top icon
WRC

Ντοκιμαντέρ για την καριέρα του Sebastien Ogier στο Apple TV

Το Apple TV θα παρουσιάσει ντοκιμαντέρ για την αγωνιστική καριέρα του Sebastien Ogier, ο οποίος μίλησε και για το τεχνολογικό μέλλον του WRC.

Η αγωνιστική καριέρα του Sebastien Ogier γίνεται ντοκιμαντέρ με τίτλο “Sebastien Ogier, The Final Season“, που θα παρουσιάζεται στο συνδρομητικό Apple TV+ από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ στα προσωπικά του social media, το “Sebastien Ogier, The Final Season” έχει ως αντικείμενο την αγωνιστική του καριέρα, εστιάζοντας και στην περσινή, καταληκτική σεζόν με πλήρες πρόγραμμα στο WRC.

Sebastien Ogier: Μια ένδοξη καριέρα γίνεται ντοκιμαντέρ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Sebastien Ogier είναι από τους κορυφαίους οδηγούς που πέρασαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα).

Για αυτό το λόγο, η αγωνιστική του καριέρα έγινε ντοκιμαντέρ που από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, θα προβάλλεται από το συνδρομητικό Apple TV+.


Μιλώντας στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης του ντοκιμαντέρ, ο Ogier που πριν από λίγες ημέρες, τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο με Toyota GR Yaris Rally1 και συνοδηγό τον Benjamin Veillas, ενώ αμέσως μετά έκανε δοκιμές με το υβριδικό hypercar της ιαπωνικής εταιρείας στο WEC, μίλησε και για τη νέα τεχνολογία των αυτοκινήτων στο WRC.

Καταρχάς, ο Γάλλος που πριν από μερικές ημέρες είχε πάρει το μέρος του Lewis Hamilton σχετικά με την κατάληξη του Πρωταθλήματος Formula 1, ανέφερε πως θεωρεί σωστή την τεχνολογική στροφή του θεσμού, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψή του, πως το μέλλον των ράλλυ δεν είναι 100% ηλεκτρικό.

Sebastien Ogier Monte Carlo

“Συνολικά θεωρώ ότι ήταν ένα σημείο καμπής για το σπορ, επειδή τα ράλλυ ήταν ακόμη -ας το παραδεχτούμε – λίγο εκτός στόχων σε αυτό το επίπεδο”, δήλωσε ο Sebastien Ogier. “Είναι ένα πρώτο βήμα, νομίζω ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο”.

Σχετικά με την συζήτηση περί υιοθέτησης πλήρους ηλεκτρισμού στο εγγύς μέλλον, ο Ogier δε φαίνεται να συμφωνεί: “Συχνά εμφανίζεται το ερώτημα αν πρέπει να σκεφτούμε τα ράλλυ 100% ηλεκτρικά. Εγώ, δεν το νομίζω.

“Σε κάθε περίπτωση, δε θεωρώ πως είναι καλή ιδέα διότι είμαι πεπεισμένος πως ο πλήρης ηλεκτρισμός δεν είναι το μέλλον μας μακροπρόθεσμα. Νομίζω πως πρέπει να υπάρξει ποικιλία λύσεων, για να πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Ταυτόχρονα, ο νυν οδηγός της Toyota με καταγωγή από την ορεινή Gap, δεν κρύβει την ιδιαίτερη ευαισθησία του για το περιβάλλον.

“Ο περιβαλλοντικός παράγοντας με επηρεάζει πολύ, είμαι δεμένος με τον όμορφο πλανήτη μας, καθώς προέρχομαι από τα βουνά, ήμουν δάσκαλος σκι και μπορώ να δω πως κάθε χειμώνα, υπάρχει ολοένα και λιγότερο χιόνι.

“Αυτά είναι πράγματα που πραγματικά με επηρεάζουν και θέλω να συμμετάσχω ώστε να πάμε μπροστά, οπότε είμαι χαρούμενος που το σπορ πήρε αυτή τη στροφή”.

Sebastien Ogier 2021

Τέλος, ο Sebastien Ogier αναφέρθηκε και στο ντεμπούτο των υβριδικών αυτοκινήτων Rally1 στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, το οποίο έκρινε ως θετικό.

“Συνολικά, ναι, το πρώτο σκέλος πήγε καλά. Τα αυτοκίνητα ήταν αρκετά αξιόπιστα, οι τεχνικές ομάδες έκαναν καλή δουλειά. Τώρα με ενδιαφέρει να δω την πρόοδο του σπορ προς αυτή την κατεύθυνση.

“Συχνά, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός κατηγοριοποιείται ως “κακός” αλλά νομίζω πως παρά όσα συμβαίνουν, υπάρχει πάντα χώρος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην κοινωνία μας.

“Το θέμα είναι να καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο ώστε να έχουμε προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής μας”.

Δείτε το trailer

Photos: Toyota Gazoo Racing

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ