Η απάντηση στη μιζέρια

Συμμετέχουμε στο διεθνές Tour du Peloponnese 2020 που λάμπει, και προβληματισμένοι σχολιάζουμε...

Την ώρα που το ΟΑΚΑ, όπου και η έδρα της Ομοσπονδίας, “βράζει”, ο χώρος εξελίσσεται δημιουργικά στη βάση του. Σε συντεταγμένη μάλιστα, παράλληλη διαδρομή η κλασική του έκφραση, με εξαιρετικές εκδηλώσεις. Όπως “προχθές” στην Πίνδο, όπου έγινε πόλεμος, αλλά και χθες από το AC3. Όπως βέβαια και η πολεμική, η sporting εκδοχή του. Με αγώνες-φωτιά κάθε Σάββατο-Κυριακή, έργο της ΕΠΑ, του κ. Τάκη Κουτσίκου. Τα πάντα όλα χάρη στους συμμετέχοντες, σε μια κολασμένη περίοδο με πληγωμένη την κοινωνία. Τάνγκο για ικανούς ανάμεσα σε οργανωτές και αθλητές, χωρίς θεατές, με την απαλή μουσική που χαρακτηρίζει το χώρο μας. Είτε ακούγεται η φωνή των κυριών, δίνοντας οδηγίες στους warriors συζύγους τους ακολουθώντας τα περίφημα όργανα του Regularity master Σπύρου Μουστάκα, είτε ακούς τα ΑLS των “Μίτσου”. Τα όπλα του Τζέκου στα Μέγαρα, οι εκρήξεις στις πολεμικές μηχανές στην Κύμη με χειριστές από... την Πολεμική Αεροπορία, όπως ο Πρόεδρος Μάριο που ξέρει και να χάνει, και ο Τάκης Σολδάτος.

Την ίδια ώρα, δοκιμές στο βουνό των Κενταύρων για τη μητέρα των μαχών στην άσφαλτο, θεσμός που λάμπει, όπως άλλοτε χάρη στη ΛΑΒ και στα «παιδιά» πρωταθλητές από την Κρήτη. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν έχουν την τιμητική τους αυτό το ΠΣΚ, με το δικό τους αγώνα από τον ΑΟΚ, με επίκεντρο το Ηράκλειο. Σημαντική η παρουσία Αλυγιζάκη επίσης με R5 δίπλα στους Πρωταθλητές Αναπολιωτάκη-Τσιούκα και το δίδυμο θα εξελιχθεί σε τρίο με την προσθήκη του Αυγερόπουλου με ακόμα ένα R5, στο Πήλιο. Σκέφτεσαι τον Θανάση σε ανοικτή γραμμή με τον Στράτο του Χρήστου, και χαμογελάς, αφού θα πρέπει να βρουν και τον εξαιρετικό συνοδηγό του Λευτέρη για πόκερ με 6. Σκληρό πόκερ και στην F2, όπου οι Κτιστάκηδες θα έχουν απέναντί τους κορυφαίους. Ωραίοι αγώνες παρά τις αντιξοότητες και αν η Κρήτη πέφτει μακριά, έχεις πολλούς λόγους ώστε να ανηφορίσεις Βόλο και μετά Τοσκάνη... συγγνώμη Πήλιο. Η συνέχεια στη Φωκίδα και κρατάς δυνάμεις για τη χωμάτινη έκφραση της μάχης των μαχών με έδρα την Ιτέα και πεδίο βολής τις Καρούτες με οικοδεσπότη οργανωτή επιπέδου ERC. Το ΑΣΜΑ, μετρ και σε σχέση με το ΙΡΑ και κρίμα που τα στελέχη του, κλάσης WRC, ασχολούνται με τα κοινά επιπέδου πλέον Α0. Ούτε Α1, με σεβασμό στους Α5 και Α6, που δεν τους βλέπουν! Γεύση από την ποιότητα του χώρου συνολικά τα Dirt την Κυριακή από το ΑΣΜΑ στη Χαλκίδα, όπου η αφετηρία του θεσμού, την ώρα που στο σπίτι του ελληνικού καρτ, στις Αφίδνες στο Kartodromo, γίνεται ο πρώτος γύρος του ΙΑΜΕ. Κορυφαίος θεσμός και σε διεθνές επίπεδο. Έργο... περίπου ΑΛΑ και δεν είναι ώρα για σχόλια που αφορούν την οργάνωση. Μετράει ο θεσμός και οι είναι οι αθλητές καρτίστες που ξεπερνούν κάθε μίζερη σκέψη. Όλο λοιπόν αυτό το παραπάνω έργο δεν προέκυψε τυχαία. Έχει δουλειά από πίσω, ενώ πιστοποιεί και ότι η διοίκηση Μιχελακάκη δεν άφησε καμένη γη. Τώρα, πλέον, δουλειά από μια ΕΠΑ που πέρασε από χίλια κύματα και πιέστηκε από διάφορα μέτωπα, αλλά έμεινε όρθια χάρη στο μέταλλο του Προέδρου της και λίγων συνεργατών του, με την απουσία του πολυλογά -σε σχέση με την κάθαρση- Χουρδάκη, να περνάει απαρατήρητη.

Anapoliotakis

Δεν είναι ώρα για ονοματεπώνυμο σε επίπεδο δημιουργών. Λάθη έγιναν. Όπως και εγκλήματα, αλλά όλο αυτό το σενάριο περί καταστροφικών που πρέπει να απομακρυνθούν προβληματίζει. Μια παρέα ανυπόμονων όπως λέγεται, με άτυπο πλέον συντονιστή τον Πολυζώη... Κορυφαίος συνοδηγός της χώρας, όντας στα δεξιά του Λεωνίδα και του Λάμπρου Κύρκου, και μέχρις εκεί. Σήμερα, όπως σχολιάζουν οι γνωρίζοντες, κυκλοφορεί και μεταφορικά «οπλοφορεί» μοιράζοντας λάσπη με ένα δικό του πλάνο χωρίς στυλ και προς κάθε κατεύθυνση. Γνώμη μας, εκτίμησή μας ότι το πλάνο του για την εξουσία και μάλιστα με προοπτική την αμοιβή, είναι ξεκάθαρο. Το πλάνο για την εξουσία άλλωστε το ζήσαμε και πριν από 30 χρόνια από Μιχελακάκη και Μεσημέρη κ.ά., στην πορεία μαζί τους στον ΣΟΑΑ. Είχαν όμως υπομονή και ένα κάποιο τακτ πυροβολώντας θεσμικά την ΕΛΠΑ και διακριτικά τα στελέχη της, που άλλωστε συνεργάστηκαν μαζί τους, αλλά στο τέλος τους πρόδωσαν. Μπορεί να είναι σύμπτωση, όμως τότε η διεκδίκηση είχε τρόπο. Σήμερα βγάζει ένα άγχος “πεινασμένων” για το κουμάντο και ξεκινάει από πολύ χαμηλά. Με ομάδα από ανιστόρητους και τύπους όπως κάποιος που τον αποκαλούν “Φεράρι” που μοιράζει απαξίωση με τον άκομψο τρόπο – σαν να προσπαθεί να οδηγήσει σε χωματόδρομο. Δικαίωμά του ο αγωνιστικός του (;) ρυθμός (;). Η ενασχόληση όμως με τα κοινά είναι υπόθεση όλων. Καταστροφικός ο Μάριο, που όταν τα «παίρνει» φεύγει - και συμφωνούμε. Μακριά ο Σωκράτης, αλλά τον αξιοποιούμε μέσα από τη δυναμική του. Μεγάλωσε και ξεπεράστηκε ο Μανώλης και τον αγνοούμε και δεν τον σεβόμαστε, “λίγος” ο Πάμης, δε διαφωνούμε σε σχέση με το πώς πορεύθηκε, και αφού αντιδρά, τον απαξιώνουμε. Μια ωραία ατμόσφαιρα και εδώ και τώρα “να σκοτώσουμε τον Τάκη” αφού του τα πήραμε τα δανικά, τον εκθέσαμε και τα επιστρέψαμε για το ξεκάρφωμα και για να μη βρει τίποτα όρθιο ο Μιχελακάκης αν επιστρέψει, αφού αυτόν τρέμουμε. Ο Τάκης δεν κρίνεται από λάθη-εγκλήματα όπως στα Γιάννενα, αλλά επειδή συνεργάστηκε με την κ. Κατερίνα Χαλιβελάκη που δεν κάθεται στη δερμάτινη πολυθρόνα της όπως μεγάλωσε και ζει, αλλά επιμένει να ασχολείται με την πλαστική καρέκλα από την Αγία Βαρβάρα στο ΟΑΚΑ. Τον στήριξε όμως τον Τ.Κ. που ως Πρόεδρος κρίνεται και επειδή δέχτηκε τον ΣΟΑΑ δίπλα του ως διαχρονική πρακτική. Τον ΣΟΑΑ που θα έπρεπε να μας ενώνει. Τον ΣΟΑΑ που ο Πολυζώης δεν κατάφερε να χειραγωγήσει και επέλεξε να απαξιώσει. Ποιος; Ο Πολυζώης. Ο συνοδηγός-φερέφωνο μέχρι πρόσφατα του Τζέκου, που βρέθηκε στις εκλογές ως παιδί από την Πάτρα, όντας σε απόρριψη από τη φυσική του έδρα, τη Φινλαμία, όπου τον ξέρουν καλά. Απλά, ανοησίες οι κατηγορίες προς τον Τάκη Κουτσίκο και στο τέλος, φώναξέ τον στο εκλεγμένο ΔΣ και στρίμωξέ τον και αφού έχεις δύναμη και θάρρος σκότωσέ τον όρθιο όπως αξίζει σε αρσενικούς. Το να προσβάλλεις και να απαξιώνεις ύπουλα μέσα από μια διορισμένη προσωρινή διοίκηση, επιλογή που προδίδει μια εκδικητική πρακτική του παραλογισμού, δεν αρμόζει ούτε σε παιχνίδι μεταξύ μετόχων σε πολυεθνική.

DIRT GAMES

Οι αγώνες σήμερα, περισσότερο από ποτέ χαρακτηρίζονται από ευαισθησία που εκφράζεται από το μοναδικό τους χορηγό. Τους αθλητές! Δεν απαιτούν, αλλά δικαιούνται το σεβασμό που λείπει πλέον από το χώρο και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, όλο αυτό θα έχει βαρύ κόστος. Χωρίς σεβασμό στην Αρχή και αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης δεν πας πουθενά. Οι αγώνες έχουν σκληρά καρύδια που δεν την ανέχονται και δεν την αντέχουν την κουτοπονηριά που απομακρύνει τους σκεπτόμενους. Είπαμε, όμως, υπάρχει σχέδιο, που όμως είναι τόσο φτηνό και προβλέψιμο που δεν έχει ελπίδα επιβίωσης. Δυστυχώς έτσι, Γιώργο Κοπανάκη, από την επιτροπή Ράλλυ αμέσως μέλος της ΕΠΑ με πρόταση-εντολή ΡΟΝ (πού τους βρίσκεις Μαν;), σήμερα διορισμένος διοικητικός Πρόεδρος με ατζέντα γραμμένη στον Άγιο Στέφανο, και θα αποδειχθεί «αγαπητέ» το ποιος καταστρέφει ό,τι βρήκε έτοιμο μέσα από τον κόπο άλλων.

Πάμε Λουτράκι... Μην ταράζεστε, ούτε να ανησυχείτε για την υγεία των Αθανασουλαίων, που αστράφτουν όπως πάντα και σας πονάει. Απλά, εκεί καταλήγει απόψε το διεθνές Tour du Peloponnese 2020 με τις περίπου πενήντα συμμετοχές, από το Τρισκέλιον, διά χειρός Γιάννη Καράμπελα. Οδηγούμε μια καταπληκτική Toyota Supra του 1984 που λάμπει στο λευκό της και έχουμε αγωνία. Οι Αυστριακοί με την HF έχουν ανάψει φώτα στους “δικούς μας” Νικόλα Αρβανίτη-Ιωάννα Χαραλαμπάκη με την κόκκινη Fulvia 1.3, ενώ κοντά τους, 3οι, οι Τάσος Βούρος-Νότα Χελιώτη ακολουθούν με το Mini 1000 και δεν είναι διατεθειμένοι να χαριστούν. Πόλεμος στους 3 β.π. σε σκληρό ροκ, με υπολογισμούς ακριβείας και μείνετε συντονισμένοι._Σ.Χ.

 

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου