top icon
Αγώνες

Πορτρέτα – Χρυσόστομος Παντελή: Πολύχρονος!

«Πιλότος» του Peugeot 208-R2, o Κύπριος Χρυσόστομος Παντελή συμπλήρωσε σήμερα τα 41 του χρόνια και είναι καιρός να συστηθούμε…

Aπόδοση: Στράτης Χατζηπαναγιώτου
Φωτογραφίες: Photo Rally Press

O «Xρύσος» είναι χρυσός οδηγώντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πρέπει να είσαι γνώστης για να αντιληφθείς ότι οδηγεί το Peugeot 208-R2 με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα, σύνολο καμία σχέση με τα Peugeot Rally4, η σύγχρονη εκδοχή που λάμπει στους αγώνες.

Panteli

Το R2 Αυτοκίνητο-Πρωταθλητής με τον Γιάννη Άκρατο, γαλλικό κόσμημα που αποδεδειγμένα ταιριάζει στα ελληνικά Ράλλυ, ειδικά όταν έχει περάσει από την Παιανία, από το «ατελιέ» της EMC, όπου δημιουργεί ο Κώστας Σπύρου. Η EMC, με ευθύνη και για το R2 των «κουμπάρων», που κοσμούν τους ελληνικούς αγώνες. Άλλωστε, οι Παντελή και ο Πολυκάρπου, με τους συνοδηγούς τους δίνουν υπεραξία στο Πρωτάθλημα με τις επιδόσεις τους και με τη συμπεριφορά τους.

Panteli

Παντελή Jr…

Τυπικά, αυτόν τον Παντελή τον γνωρίζεις καταρχήν ως ο οριακά μικρότερος αδελφός του Πέτρου, με κοινό παρανομαστή το ταλέντο τους, με εμπειρία και ταχύτητα σε κλειστά και γρήγορα κομμάτια και θέλεις να τους γνωρίσεις και να συναναστραφείς μαζί τους και για τον τρόπο τους.

Ο Χρυσόστομος αναστατώνει συναισθήματα, έχοντας επιλέξει ως συνοδηγό τον «Φινλαμό» gentleman Βασίλη Κούγια. Έναν ωραίο παλιό του «Πανεπιστημίου» της Λαμίας, από το οπλοστάσιο της ΑΛΑΛ και στα πλήκτρα μας οδήγησαν πριν δυο μήνες, με τον αποκλεισμό τους από το Ράλλυ Στερεάς, ότι ξεπεράστηκε στη συνέχεια, αποτέλεσμα του εποικοδομητικού διαλόγου-συνεννόησης εκτός FB που απαιτείται, όταν τα προβλήματα αφορούν Πρωταθλητές, αρσενικού γένους που τιμούν το λόγο τους.

Panteli

Ράλλυ Ολυμπιακό-Κορίνθου ΙΝ!

Για τον Χρύσο και τον Μπιλ όπως ξέρουμε τον Κούγια, ξανά στα πλήκτρα, μετά τις επιδόσεις τους στον Πύργο και στην Κόρινθο. Ειδικότερα στο Κορίνθου, διδάσκοντας στο ανεβαίνω, ευθυγραμμίζοντας και διατηρώ τις κεκτημένες στους Αγ. Θεοδώρους, ενώ κατεβαίνω ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας στα Πίσια. Συνδυασμός που εκφράζει και ποιότητα, όντας αξιόπιστοι, ενώ διαχειρίστηκαν με μαεστρία την πίεση Πρωταθλητών και μάλιστα με καλύτερη “μηχανή”.

Panteli

Ο Χρυσόστομος Παντελή, σπεσιαλίστας με την μπροστινή κίνηση, όπως μας πληροφορεί το ewrc-results.com δια χειρός Τόλη Παλάτου, ξεκίνησε τις αγωνιστικές διαδρομές το 2004 με Fiat Cinquecento, ενώ οδήγησε σε πολλούς αγώνες Toyota Yaris, έχοντας και την εμπειρία της φτερούγας, κυρίως με Mitsubishi ΕVO. Λάτρης των χωμάτινων αγώνων και της γαλλικής σχολής έχοντας οδηγήσει όλη τη σειρά των αγωνιστικών Peugeot, με συμμετοχές και στο Ράλλυ Ακρόπολις και συνεπή, υγιέστατη παρουσία και στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει την υποστήριξη της Costas Petrou Motors Ltd, της Anco Catering Equipment και της Gand oil.

Σημαντικό ότι τους Χρυσόστομο Παντελή-Βασίλη Κούγια θα τους συναντήσουμε στο Φθινοπωρινό Ράλλυ από το ΑΣΜΑ τον Οκτώβριο.

Μείνετε συντονισμένοι, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, εξελίσσεται υποδειγματικά._ Σ.Χ.

Panteli

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Panteli
  • Panteli
  • Panteli
  • Panteli
  • Panteli
  • Panteli
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ