Αν ήμουν πλούσιος...

Θα το αγόραζα, για να το προστατεύσω. Για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις ο λόγος. Όνειρο λοιπόν η "αγορά" του δικαιώματος από την ΟΜΑΕ και του τίτλου από την ΕΛΠΑ, ανταποδίδοντας σεβασμό στο ρόλο τους. Η συνέχεια στην Κάτω Κηφισιά όπου το ΑΣΜΑ, ο ιδανικός οργανωτής και η δημιουργία οργανωτικής από ώριμους με ιστορία αλλά και γνώσεις σε σχέση με το σήμερα. Πρόεδρος ο Λεωνίδας για τα χιλιόμετρα και την προσφορά του σε διάφορα επίπεδα και προς κάθε κατεύθυνση. Έγκριση από τη FIA για τα δικά μου θέλω και πρέπει, με ατού το όνομα, την ιστορία και τον χαρακτήρα συνδεδεμένο με διαδρομές του άλλοτε προσαρμοσμένο στο σήμερα. Λεπτομέρειες ο τύπος του οδοστρώματος και η ποιότητα των δρόμων όταν πρόκειται για δρόμους όπου γράφτηκε η ιστορία του Ράλλυ των θεών οπότε και προσοχή σε σημεία αναφοράς όπως η Ακρόπολη, τα Μετέωρα, ο Ταρζάν κ.α. 

Την ώρα λοιπόν που ο Αντώνης Χατζημιχάλης θα κόβει και θα ράβει τη διαδρομή και ο Μανώλης με την Κατ και τον Δημήτρη Κατή και τον Τομ, θα αποκλείουν τον μεροκαματιάρη προκρίνοντας τον εθελοντή κριτή με τα έξοδα του πλούσια καλυμμένα, μαζί με τον Άγγελο, τον Λώρη, τον Σάκη κ.α σοβαρούς και σύγχρονους όπως ο ρεγκιουλαριτάς κ. Καράμπελας (απαραίτητοι οι δοκιμαστές ακρίβειας όχι για τα παράβολα αλλά για τη φιλοσοφία τους), να ‘μαστε απο πόρτα σε πόρτα. Οφείλουμε να πείσουμε τύπους όπως ο Ρερλ, ο Μπλόμκβιστ, ο Άλεν, ο Κάνκουνεν κ.α αντίστοιχου επιπέδου να έρθουν στον αγώνα με στοιχεία του τότε. 

Με ιερά σύμβολα στη διαδρομή και όχι μόνο. Εννοείται πως θα έκανα τα πάντα να σηκώνει ο Σιρόκο τη σημαία στην αφετηρία, να ανατριχιάζουμε οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι αφού τη σημαία-σκυτάλη ο Τάσος θα τη δίνει στον άλλο Τάσο στον Δασκαλό μας τον Ιαβέρη και αυτός στον Γκάλο και ο Βαγγέλης στον Κώστα Αποστόλου μέχρι να μπουν στα όπλα τους και να δημιουργήσουν ο ένας με τον Πλαπούτα, ο άλλος με την "κίτρινη" και ο Κόκας με το Golf έχοντας δίπλα του τον Μπέλα, τιμώντας και τον Κριάδη. Κάπου στο βάθος και εμείς με τον Σταμάτη σε ένα κόκκινο ΑΚΑΙ-Escort με το όνομα και του Παύλου Μοσχούτη στην πόρτα και σέρβις τη Νινέτα (έτσι ξεκινήσαμε το ‘78), να εξηγεί στη Ρένα και εκείνη να εμπεδώνει πόσο αλλιώς είναι ο κριτής από τη σύντροφο του αγωνιστή. 

Για τη γενική; Η Κεράνης-Integrale είναι έτοιμη από τον Νίκο Πάνου για τους Τζίγγερ-Στεφανή, ενώ η Κύρκος Racing για τέτοια γιορτή θα έχει ετοιμάσει δυο Siera ένα για τον Αυτοκράτορα με τον Στρατηγό δίπλα του και το άλλο για τους Πίτσο-Καραπαζή. Κάπως έτσι ζεις το όνειρο οργώνοντας ειδικές σφραγισμένες από τα ονόματα των απόντων όπως του Γιώργου, του Μιχάλη, του Φερτάκη, του Παύλου, του Παπάτου, του Γάκη, του κ. Γιώργου, του Ζαλμά, του Τζώννυ κ.α που έγραψαν την ιστορία των Ελληνικών αγώνων και οφείλουμε να την προστατεύσουμε αναθεωρώντας σε σχέση με τον συγκεκριμένο αγώνα που απαιτεί σεβασμό και όχι τζάμπα μάγκες και φτηνούς πανηγυρισμούς. 

Δεν είμαι πλούσιος, αλλά το όνειρο μου πάντα είχε στοιχεία ρεαλισμού και για αυτό πέτυχα τα ακατόρθωτα σε αυτό τον τρελό χώρο. 

Και αναρωτιέμαι; Εσύ που έχεις εκλεγεί για να συντονίζεις -διοικείς τη ζωή των αγωνιζόμενων έχεις όραμα και πλάνο πέρα από το να είναι ικανοποιημένα τα σωματεία-ψηφοφόροι σου; Αυτοί πάλι έχουν καταλάβει το ρόλο τους και την ευθύνη τους σε σχέση με τους αθλητές τους; 

Επειδή είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μπορείς και ότι το έχεις και δημιουργείς και έχεις δρόμο, σκότωσε την εμπάθεια, πέτα τα σκουπίδια στο δρόμο, ξεκαθάρισε ρόλους, κλείσε μαγαζάκια και: Απόδειξη, λοιπόν._ Στρατισίνο 

Υγ. Φίλε Γιώργο, ελπίζω να κατάλαβες την ιεροσυλία, όντας πρόεδρος ενός αγώνα που δεν είναι το Ράλλυ Ναυπλίου και ξεπερνάει και εμάς που του οφείλουμε την ιστορία μας. Εσένα;

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου