Τετραγωνίζοντας

Έχουν τον προορισμό τους τα πλήκτρα. Ομορφιά; Εξαρτάται και από τη διάθεση... 

O κύκλος, που δεν εξελίσσεται σε τετράγωνο, έχει τη δική του ιστορία, και εμείς τη δική μας θεωρία σε σχέση με την αυτοκίνηση. Αναζητώντας τα δέκα “made in the UK” αυτοκίνητα, δεν έλειψαν τα αδιέξοδα. Βλέπετε, ό,τι προκύπτει επιλέγοντας, έχει και το δημιουργικό του παρασκήνιο, συνδεδεμένο με ψάξιμο στα κιτάπια του χθες, στο σκληρό δίσκο του καθενός, αφού, απλά μεταφράζοντας, δεν πας μακριά. 

Επιλέγοντας, η δύσκολη άσκηση συνδέεται με την ιστορία των ελληνικών αγώνων. Λόγω έλλειψης υλικού και, κυρίως, γιατί όλοι θεωρούμε τον εαυτό μας κορυφαίο, ενώ έχουμε μαλώσει και με τον καθρέφτη. Προσθέστε και τα προβλήματα νόησης μιας που μεγαλώσαμε, συνυπολογίστε ότι μας λείπει η μόρφωση αφού μόνο στρίβαμε, και έχετε το αποτέλεσμα της παρανόησης, ακόμα και από συνοδηγούς που δεν «είδαν» τον οδηγό τους στη δεκάδα. Έτσι, το άρθρο-αφιέρωμα στους 10 συναθλητές μας άρεσε σε δύο και αηδίασε έναν, που δε βρήκε το όνομά του ανάμεσά τους, όπως και τους φίλους του. Με σεβασμό στην πλειονότητα συνεχίζουμε και θα επανέλθουμε, όντας σπίτι.

Μέχρι τότε...

Με αφορμή τα 10 made in the UK, η συζήτηση με τον Χρήστο Αποστολόπουλο αρχίζει με την παραγωγή των Mini και των Focus, με την άνω τέλεια να μπαίνει με το άρθρο του για την αναστολή εξέλιξης/παραγωγής του σύγχρονου RS. Τέτοιες μέρες τέτοια λόγια, θα πείτε. Γιατί όχι; Όσο είσαι υγιής, ονειρεύεσαι. Όλα αυτά τα Focus RS, από το πρώτο, το καθαρόαιμο, το μπλε του Στράτου Φωτεινέλη ή το λευκό της Χρύσας, με τον 5κύλινδρο, είχαν το στυλ τους. Επιδόσεις και προσωπικότητα και αφού θα επιλέγαμε το πρώτο, ψηφίζοντας την αγριάδα που ακόμα εκπέμπει, «οδηγούμε» το τελευταίας γενιάς. Το κλάσης Σούμπι. Στο χέρι. Νοητά μιας που μένουμε σπίτι και δεν υπάρχει χώρος για Drift mode - στην τέλεια, μάλιστα, απόδοση της επιλογής. Άμεση ανταπόκριση, όταν π.χ. στην Α45s θέλει και τρόπο. Αυτό ακριβώς είναι που αρέσει στον Πραγματικό Οδηγό σε σχέση με τα σύγχρονα Ford. 

Ford Puma

Η αμεσότητα σε σχέση με τον οδηγό 

Πέρασε στο DNA τους όλο αυτό και είτε πρόκειται για Fiesta 1.0 με 100 ίππους, είτε για το τελευταίας γενιάς Focus ST, που μας αρκεί για παιχνίδι στο όριο, όσον αφορά τα ΥΠΕΡ τους, ξεκινάς από την οδική τους συμπεριφορά. Η απόλυτη ταύτιση με το δικό μας DNA, που παραμένει ενεργό. Προσθέστε ότι διαθέτουν τον καλύτερο 1.000άρη ανεξαρτήτως έκδοσης και αφού γνωρίζετε, ελάτε να συνοψίσουμε.

... Puma, Ford Puma

Ήταν το μικρό σπορ που δεν ξεχνάς, είναι ένα B-SUV που θέλεις να οδηγείς. Είναι για όλες τις ημέρες και ώρες, αλλά και ένας λόγος για… να αμαρτήσεις σήμερα. Κάποτε έψαχνες κοπάνες για να γλυτώσεις την κίνηση. Σήμερα, αναζητάς μια νόμιμα εξελιγμένη διαδρομή, ώστε να ανασάνεις με τον έντιμο τρόπο. Συμπεριφορά κλάσης DS3-Audi Q2, με στοιχεία που δε βρίσκεις σε Countryman, ενώ κάτι θα σου λείψει και από το Juke. Ουσιαστικά μιλώντας, υπεράνω τιμών και επιδόσεων, ακουμπώντας αποκλειστικά στο πλαίσιο, μόνο το DS θα συγκριθεί μαζί του, με το Γάλλο που διαθέτει και κορυφαία ποιοτικά στοιχεία να κλείνει το μάτι στην Τέλεια διαδρομή. Εσύ όμως σήμερα θέλεις να δημιουργήσεις την ειδική διαδρομή των ημερών, ίσως και νοητά, με όχημα που να μπορεί να ανταποκριθεί, ώστε να διαχειριστείς αισιόδοξα το κακό που μας βρήκε. Λεπτομέρεια η ιπποδύναμη. Μόνο ψηλά διαφέρει ο «155». Σημαντικό ατού το χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων, όπως και πλεονέκτημα του η εργονομία. Μια φορά στο κάθισμα, ελάχιστος χρόνος για προσαρμογή στα σύγχρονα καλούδια και φύγαμε. Έχει προηγηθεί η άψογη διαδικασία προδιαγραφώνFord από το CAR Center, έχουμε το σωστό χρόνο, και αν με το 125 πήγαμε Σούνιο μια μέρα πριν την καραντίνα, «σήμερα» Ν. Μάκρη μέσω Πεντέλης για προμήθειες διαίτης και επιστροφή από τον ίδιο δρόμο. Το θέλει το βουνό, είτε βουτάς, είτε σκαρφαλώνεις. Οδηγείς και σε οποιοδήποτε ρυθμό επιλέξεις, αναζητάς στοιχεία SUV, που όμως ψάξε και δε θα τα βρεις. 

Έχουν ρυθμίσει την ανάρτηση μαγικά και έχουν δουλέψει με μεράκι την απόσταση από το έδαφος και το αποτέλεσμα δεν κρύβεται. Είναι σφιχτό, ενώ δε μας έχουν προδώσει σε σχέση με το τιμόνι -ακολουθώντας την οδό Focus- και συνολικά μας αρέσει πολύ. 

Δεν κρύβεται... 

Δημιουργούν με το προϊόν, αλλά έχουν και τον τρόπο τους σε σχέση με ό,τι ζούμε, επικοινωνώντας υποδειγματικά. Ουσία με συναίσθημα από μια ομάδα που αντιστέκεται με έργο και στυλ. Ημέρες σκέψης και μόνο τυχαία η Ford δεν έχει τη σωστή διάσταση στην καρδιά του petrolhead, με ή χωρίς αγωνιστικές καταβολές._ Σ. Χ. 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου