Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

ΓΓΑ: Επιχορηγήσεις Ομοσπονδιών για το 2020 – Το ποσό της ΟΜΑΕ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δημοσίευσε την κατανομή των επιχορηγήσεων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες για το τρέχον έτος, με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος να εντάσσεται σε αυτές - Διαβάστε τo ποσό που της αναλογεί.

Όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, για το 2020 θα δοθούν επιχορηγήσεις ύψους 17.327.086 ευρώ, με το ποσό να μοιράζεται στις 27 Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων, τις 17 Ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών αθλημάτων και στις 4 Ομοσπονδίες Ατόμων με Αναπηρία. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η κατανομή των φετινών επιχορηγήσεων αποτελεί καρπό του νέου συστήματος αξιολόγησης “Χίλων”, μέσω του οποίου αποτυπώνονται δεδομένα από τις πλήρεις δραστηριότητες της εκάστοτε Ομοσπονδίας, με απολύτως μετρήσιμους δείκτες.

Με το εν λόγω σύστημα, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, στόχος είναι αφενός η ύπαρξη μιας μετρήσιμης και κατά το δυνατόν, αντικειμενικής αξιολόγησης των ομοσπονδιών και αφετέρου οι τελευταίες, να γνωρίζουν τα κριτήρια με τα οποία αξιολογούνται, ώστε να κάνουν και την κατάλληλη κατανομή πόρων. Για την πληρέστερη αξιολόγηση χρησιμοποιήθηκαν τελικά 4 κριτήρια (μέγεθος, δραστηριότητα, διακρίσεις, διακυβέρνηση), στα οποία το σύστημα καταλήγει, μέσω πολυκριτηριακής ανάλυσης από 63 αρχικά κριτήρια.

Βάσει της ανακοίνωσης, η ΟΜΑΕ, που εντάσσεται στις Ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών αθλημάτων, θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 8.000 ευρώ, το οποίο είναι από τα πιο χαμηλά στη λίστα.

Όσον αφορά στα ποσά, έχει ήδη εκταμιευτεί από τις Ομοσπονδίες η α’ δόση της επιχορήγησης (περίπου το 50%), ενώ στόχος του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, είναι κάθε Ομοσπονδία να έχει εισπράξει, εντός του καλοκαιριού, το 90% της συνολικής ετήσιας επιχορήγησης.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες της ΓΓΑ, σχετίζονται με την προσπάθεια περαιτέρω στήριξης του αθλητισμού και ειδικά των ερασιτεχνικών σωματείων, για τα οποία η διαδικασία προεγγραφής στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», που σχετίζεται με την απευθείας οικονομική τους ενίσχυση το προσεχές διάστημα, συνεχίζεται.

Στο συνημμένο pdf. μπορείτε να διαβάσετε την κατανομή των επιχορηήσεων στις 48 Ομοσπονδίες για το 2020.

 

Συνημμένα Αρχεία

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου