Πόσο Sainz είσαι;

Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τον νεαρό Ισπανό πιλότο, ο οποίος θα περάσει από ακόμα ένα crach test. Ανακατεύτηκε ή όχι ο τεράστιος πατέρας του, έκανε το κόλπο γκρόσο ο ξάδελφος-μάνατζερ που γνωρίσαμε στο Netflix λόγω κορωνοϊού, θα δείξει…

Ταλαιπωρία στην Toro Rosso, σκωτσέζικο ντους στη Renault που ακόμα ψάχνει τα βήματά της, καλή παρουσία η McLaren, πλέον ως δεύτερη-τρίτη ομάδα. Ο καλύτερος “Jr” ήταν στους πρώην παγκόσμιους. Όμως, ως τρίτο μάτι και με σεβασμό στους ειδικούς που αναλύουν σε βάθος, αμφιβάλλουμε αν η εκεί διαδρομή του βοήθησε στο να σφραγιστεί το «κόκκινο διαβατήριο». Διαχρονικά, το πιο πολύτιμο συμβόλαιο στη F1. Στο δρόμο του, ο Leclerc θα αποτελέσει το μικρότερο πρόβλημα. Οι Ιταλοί στη Ferrari, οι επικεφαλής, ξέρουν τις συνθήκες και τις διαφορές σε λεπτομέρειες. Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της παραμονής του, θα κριθεί αντικειμενικά, αφού αποδειχθεί και πειθαρχημένος και συνεργάσιμος. Στα χαρτιά όλα φαίνονται οκ και υπάρχει προοπτική ώστε αυτή η αναπάντεχη σχέση να αντέξει στο χρόνο.

Τα δύσκολα έπονται

Πρέπει να τον συμπαθήσουν τον Ισπανό οι μηχανικοί του ώστε να δέσει με την ομάδα και να συμμετάσχει στην εξέλιξη, ακολουθώντας την οδό Leclerc. Σημαντικό και το πώς θα διαχειριστεί τον ιταλικό Τύπο και τα σύγχρονα media, που ως γνωστόν επηρεάζουν αυτήν τη σπουδαία ομάδα και ρίχνουν κυβερνήσεις. Λεπτομέρεια οι διαφορές του σε χρόνους με τον Leclerc, που πλέον είναι και protégée με τη βούλα.

Σημασία έχει το πώς θα διαχειριστεί την καυτή πατάτα όταν χρειάζονται βαθμούς ή όταν βρεθεί «αγκαλιά» με την ευκαιρία του, σε αγώνα που σταθεί άτυχος ο νεαρός αρχηγός του. Ερώτημα λοιπόν και για το… πόσο Bottas είναι, και συνειδητά δεν επέλεξαν οι Ιταλοί τον Ricciardo, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μπελά.

Για τον Sainz Jr, αν οι ειδικοί δεν έχουν εντυπωσιαστεί από την ταχύτητά του, κατατάσσοντας τον -με τα πλήκτρα- σε υποδεέστερη κλάση συγκριτικά με Verstappen και Leclerc, ως όχι τόσο ταλαντούχο, εκείνος δηλώνει απτόητος και το αποδεικνύει με έργο. Σε αυτό, στην υπομονή με ποιοτική επιμονή, θυμίζει τον πατέρα του. Στη F1 όμως είναι διαφορετικά. Η άγρια ομορφιά των Ράλλυ σε σχέση με το περιβάλλον, που ευνοεί το ταλέντο, δίνει τη θέση της στη σκληρή συμπεριφορά των ανθρώπων που επηρεάζονται και από συμπτώσεις και πιέσεις εκτός πίστας.

Αν είσαι Alonso ή Hamilton, όπως και Verstappen ή Leclerc, δεν ασχολείσαι. Οδηγείς προσηλωμένος στο στόχο και έχεις άλλοθι και για λάθη, αφού γενικότερα στη ζωή ο σεβασμός έχει και την τιμή του. Οι καλύτεροι πληρώνονται… χρυσάφι και παίρνουν τις ευκαιρίες τους ακόμα και όταν πιέζονται. Από εκεί και πέρα, οι άλλοι βρίσκονται συνέχεια υπό κρίση και είναι δεδομένο πως αν ο Junior δε θέλει να χαρακτηριστεί «περαστικός», πρέπει να αποδειχθεί και ταχύς και τσαμπουκάς, βρίσκοντας τη χρυσή τομή.

«Καταδικασμένος» ο Ισπανός στη Ferrari να φερθεί και να αποδώσει όπως ένας Φινλανδός στη Mercedes. Θα τα καταφέρει;

Μακάρι, γιατί η επιτυχία του, που δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, θα επαληθεύσει και θα διαψεύσει σε διάφορα επίπεδα ακόμα και άγραφους νόμους, με τους κανόνες να επιβεβαιώνονται από τις εξαιρέσεις.

Στο μεταξύ, αναμένουμε το “Start your engines” που μας έλειψε._ Σ. Χ.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου