Ελληνάρες!

Την άποψή μου τη γνωρίζετε. Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά. Αν, λοιπόν, ο Τουρισμός με «Τ» κεφαλαίο είναι το βασικό όπλο επιβίωσης του τόπου μας, είναι σαφές πως δεν αρκούν η φυσική ομορφιά, το γλυκό κλίμα και ο αυθόρμητος τρόπος του οικοδεσπότη, που έχει συνήθως κάπου μέσα του τη φιλοξενία. Μας χαρακτηρίζουν τα παραπάνω, και τυχεροί όσοι μεμονωμένοι επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, αλλά δεν αρκούν. Για να εξελιχθούν τα δεδομένα-ατού σε πηγή εσόδων και σε όπλο σε αυτό το άτυπο ράλλυ του Τουρισμού, όπου δε λείπουν οι ικανοί ανταγωνιστές, απαιτείται και η σωστή αντιμετώπιση στον επαγγελματικό τουρισμό. Στην τέλεια οργάνωση συνεδρίων και στην άψογη διοργάνωση διακοπών οργανωμένων γκρουπ υψηλού επιπέδου. Η φύση στη χώρα μάς προσδιορίζει στο χάρτη, οι σωστά δομημένες προτάσεις εξασφαλίζουν συμφωνίες, αλλά το δύσκολο έχει να κάνει με την επόμενη ημέρα, συνδεδεμένη με την υπεύθυνη διεκπεραίωση. Να ανεβεί ο τζίρος με υγιή-δημιουργικό τρόπο, να ικανοποιηθούν όλοι όσοι κατά τόπους συμμετέχουν στο «πακέτο» και -το κυριότερο- να γίνει εξαιρετική δουλειά ώστε οι προσκεκλημένοι επισκέπτες, που δεν είναι τυχαίοι, να ξανάρθουν. Και ξανά, και ξανά, από τη μία περιοχή στην άλλη, αφού έχεις πάντα κάτι διαφορετικό, κάτι έξυπνο να προσφέρεις, ώστε η εμπιστοσύνη τους να παραμείνει στη μεγίστη τιμή και να έχεις ατού ακόμα και όποτε προκύψει ανταγωνισμός. Εγχώριος ή, ακόμα πιο σοβαρά, από άλλη χώρα! 

Ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν, και είχα τη χαρά και την τιμή σε επίπεδο εμπιστοσύνης να παρακολουθήσω «ζωντανά» την υποδειγματική δουλειά που κάνει το Vista Events του φίλου μου Πάνου Φραγκάκη. O οργανισμός, που διαθέτει γραφεία και στην Αγγλία, έχει ζωή δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα, και σε πρώτο πρόσωπο τους γνώρισα πριν από δέκα χρόνια.

Τους παρακολουθώ «από σπόντα», όπως λέγεται, σχεδόν στενά και με σεβασμό, αφού πρόκειται για «πολεμιστές», αλλά είναι διαφορετικό να ζήσεις μαζί τους και να διαπιστώσεις μέχρι πού μπορεί να φτάσει σε ομαδικό επίπεδο ο Έλληνας όταν βρεθεί στο σωστό περιβάλλον με το σωστό συντονιστή. Με ένα «Boss» που δε δίνει οδηγίες επί χάρτου και με τον αέρα του αφεντικού, αλλά συμμετέχει σφραγίζοντας πρώτος κάθε δραστηριότητα. Απλώς δε μασάει και διδάσκει ο τύπος, ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης, πετυχημένος 45άρης επιχειρηματίας με «αγροτικό» στο δύσκολο Λονδίνο.

Επί του προκειμένου, σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων «φιλοξενούν» στη χώρα μας 3.500 Ευρωπαίους (σε τρία γκρουπ των περίπου 1.150 ατόμων) - όλοι υψηλόβαθμα στελέχη τεράστιας βιομηχανίας καλλυντικών (και όχι μόνον) που έρχεται για τρίτη φορά στη χώρα μας, καθώς είναι ικανοποιημένοι από την άψογη συνεργασία με το Vista, ενώ δεν κρύβουν εκτίμηση και σεβασμό στην «ομάδα Π.Φ.». Η φετινή αυτή διαφορετική εκδρομή κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξελίσσεται με βάση το Costa Navarino Μεσσηνίας, λίγα χιλιόμετρα από την Πύλο. Όπως αντιλαμβάνεστε, η περιοχή έχει φορέσει τα καλά της, και όλοι συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό «πάρτι» που λειτουργεί ως καλά ρυθμισμένη σύγχρονη μηχανή. Όλοι, τα στελέχη του Vista και οι επαγγελματίες της περιοχής, έμπειροι πλέον και σωστά ενημερωμένοι για τις απαιτήσεις του φιλοξενούμενου πελάτη, εργάζονται σκληρά και αρμονικά, μιλούν λίγο και το αποτέλεσμα φαίνεται στα πρόσωπά τους και μέσα από τη δουλειά τους. Φτύνουν αίμα, κοιμούνται ελάχιστα και κρύβουν την κόπωση εκφράζοντας ικανοποίηση που καθρεφτίζεται στο πρόσωπό τους. Είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά έχουν κοινό σκοπό, δε μιζεριάζουν, δημιουργούν και εκπροσωπούν ιδανικά τον τόπο μας, αποτελώντας την τέλεια αντίθεση με τους πολιτικούς που θα έπρεπε να κυβερνούν τη χώρα, αλλά κοροϊδεύουν.

Τεράστιο και μεγαλοπρεπές το CN, η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι για Όσκαρ, αλλά είναι οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά. Μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε, μας αναβαθμίζουν την περηφάνια μας η παρέα του Πάνου Φραγκάκη, που επικοινωνούν μεταξύ τους με τα μάτια, και οι επαγγελματίες της περιοχής, που βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό ακόμα και υπό πίεση, ακόμα και όταν προκύψει αναποδιά, όπως προχθές εκεί στη Γιάλοβα, που ο καιρός δεν ήταν μαζί τους, αλλά έμειναν όρθιοι και ολοκλήρωσαν υποδειγματικά, αυτοσχεδιάζοντας ενίοτε και με τρόπο.

Απόψε, Τρίτη βράδυ, με ή χωρίς σύμμαχο τον καιρό, πάλι εκεί στη Γιάλοβα θα φιλοξενηθούν ιδανικά περισσότεροι από 1.100 Ευρωπαίοι, που θα διαπιστώσουν την ποιότητα μας σε όλα τα επίπεδα. Από το (φαίνεται απλό) πήγαινε-έλα με τα 23 άψογα πούλμαν μέχρι την τέλεια κουζίνα και από το άπαιχτα συντονισμένο σέρβις έως τις πρωτότυπες εκπλήξεις που έχει ετοιμάσει η Queen of the project, έχοντας δίπλα της την άλλοτε δικιά μας Α.Μ. και άλλους ικανούς. Έχουν δημιουργικό άγχος, αλλά και την ασφάλεια που τους δίνει η εμπειρία τους, και κυρίως ο Boss τους, όντας πανταχού παρών για να υποστηρίξει-επιβραβεύσει, και όχι για να μειώσει-επιπλήξει.

Είναι σαφές, έτσι ο τόπος μας έχει ελπίδα, και βέβαια ουδείς έχει το δικαίωμα να επιβραδύνει αυτήν την τόσο εξελιγμένη διαδρομή που επιτρέπει σε νέους ανθρώπους να ονειρεύονται.

Με εκτίμηση και εμπιστοσύνη στην «παρέα του Vista Events», ένα αυθόρμητο σημείωμα «γιατί έτσι», αφιερωμένο στον άνθρωπό μου και στα φιλαράκια μου, στον Τάσο και στον Γιώργο, που με έκαναν να αισθάνομαι όμορφα και να αναρωτιέμαι δημιουργικά._ Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου