Αγορά Ειδήσεις

Δύο νέοι βενζινοκινητήρες για το VW Polo

Η γκάμα του Volkswagen Polo εμπλουτίζεται με δύο νέους κινητήρες βενζίνης, τον 1.0 MPI EVO των 80 ίππων και τον 1.5 TSI EVO των 150 ίππων.

 

Το νέο Polo, που παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη (+112%) στην Ελλάδα τη χρονιά που πέρασε, ενισχύει τη γκάμα του με δύο νέους κινητήρες βενζίνης. Οι νέοι κινητήρες αναμένεται να ισχυροποιήσουν ιδιαίτερα τη θέση του Polo στην πιο δημοφιλή κατηγορία της ελληνικής αγοράς, αυτή των supermini, που αντιπροσωπεύει το 36,2% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων. Οι δύο νέοι κινητήρες θα κάνουν το Polo ακόμα πιο ανταγωνιστικό στο εισαγωγικό τμήμα της κατηγορίας, αυτό των κινητήρων 1.0 λίτρου και των αντίστοιχων 1.5 λίτρου, με το τελευταίο να αντιπροσωπεύει το 19% του συνόλου των βενζινοκινητήρων της κατηγορίας. Ο 1.0 ΜPI EVO των 80 ίππων διατίθεται στην έκδοση Trendline αντί 13.900 ευρώ, ενώ ο 1.5 ΕVO των των 150 ίππων προσφέρεται στην έκδοση R-LIne και στην τιμή των 21.600 ευρώ.

Ο πιο ενδιαφέρων από τεχνολογική άποψη κινητήρας είναι ο 1.5 TSI EVO 150PS, ο οποίος αποτελεί εξέλιξη του 1.4 TSI ACT. Ο κινητήρας διαθέτει επίσης επίστρωση APS (Atmospheric plasma spray) στους κυλίνδρους, δημιουργώντας μικροσκοπικούς θύλακες λίπανσης με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τριβές που υφίστανται τα ελατήρια κατά την κίνηση του εμβόλου, να απάγεται καλύτερα η θερμότητα και να αυξάνεται η ευελιξία του σε ό,τι αφορά την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου καυσίμου. Συνολικά, διακρίνεται από οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου και μακροζωία.

Από άποψη πωλήσεων, ίσως πιο σημαντικός είναι ο νέος κινητήρας 1.0 MPI EVO 80PS, ο οποίος θα αποτελέσει πλέον τον εισαγωγικό κινητήρα της γκάμας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα καινοτόμο κινητήρα της Volkswagen. Για πρώτη φορά η νέα τεχνολογία που έχει παρουσιάσει η μάρκα σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, ενσωματώνεται στο νέο Polo και μάλιστα σε MPI κινητήρα. Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι ακόμα καλύτερες επιδόσεις με μειωμένες καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση εντός πόλης σε σύγκριση με τον 1.0 MPI 75PS κινητήρα, τον οποίο αντικαθιστά, είναι μειωμένη σχεδόν κατά 2 λίτρα/100 χλμ., προσφέροντας οικονομία που υπερβαίνει το 30%.

Με την προσθήκη των δύο νέων κινητήρων στη γκάμα του, η Volkswagen φιλοδοξεί να προσφέρει με το Polo την πληρέστερη πρόταση στην κατηγορία των supermini. Ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου, από 1.000 έως 2.000 κ.εκ., ισχύος από 80 έως 200 PS, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, που προσφέρονται σε διάφορα επίπεδα εξοπλισμού και μπορούν να συνδυαστούν με προαιρετικά πακέτα, σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, προκειμένου να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη και επιθυμία. Τα πακέτα αυτά, με τις εμπορικές ονομασίες Technology Pack, Safety Pack και Design Pack, προσφέρουν τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον εξοπλισμού της προτίμησης του πελάτη, σε τιμές πολύ καλύτερες απ’ ότι αν τα επιμέρους στοιχεία επελέγοντο μεμονωμένα. Ενδεικτικά, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να περιλαμβάνει Active Info Display, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας, Pre-Crash - Σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών, Park-Pilot - Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, Roof Pack (φιμέ τζάμια, διχρωμία με μαύρη οροφή και μαύρα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών), εσωτερικό πακέτο σχεδίασης Decor κλπ._Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου