top icon
Blog

Κακά τα ψέματα

Στο καλό ο Οκτώβριος με όσα άσχημα μας έφερε…

-Ο φίλος μου ΤΤ ανακοινώνει βραβεία από τα Μέσα του (εννοείται πως θα πάμε αν μας καλέσει) όταν έχει στα χέρια του απόφαση της ΓΣ της ΕΣΑ όπου είναι Πρόεδρος. Τυπικά κανένα πρόβλημα, απλά εκτίμησή μου ότι κάποιες επιλογές μας, για να μας ενώνουν πρέπει να άπτονται της τυπικής διαδικασίας. Καλή επιτυχία, αλλά τέτοια ώρα, όπου έχει κορυφωθεί η προσπάθεια συνένωσης των Ενώσεων, δεν προδίδει τακτ και ευαισθησία αυτή η στρατηγική επιλογή του πετυχημένου εκδότη. Πάντως, να παραδεχτούμε πως ο Τάκης Τρακουσέλλης στη διαχείριση του περιεχομένου σε σχέση με την εμπορική πολιτική των Μέσων, ξεπέρασε τις παλιές καραβάνες της άσκησης (που αδυνατούν να το διαχειριστούν), αξιοποιώντας υποδειγματικά τα νέα δεδομένα.

-Φαινόμενο και ο Άρης Γαλανόπουλος που δημιουργεί ως εξαιρετικός επιχειρηματίας “έκθεσάρχης”, ενώ την ίδια ώρα, όντας και μέλος της ΕΣΑ, δημοσιογραφεί επιτυχώς και μάλιστα στην Καθημερινή! Εννοείται πως θα πάμε στην έκθεση Αυτοκινήτου σε πλήρη σύνθεση, σοφά οδηγημένοι από τον κατάλογο που φέτος εκδίδει η επιχείρηση Τρακουσέλλη.

-Μέχρι τότε, δε χάσαμε την ευκαιρία και παρευρεθήκαμε στην εξαιρετική παρουσίαση του ΚΙΑ ΧCeed από τον Νίκο Τσάδαρη και τους συνεργάτες του που ζωγράφιζαν. Επί της διαδικασίας και εφ’ όλης της ύλης, από την υποδοχή μέχρι την άψογη προετοιμασία 25-30 αυτού του KIA με άποψη. Σε πρώτο πρόσωπο, η ποιότητα της εκδήλωσης ξεπερνάει τη χωρίς συνέντευξη Τύπου διαδικασία (άγιο είχαμε), τα δήθεν περί δεοντολογίας (σε ποιο χώρο και από ποιούς;) και ήταν αντίστοιχου, πολύ υψηλού επιπέδου, όπως και το αυτοκίνητο. «Αμάξι» στη γλώσσα των socia media.

-Στη γλώσσα των αγώνων, στεναχωρεί η αντίδραση του Στέφανου Καμιτσάκη προς τον Γιώργο Ζυμαρίδη, όπως εκφράστηκε στον Ιππόδρομο, στα Dirt Games. Τους γνωρίζουμε ως κυρίους και αν ο Στέφανος, ένας τεράστιος αθλητής, κάπου χάθηκε, ευτυχώς ο Γιώργος παρέμεινε κ. Ζυμαρίδης. Δυστυχώς αυτή η δράση δε συνδυάστηκε με την αυτεπάγγελτη αντίδραση της Ομοσπονδίας, που φαίνεται πως σφυρίζει αδιάφορα. Ούτε προέκυψε η αναμενόμενη ευαισθησία από τη μονίμως σε αίσθηση αδικίας ομάδα Χεκιμιάν, όπου ανήκει επίσημα ο πρώην Πρωταθλητής καρτ. Πάντως, δεν κρινόμαστε μόνο από τις πράξεις μας, αλλά και από τη διαχείρισή τους.

-Όπως οφείλουν να διαχειριστούν τα μέλη της τυπικής ή άτυπης επιτροπής για την Οργάνωση του ΡΑ την «πόρτα» από το Eurosport, που αφήνει τον αγώνα μας εκτός το 2020. Εννοείται πως μας πικραίνει-απογοητεύει η απουσία μας από την επιτροπή όπου προεδρεύει-συντονίζει ο αγαπητός συνάδελφος Τάκης Πουρναράκης. Θα σχολιάσετε “άσχετος” και δε θα διαφωνήσουμε. Συμπληρώνοντας, όμως, πως πρόκειται για έναν μορφωμένο, υψηλού επιπέδου Κύριο, με σημαία του την εντιμότητα και ορθά τον εμπιστεύονται στο Υπουργείο. Σε συνδυασμό με την παρουσία δίπλα του των ΤΑΖ, ΛεΜαν, Κωστή Στεφανή και Παύλου Αθανασούλα, είμαστε… καταδικασμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια ακόμα και με τη σιωπή μας. Σε κάθε περίπτωση, μακάρι να προκύψει ΙΡΑ και μάλιστα μέσα από συνέργειες ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και ΟΜΑΕ, που οφείλουν να επιδείξουν σεβασμό στην ιστορία. Συνδεδεμένη με το ΑΣΜΑ και τον ΣΙΣΑ σε επίπεδο regularity.

Σε πρώτο πρόσωπο,

Από το 1995 σε διοικητική θέση σε 4Τ και ΤΕ, έχω αντιμετωπίσει διάφορα στραβά και πολλές πικρίες, κυρίως σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων. Σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, το στομάχι δε σφίχτηκε απλά, αλλά εξελίχθηκε σε κόμπο και θα πονάει για καιρό. Η παραίτηση του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, του Π.Τ. μας, ξεπερνάει τον αριθμό σελίδων και την ορθή και έγκυρη γραφή και γι’ αυτό άλλωστε δε μας απασχολεί το ποιος θα τον αντικαταστήσει. Δεν υπήρξαμε φίλοι. Ήταν όμως σημαντικός και δυστυχώς είναι σαφές πως δεν του το έδειξα με το σωστό τρόπο. Άλλωστε, όταν φεύγει, όταν σε εγκαταλείπει ο άνθρωπός σου, η ευθύνη είναι δική σου. Αλίμονο αν φταίει ο φίλος του που τον ξεσήκωσε ή η κυρία που τον ξελόγιασε με τον παραδοσιακό τρόπο. Ο καθένας τη δουλειά του. Νόμιζα ότι το πιο βαρύ «επεισόδιο» ήταν ο Χάρπι, όντας γνήσιοι και οι δύο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Δεδομένο πως ουδείς αναντικατάστατος, απλά κάποια πράγματα δεν επαναλαμβάνονται. Δεν μπορεί, κάπου θα τη βρίσκουμε για να τη διαβάζουμε την ανάλυσή του μετά από κάθε αγώνα του WRC.

Καλό μήνα από αύριο. Μήνας με τον τελικό για το WRC στην Αυστραλία και με την έκθεση Αυτοκινήτου όπου θα λάμψουν πολλές πρωτιές._ Σ. Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ