top icon
Formula 1

Πιθανότητα αλλαγών στο πρόγραμμα του 2022

Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε το προφανές, δηλαδή ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης όμικρον του κορωναϊού, ενδέχεται να επιβάλει αλλαγές στο πρόγραμμα αγώνων της σεζόν του 2022.

Σύμφωνα με το σχέδιο της F1, η σεζόν του 2022 πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία του σπορ, με 23 Grand Prix να έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 20 Μαρτίου έως τις 20 Νοεμβρίου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Η πανδημία προκάλεσε σημαντική αναστάτωση στα σχέδια της F1 τα τελευταία δύο χρόνια, με το Πρωτάθλημα του 2020 να διεξάγεται με ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα 17 Grand Prix, με τη σεζόν να ξεκινάει τον Ιούλιο. Το πρόγραμμα των 22 αγώνων του 2021 είχε επίσης αρκετές αλλαγές.

Για το 2022, η Formula 1 έχει την πρόθεση να επιστρέψει στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία μετά από διετή απουσία, αν και οι ιθύνοντες του σπορ παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις επιστροφής αυστηρότερων περιορισμών παγκοσμίως και λόγω της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του ιού.

Όταν ρωτήθηκε ποιες περιοχές στοχεύει η F1 για μελλοντικούς αγώνες ο Domenicali δήλωσε: «Οι ΗΠΑ είναι σημαντικές για εμάς και εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε το Μαϊάμι να έχει επιτυχία το 2022».

«Η άλλη περιοχή που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε είναι η Άπω Ανατολή, ειδικά με τον Guanyu Zhou, ο οποίος τώρα οδηγεί για την Alfa Romeo. Το ενδιαφέρον από την Κίνα αυξάνεται, γι’ αυτό και η περιοχή αυτή θα αποτελέσει επίσης το επίκεντρο της προσοχής μας».

«Μια επιστροφή στην Αφρική, είτε στο βορρά είτε στο νότο, θα ήταν σπουδαία. Ωστόσο, το πόσο γρήγορα θα λειτουργήσει αυτό, θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση γύρω από τον Covid. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να υποτιμούμε την πανδημία του κορωναϊού. Το 2022, ίσως χρειαστεί επίσης να προσαρμόσουμε ξανά το πρόγραμμα αγώνων».

Η F1 έκλεισε πρόσφατα μακροχρόνιες και επικερδείς συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, χώρες οι οποίες θα διοργανώνουν Grand Prix για την επόμενη δεκαετία, καθώς το σπορ συνεχίζει να αυξάνει την παρουσία του στη Μέση Ανατολή.

Πρόγραμμα αγώνων 2022

Πρόγραμμα αγώνων 2022.

Παρά την προσπάθεια της F1 να εξερευνήσει νέες αγορές, ο Domenicali τόνισε ότι η διατήρηση της ευρωπαϊκής βάσης, με παραδοσιακά Grand Prix είναι πολύ σημαντική, και εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για την απουσία του GP Γερμανίας από το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα παραδοσιακά Grand Prix θα διατηρήσουν τη θέση τους. Και πιστέψτε με: είμαι απογοητευμένος και λυπημένος που δεν έχουμε επί του παρόντος GP Γερμανίας».

«Δυστυχώς, δεν βλέπω πραγματικό ενδιαφέρον από τη Γερμανία να γίνει ξανά μέρος του προγράμματος αγώνων της Formula 1. Είναι κρίμα, και στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να το πιστέψω. Ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει και πάλι στο μέλλον».

«Έχουμε τόσα πολλά αιτήματα από όλο τον κόσμο. Θα μπορούσαμε εύκολα να διεξάγουμε αγώνες σε 30 διαφορετικές πίστες. Και είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι κανείς από τη Γερμανία δεν μας χτυπάει την πόρτα».

«Οι Γερμανοί είναι παθιασμένοι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η ατμόσφαιρα στο Nürburgring και στο Hockenheim ήταν πάντα φανταστική».

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το ενδιαφέρον, πιστεύω ότι δε δίνεται η σωστή απάντηση αυτή τη στιγμή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα ήθελα να επιδιώξω διάλογο με τους διοργανωτές, αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους στη Γερμανία στις αρχές του 2022».

«Θα είναι μια ανοιχτή συζήτηση για να διερευνήσουμε πως η Formula 1 μπορεί να επιστρέψει στη Γερμανία, και εγώ θα παίξω ενεργό ρόλο σε αυτό», κατέληξε ο Domenicali._Φ.Λ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ