν ένα πέρασμα αναγνώρισης και δύο χρονομετρημένες προσπάθειες, αυτή τη φορά σε διαδρομή μήκους 2 χιλιομέτρων.

Ο επίλογος θα γραφτεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, όταν οι 10 πρώτοι της γενικής κατάταξης μετά από τις δύο διαδρομές θα συμμετάσχουν, με τον ίδιο τρόπο (ένα πέρασμα αναγνώρισης και δύο χρονομετρημένες προσπάθειες) στην τρίτη και καταληκτική διαδρομή, μήκους 3 χιλιομέτρων.

Να θυμίσουμε πως, θα υπάρχει και “δεύτερη ευκαιρία”, αφού ο 4ος και 5ος του κάθε γκρουπ μετά από την Stage 1 και όσοι βρίσκονται στις θέσεις 11-20 της Γενικής Κατάταξης μετά από την Stage 2, θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο “Digital Challenge”.Όπως προδίδει και η ονομασία (Ψηφιακή Πρόκληση), σε αυτήν την περίπτωση οι οδηγοί θα διαγωνιστούν σε μια ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του παιχνιδιού WRC 9. Για την τελική κατάταξη θα ληφθούν υπ’ όψιν τα αποτελέσματα στις ειδικές διαδρομές, καθώς και οι επιδόσεις σε παράπλευρες διαδικασίες όπως οι δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

Λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Γερμανία μιλήσαμε με την ελληνική αποστολή (Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, Αχιλλέας Χριστοδούλου, Λάμπρος Αθανασούλας) αλλά και με τον Πρόεδρο της ΟΜΑΕ, κ. Δημήτρη Μιχελακάκη.

Κωνσταντίνος Τακιδέλλης

“Είμαι πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία που προέκυψε, φυσικά αισθάνομαι άσχημα για τα παιδιά που δεν κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο και θα ακούσω πιστά τις συμβουλές του Λάμπρου. Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΜΑΕ αλλά και την Motosport Greece που μου έδωσαν την συγκεκριμένη δυνατότητα”.

Αχιλλέας Χριστοδούλου

“Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Χαίρομαι ιδιαίτερα και θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου δόθηκε. Φυσικά είναι κάτι νέο για εμένα αλλά θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ τη συμμετοχή μου στον συγκεκριμένο θεσμό”.

Λάμπρος Αθανασούλας

“Είναι κάπως περίεργο για εμένα, καθώς νιώθω λίγο αμήχανα για τα παιδιά (Μαριαλένα Παυλή, Γρηγόρη Εμμανουήλ) που δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στον θεσμό. Είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά με τα συγκεριμένα παιδιά αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Οι δύο αθλητές σαφώς έχουν μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και πάλι θα λάβουν μέρος σε έναν θεσμό που το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Εγώ με τη σειρά μου θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω ώστε να πετύχουμε κάτι αξιόλογο και γιατί όχι να χαμογελάσουμε στο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΜΑΕ και την Motorsport Greece που στηρίζουν τα νέα παιδιά ώστε να βρουν τον δρόμο τους σε ένα άθλημα που χρειάζεται ανανέωση”.

Δημήτρης Μιχελακάκης

“Βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι σήμερα ξέρετε. Είναι το επόμενο βήμα για την καριέρα δύο νέων παιδιών. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τα νέα παιδιά να αγαπήσουν τον μηχανόκινητο αθλητισμό. Στην μνήμη μου έρχεται ο θεσμός “Γίνε Πρωατθλητής”, μια πρωτοβουλία πρωτόγνωρη που βοήθησε συνολικά το άθλημα μας και τους νέους αθλητές. Σήμερα είναι λίγο διαφορετικό αλλά και πάλι ο στόχος είναι ο ίδιος. Η ανάδειξη νέων ταλέντων. Εμείς όπως σας είπαμε σε συνεργασία με την Motorsport Greece βοηθάμε στον βαθμό που μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας. Όσον αφορά την ελληνική αποστολή, θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα, έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο (Λάμπρος Αθανασούλας) που γνωρίζει και μπορεί να τους δώσει τις απαραίτητες συμβουλές. Είναι ήδη νικητές ανεξαρτήτα με το αποτέλεσμα, καθώς και μόνο η συμμετοχή αποτελεί ένα τεράστιο κέρδος για τους ίδιους αλλά και για την χώρα μας. Εύχομαι καλή επιτυχία”.

Με τη σειρά μας να ευχηθούμε τα καλύτερα στην ελληνική αποστολή και γιατί όχι να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές._ Γ. Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • FIA Rally Star
  • FIA Rally Star
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ