Αγώνες WRC

WRC: Ακυρώνεται και επίσημα το Ράλλυ Σαφάρι

Η ανακοίνωση που αναμενόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες έγινε σήμερα, με την Οργανωτική Επιτροπή να δηλώνει πως η επιστροφή του αφρικανικού αγώνα στο WRC, αναβάλλεται για το 2021.

Μετά το Ράλλυ Πορτογαλίας, ακόμη ένας αγώνας του φετινού WRC, ακυρώνεται. Η είδηση έρχεται ως φυσική συνέχεια στις πληροφορίες που υπήρχαν για αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με τις οποίες η διεξαγωγή του Ράλλυ Σαφάρι φέτος, θεωρούνταν απίθανη.

Η επιστροφή του Ράλλυ Σαφάρι στο WRC για πρώτη φορά από το 2002, αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις ενόψει του φετινού προγράμματος. Εντέλει, η πανδημία του νέου κορονοϊού άλλαξε κατά πολύ τα δεδομένα, οπότε ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουλίου, δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί.

Όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Σαφάρι, υπάρχει ήδη συμφωνία με τη FIA και τον WRC Promoter, ώστε ο αγώνας να περιληφθεί κανονικά στον καταρτισμό του προγράμματος ενόψει 2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση πάρθηκε ως συνέπεια της πανδημίας του COVID-19 στην παγκόσμια οικονομία, στις δυνατότητες πραγματοποίησης ταξιδιών στο εξωτερικό, αλλά και στην απαγόρευση συγκεντρώσεων που περιλαμβάνουν πολλά άτομα.

Safari

"Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Uhuru Kenyatta, για την ακλόνητη στήριξη και τις συμβουλές, ενόσω μελετούσαμε τα επόμενά μας βήματα," δήλωσε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Κένυας, Amina Mohamed. "Ακόμη, οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Πρόεδρο της FIA, Jean Todt και στον WRC Promoter με επικεφαλής τον Oliver Ciesla, για την υποστήριξή τους από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για επιστροφή του Ράλλυ Σαφάρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Θα συνεχίσουμε να προετοιμάζουμε τον αγώνα και ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε τις ομάδες, τους επαγγελματίες και τους θεατές στην Κένυα, όταν το ράλλυ διεξαχθεί την επόμενη χρονιά. Η αναβολή του αγώνα για το 2021 δεν ήταν εύκολη απόφαση, ωστόσο γνωρίζουμε τις παρούσες προκλήσεις παγκοσμίως και θα διασφαλίσουμε ώστε το Ράλλυ Σαφάρι να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στην ιστορία της χώρας μας, τα επόμενα 3 χρόνια."

Σημειώνεται, πως η υποστήριξη της κυβέρνησης της Κένυας στο Ράλλυ Σαφάρι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Από εκεί και έπειτα, όπως διαβεβαίωσε ο CEO του αγώνα, Phineas Kimathi, η προετοιμασία είχε ολοκληρωθεί και όλα τα απαραίτητα έγγραφα είχαν δοθεί στη FIA και το WRC, όπως προέβλεπαν οι αρχικές προθεσμίες. Το ραντεβού λοιπόν του WRC με το Ράλλυ Σαφάρι, ανανεώνεται για το 2021.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου