Ελληνικοί αγώνες: οι άνθρωποι

Δυο εικόνες, ένα SMS, 3 αράδες και ξέρεις πως “όλα καλά”.

Ο Παναγιώτης, ο ΠΤ μας, μιλάει λίγο, ενώ ο Θάνος, ο Θανάρας μας, έχει ξεκάθαρα συναισθήματα για τα social media. Όπως άλλωστε και ο κ. Τσαντίλης, ο δικός μας Σώτερ. Σε κάθε περίπτωση, ο ένας μιλάει με το φακό και ο άλλος με τα πλήκτρα.

Σήμερα, επίσκεψη στο Καρτόδρομο, στο σπίτι “μας” στις Αφίδνες, όπου για μια διαφορετική φωτογράφιση με άποψη δε θέλεις ειδική άδεια. Θέλεις τις ιδανικές συνθήκες για την ασφάλεια των εμπλεκομένων και τον απαραίτητο χώρο για μια διαφορετική συνάντηση κορυφής.

Είναι οι θεσμοί των Dirt Games και του Ενιαίου (συνεργάτης μας η Μακρής-Skoda) που υποστηρίζουμε με ευθύνη και ηθική υποχρέωση που ξεπερνάει το “πάρε-δώσε” και βέβαια το Κάρτινγκ και η ομάδα της Galaxy-Abloy. H ομάδα του Αλ, του Αλεξάνδρου Θ. Παπαευθυμίου, ένα σύνολο-οικογένεια με πιλότους Πρωταγωνιστές σε κάθε κατηγορία.

Για τις μηχανές και το πώς προσαρμόστηκαν οι Πρωταθλητές κάθε κατηγορίας στη χωμάτινη φόρμουλα SR Kartcross στα χρώματα και της Lotos διαβάστε Π.Τ. στους 4Τ Σεπτεμβρίου. Μήνας που ξεκινούν οι “εχθροπραξίες” σε χωμάτινες και ασφάλτινες πίστες και όχι μόνο.

Βλέποντας λοιπόν τις ενδεικτικές φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ, το μυαλό ταξιδεύει στο πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι σε κάθε περίπτωση. Γενικώς στη ζωή και ειδικώς στο motorsport και μάλιστα στο ελληνικό. Σε έναν χώρο χωρίς χορηγούς και με μια Ομοσπονδία κατώτερη του μεγέθους των ελληνικών αγώνων, κυρίως σε σχέση με την ποιότητα των εμπλεκόμενων ανθρώπων. Νέοι εμείς τότε, με την ΕΛΠΑ είχαμε δεχτεί ότι συντονίζουν όσοι έχουν χρόνο. Σήμερα, μια χούφτα λάτρεις της καρέκλας, άνθρωποι χωρίς πλάνο και χωρίς όραμα, χαμένοι σε έναν δικό τους παραλογισμό συνδεδεμένο με άλλοθι που πλέον ξεπερνούν και τον ίδιο τους εαυτό. Εκλεγμένοι μεν, αλλά κατώτεροι ενός χώρου, που επιβάλλεται να συντονίζουν οι άριστοι. 

 

Καμία σχέση...

Πρόκειται για ένα σύνολο που δείχνει σαν σε πλήρη αντίθεση με ό,τι γνωρίζεις όταν αποφασίσεις να εμβαθύνεις και να εμπλακείς. Με στόχο να στηρίξεις τα Dirt Games, την ίδια ώρα που αντιμετωπίζεις με ευαισθησία το Ενιαίο, έργο του ΣΟΑΑ, ενώ σεμνά και ταπεινά πλησιάζεις την κοινότητα του Κάρτινγκ. Ειδικός χώρος ο τελευταίος, υψηλών απαιτήσεων, που όσο πλησιάζεις, απλά μαθαίνεις και αλίμονο αν εκτιμήσεις πως έμαθες. Ακούγοντας μάλιστα γονείς να μιλούν σε πρώτο πρόσωπο, ως πιλότοι, στο όνομα των πραγματικά σπουδαίων παιδιών τους, κινδυνεύεις και να αλλοιωθείς αν δεν είσαι χορτάτος και ψύχραιμος.

Με δεδομένο ότι το θέλαμε και έγινε το “όλα τα μωρά στην πίστα”, ήταν ο Γιώργος Καμιτσάκης σε ρόλο οικοδεσπότη και όχι μόνο (αφού ο Sir George “βλέπει” καρτ κρος και δεν κρύβεται) και τη συνέχεια την υποστήριξαν όσοι σημαντικοί βρίσκονται πίσω από τη σκηνή, αλλά και όσοι στα κόκπιτ.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας, ο 1/4 Dirt Games, o Mr SR είχε την ευθύνη για το πράσινο φουλ spec που οδηγεί ο Γιώργος Ζυμαρίδης. Τον Γιώργο τον γνώρισα στα Dirt. Είχε οδηγήσει Yaris, οδηγεί πολύ γρήγορα Lotus κ.ά. σε track days, αλλά είναι με το χωμάτινο καρτ που τρελαίνεται. Βγάζει το πραγματικό του μέταλλο εκεί, προσπαθώντας να κερδίσει ακόμα και δέκατα. Σεμνός, εκνευριστικά ταπεινός, με ένα δικό του χιούμορ που θέλει χρόνο για να το αντιληφθείς, σφραγίζει τον τρόπο του με ένα χαμόγελο που το κρατάει για όσους εμπιστεύεται. Σημαντικό ότι τον ενδιαφέρει να μη φέρει σε δύσκολη θέση όποιον συναναστρέφεται. Άνθρωπος με προσωπικότητα και μόνο τυχαία δε συνδυάστηκε και συνεννοείται σε πολύ υψηλό επίπεδο με τον Λάμπρο, δημιουργώντας το καρέ του άσσου με τον Παύλο Αθανασούλα και τον Κωνσταντίνο Σταύρου. Σε κάθε περίπτωση, τέσσερις εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, με έντονη προσωπικότητα, μηδενικό ύφος, φουλ ήθος και είναι αυτή η μεταξύ τους διαφορά που τους χαρακτηρίζει και τους κάνει δημιουργικούς. Πάντως, και κατά μόνας, δύσκολα τους καταφέρνεις. Τους τέσσερις μαζί; Αδύνατον.

Αντίστοιχα πολύ υψηλού επιπέδου και η συνεννόηση με την 4άδα της ομάδας “μας”, της Μακρής-Skoda στο Ενιαίο με τα Fabia. Σήμερα, μαζί μας στην πίστα ο Νίκος Ζάχος. Μιλάει ελάχιστα, έως λίγο αν νοιώσει εμπιστοσύνη. Εσύ οφείλεις να τον κερδίσεις, να τον διαβάσεις και να τον καταλάβεις, με δεδομένο ότι εκείνος αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα από όσα δείχνει πως κατάλαβε. Η ηρεμία του έχει όρια και εμείς πέρα από τη διακριτική συνεργασία μας σε ρυθμούς Fabia - όλα ίδια, του έχουμε ιδιαίτερη εκτίμηση. Ένας καρτίστας πρωταθλητής Ράλλυ σε κάθε επιφάνεια και με γνώση στο στήσιμο κάθε κατασκευής. Λάτρης της λεπτομέρειας, σε άψογη συνεργασία με τον αδελφό του Βασίλη διδάσκουν κυρίως τρόπο - τη συμπεριφορά που λείπει. Έχουν χαρακτήρα, έχουν προσωπικότητα και ένα δικό τους απόμακρο στυλ που γοητεύει συνεργάτες και συνομιλητές. Απλά: είναι οι Ζάχοι! 

Αφήσαμε για το τέλος τη συμμετοχή του κάρτινγκ στο εγχείρημα. Μόνο τυχαία δεν επιλέξαμε την ομάδα του Αλ και το 6ταχυτο Parolin στα χέρια του Πρωταθλητή. Του Φωτη Σωτηρόπουλου. Σε πρώτο πρόσωπο: είναι φίλος μου και δεν το κρύβω. Είναι ένας 19χρονος με άποψη και οδηγό την ειλικρίνεια σε κάθε του δραστηριότητα. Δεν χαϊδεύεται και πολεμάει. Στεναχωριέται ή χαίρεται και αντιδρά με δικό τρόπο, χωρίς να φορτώνεται σε γονείς και κουμπάρους. Μεγάλωσε και είναι η αγωγή του που κάνει τη διαφορά εντός και εκτός πίστας. Σήμερα είχε μαζί του τον Σταύρο Γ. Γρυλλάκη, πάντα είναι δίπλα του ο πατέρας του Κώστας η μητέρα του κ. Ελένη Σωτηροπούλου, ένας σπάνιος άνθρωπος με μη μετρήσιμα συναισθήματα και ο μηχανικός του κ. Κώστας Τσακίρογλου, ο γνωστός Κόρακας. Σπάνιο το χαμόγελο του Φώτη, αλλά όταν προκύπτει ξέρεις πως το εννοεί και κάτι όμορφο έχει προκύψει. Όπως πάντα γνωρίζεις ότι είναι η δική του ανάλυση -κερδίζει ή χάνει- που τον οδηγεί στην επόμενη μάχη στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Δε χάνεται ο "Φω", η σαΐτα αν προτιμάτε, αλλά αξιοποιεί τις σκέψεις του, με ένα σπάνιο για την ηλικία του τρόπο που προδίδει ότι κάτι όμορφο δημιούργησαν οι γονείς του και ο professor Γιώργος Γρυλλάκης στην πίστα. 

Άλλωστε, ο Γιώργος, ο Νίκος, ο Φώτης και οι άνθρωποί τους, όπως και οι οικοδεσπότες μας, ο Sir GK και ο Μr Iame Κώστας Μιχαλόπουλος εκεί στο Καρτόδρομο στις Αφίδνες που μας έλειψαν, είναι αυτή η καλή παρέα που δημιουργεί το εξαιρετικό κλίμα που λείπει.

Το βρίσκεις στα Dirt Games και όλοι ξέρουμε πως αν διαδοθεί αυτός ο τρόπος, οι ελληνικοί αγώνες θα μπουν στην τροχιά που τους αξίζει.

Αρκεί οι αθλητές, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, να προσπεράσουν τα ανθρώπινα σικέιν και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ζώντας το δικό τους όραμα με τους δικούς τους στόχους. Είπαμε, είναι οι άνθρωποι που ξεπερνούν και θεσμούς και διαδικασίες, αρκεί να έχουν πάθος, πείσμα και την πρόταση που λείπει. Παρακολουθείστε το πώς λειτουργούν τα Dirt Games, νιώστε όμορφα και “φορτώστε” με αισιόδοξες σκέψεις. Είναι και θέμα νοοτροπίας, αποτέλεσμα μιας μεθοδικής φιλοσοφίας που οφείλουμε να μας χαρακτηρίζει και δεν αποτελεί σπάνιο είδος στο χώρο των ελληνικών αγώνων. Ποτέ δεν είναι αργά. Εμείς θα επιμείνουμε με συνέπεια. “Οφείλουμε” στους ελληνικούς αγώνες και σε ανθρώπους που μας έκαναν να νοιώσουμε σημαντικοί, όπως ο Λάμπρος και ο Παύλος Αθανασούλας και βέβαια οι συνεργάτες μας, οπότε μονόδρομος η στήριξη και η κριτική με αφορμή, αλλά και με πρόταση._ Στρατισίνο

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου