Αύγουστος, ο εχθρός του οδηγού…

Κάθε ημέρα και κάθε στιγμή, η οδήγηση απαιτεί την προσοχή μας. Την απόλυτη συγκέντρωση, για να προβλέψουμε και να προλάβουμε. Να «διαβάζουμε» τον δρόμο και ευρύτερα το περιβάλλον, ώστε να ανταποκρινόμαστε εγκαίρως σε κάθε απρόοπτο.

Τον Αύγουστο έχουμε ένα λόγο παραπάνω, που ξεπερνά μάλιστα τις υψηλές θερμοκρασίες. Το «χαλαρά» μάς σκοτώνει. Βλέπετε, εμείς τα έχουμε σχεδιάσει όλα τέλεια, αλλά στο δρόμο δεν είμαστε μόνοι. Ακόμα χειρότερα, ελάχιστοι σέβονται και οδηγούν ακολουθώντας τους γραπτούς και τους άγραφους νόμους. Στον δρόμο μας οι πολύ νέοι με την πολύ κακή εκπαίδευση, οι πολύ μεγάλοι με κακή υγεία κι εμείς, οι ώριμοι ξερόλες. Προσθέσετε σε αυτό το αλλόκοτο… κοκτέιλ-φωτιά, τους 30άρηδες -40άρηδες που συνήθως αδιαφορούν, οπότε σε συνδυασμό με τις εκκρεμότητες στα έργα των δρόμων προσευχόμαστε, ο καθένας με τον τρόπο του. Και επειδή και ο Θεός που πιστεύουμε ενίοτε… κλείνει τα μάτια του, καλό είναι να προστατευόμαστε μέσα από τις δικές μας προτεραιότητες. Θέλουμε υγεία. Ο άνθρωπος και η μηχανή του, με την καθαρότητα του μυαλού και των μηχανικών μερών ως κοινό παρονομαστή. Στη συνέχεια, μία ταχύτητα κάτω σε κάθε επίπεδο, αμυντική διάθεση και, ιδανικά, ταξίδια αργά το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε το απρόοπτο. Είπαμε! Αυτό μας σκοτώνει, και είναι υποχρέωσή μας να το αντιμετωπίσουμε ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους. Για την οικογένειά μας και για τον τόπο μας. Την οφείλουμε στα παιδιά μας την υγεία στους δρόμους, κάτι που επίσης μας λείπει και που ουδείς πολιτικός μπορεί να θεραπεύσει. Μόνοι μας θα «σκοτώσουμε» την κακή νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει.

Δεν αρκεί, αλλά ας προσπαθήσουμε!_Σ.Χ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο motori.gr

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου