top icon
WRC

Video: 9 Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλλυ απαντούν στο ίδιο ερώτημα

Τι χρειάζεται για να κατακτήσει ένας οδηγός το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ; Οι Sebastien Loeb, Ott Tanak, Petter Solberg, Carlos Sainz, Walter Rohrl, Sebastien Ogier, Miki Biasion, Marcus Gronholm και Ari Vatanen, απαντούν σε κοινό video.

Αν μπορούσατε να κάνετε μια ερώτηση σε έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλλυ, ποια θα ήταν αυτή;

Προφανώς, ο καθένας θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι διαφορετικό, ωστόσο μια από τις πρώτες ερωτήσεις θα αφορούσε τι είναι αυτό που απαιτείται, ώστε να φτάσει κάποιος στον απόλυτο τίτλο των ράλλυ.

Για να λάβει την απάντηση, το WRC κάλεσε στο ίδιο δωμάτιο 9 θρύλους του θεσμού, οι οποίοι έχοντας κατακτήσει 28 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, είναι προφανώς οι κατάλληλοι ώστε να μας διαφωτίσουν.

Ο λόγος για τους  Sebastien Loeb, Ott Tanak, Petter Solberg, Carlos Sainz, Walter Rohrl, Sebastien Ogier, Miki Biasion, Marcus Gronholm και Ari Vatanen, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους οπτική για τον πρωταθλητισμό στα ράλλυ.

Youngest-Oldest Winners_Loeb

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο κοινό ερώτημα

Στο video, πρώτος παίρνει το λόγο ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Loeb (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012), ο οποίος εκ του αποτελέσματος είναι ο καταλληλότερος να απαντήσει.

“Πρώτα από όλα χρειάζεται ταλέντο, καθώς δεν είναι όλοι γεννημένοι για να οδηγούν αυτοκίνητα”, σχολίασε ο πολυνίκης του WRC. “Είδα αμέσως όταν ήμουν νέος, πως είχα καλύτερες δεξιότητες από τους περισσότερους φίλους μου”.

Ott Tanak Portrait 03

“Πάντα έχανα τις καλοκαιρινές διακοπές”, ανέφερε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2019 και βενιαμίν της “παρέας”, Ott Tanak. “Όταν οι φίλοι μου πήγαιναν στη λίμνη να περάσουν καλά, εγώ πήγαινα στο γκαράζ για να εργαστώ στο αυτοκίνητο.

“Ίσως οι βαθμοί μου στο σχολείο να μην ήταν οι καλύτεροι κάθε χρόνο, γιατί περνούσα αρκετό χρόνο στο γκαράζ, επειδή ήταν το ένα και μοναδικό μου όνειρο”.

Petter Solberg 013

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2003, Petter Solberg, εστίασε στη σημασία των ονείρων και στο ομαδικό κομμάτι των ράλλυ: “Όταν έχεις ένα όνειρο, όλα είναι πιθανά, εφόσον το πάρεις στα σοβαρά και κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να το κάνεις καλά και μετά, να φροντίζεις τους ανθρώπους στην ομάδα που έχουν επίδραση στο πώς δουλεύει το αυτοκίνητο, από τους μηχανικούς μέχρι τους ανθρώπους του catering.

“Αυτό είναι σημαντικό, είχα τους καλύτερους ανθρώπους γύρω μου, που ήθελαν το καλύτερο για εμάς, ως ομάδα”.

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα οπτική για την φιλοσοφία του σχετικά με τα ράλλυ, έδωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 1990 και 1992, Carlos Sainz .

“Όταν έφτασα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήθελα να αλλάξω λίγο την ιστορία του θεσμού και πραγματικά, όταν θέλω κάτι, παλεύω για αυτό”, ανέφερε ο Matador. “Ήθελα να αλλάξω την κατάσταση που επικρατούσε, ότι έπρεπε να είσαι σπεσιαλίστας για να κερδίσεις σε ορισμένους αγώνες όπως Φινλανδία, RAC, Σουηδία, ή ότι στην Κορσική επικρατούσαν οι Γάλλοι”.

Walter Rohrl 01

“Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι γρήγορος σε κάθε οδόστρωμα”, πρόσθεσε ακόμη ένας θρύλος του WRC, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 1980 και 1982, Walter Rohrl. “Νομίζω πως ήταν η βασική ιδέα στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όπου από τη μία έπρεπε να είσαι γρήγορος σε άσφαλτο και από την άλλη, σε χιόνι και αυτό δείχνει ποιος είναι ο καλύτερος”.

Sebastien Ogier Portrait

Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier, σχολίασε: “Είναι δύσκολο για μιλήσω για τον εαυτό μου, αλλά νομίζω αυτό που αναφέρουν πιο συχνά οι άνθρωποι που έχω συνεργαστεί,  είναι πως έδινα ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, πίεζα άπαντες γύρω μου και ήμουν πολύ απαιτητικός με τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί, στον ίδιο βαθμό που είμαι με τον ίδιο μου τον εαυτό.

“Εξωτερικά έδειχνα πάντοτε πολύ ισχυρή αυτοπεποίθηση, όμως μέσα μου πάντα αναρωτιόμουν πώς μπορώ να γίνω καλύτερος και να προοδεύσω”.

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές

“Πάντοτε δοκίμαζα νέες λύσεις”, πρόσθεσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 1988 και 1989, Miki Biasion. “Αυτό με βοηθούσε να γνωρίζω το αυτοκίνητο καλύτερα από κάθε άλλον.

“Από το 1985 έως το 1990, για 6 χρόνια, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος και μοναδικός στόχος της ζωής μου ήταν να κερδίζω αγώνες, να είμαι ανταγωνιστικός και ταχύτερος από τους teammates και τους άλλους οδηγούς”.

Marcus Gronholm 01

Η πιο… σκληρή αυτοκριτική, έγινε από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή 2000 και 2002, Marcus Gronholm.

“Ίσως σε κάποιους αγώνες να ήμουν λίγο τρελός”, ανέφερε ο Φινλανδός. “Σε αγώνες υψηλών ταχυτήτων έπαιρνα πολλά ρίσκα σε ορισμένα σημεία, απλά για να κερδίσω ορισμένα δευτερόλεπτα εδώ και εκεί.

“Ήθελα να κερδίζω πάντα. Κάθε ειδική. Κάθε αγώνα!”

Ari Vatanen

Ένας εκ των αγαπημένων οδηγών για τους θεατές στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, είναι αναμφίβολα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 1981, Ari Vatanen.

“Πρέπει να είσαι πολύ πειθαρχημένος με πολλούς τρόπους”, δήλωσε ο Vatanen. “Εγώ είμαι εντελώς διαφορετικός. Είμαι καλλιτέχνης στη ζωή. Κάθε στροφή είναι ακόμη μια ευκαιρία για εμένα, ώστε να κινηθώ πλαγιολισθαίνοντας και να νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση.

“Όμως έτσι δεν γίνεσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής! Οπότε κατά κάποιον τρόπο, ήμουν αρκετά τυχερός που έγινα Παγκόσμιος Πρωταθλητής!”

Εν κατακλείδι, ως οδηγό για όσα κάνουμε στη ζωή μας, κρατάμε τη φράση του Sebastien Ogier: “Είναι μυστήριο. Υπήρχε και λίγη τύχη, όμως πιστεύω ότι εργάστηκα πολύ σκληρά για αυτό”.

Παρακολουθήστε το video, όπου οι δηλώσεις των 9 Παγκόσμιων Πρωταθλητών, αποκτούν διαφορετική οντότητα

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ