top icon
Blog

Απόφαση της Επιτροπής Αγώνων για τους τίτλους του 2020

Διαβάζοντας την ανακοίνωση-απόφαση της ΕΠΑ για την προσμέτρηση των Πρωταθλημάτων με… ό,τι έγινε έγινε, αφού ξεπερνάς το αρχικό σοκ, σκέφτεσαι με ρεαλισμό και μονολεκτικά σχολιάζεις: σωστοί!

Αντίστοιχα και η ανακοίνωση, ορθά γραμμένη, με κείμενο που ξεκαθαρίζει, δεν μπερδεύει, ενώ αν θέλεις να είσαι ειλικρινής, δεν προκύπτει διαχείριση για ειδική μεταχείριση.

Ήθελε θάρρος όλο αυτό, και είναι γεγονός πως η ΕΠΑ του κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλου λειτούργησε όπως αρμόζει στο θεσμό! Με το αγωνιστικό θάρρος, τον τσαμπουκά που απαιτείται. Αποφάσεις ουσίας που επικροτείς. Για να είμαστε όμως αντικειμενικοί, όταν στο παρελθόν δόθηκαν λύσεις με ρίσκο, ψάχναμε τυπικούρες και σταυρώσαμε-αδικήσαμε ανθρώπους όπως τον κ. Τάκη Κουτσίκο κ.ά. στο παρελθόν, γιατί απλά, είτε δε μας άρεσε, είτε δημιουργούσαν δυσκολία ορατότητας τα πολλά δέντρα σε ένα κακά μελετημένο δάσος.

Το προφανές…

Σημειώσαμε πρόσφατα, με την ευκαιρία μίνι αφιερώματος στα ράλλυ, ότι με 7/9 αγώνες, θα πρέπει να μετρήσουν τα πάντα όλα, ενώ απαιτείται μια γενναία προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καρτ και Dirt Games. Θεσμός-ιεροτελεστία και με κοινωνική ευαισθησία το καρτ, μια κοινότητα με νέους αθλητές, τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Θεσμός με την επαγγελματική προσέγγιση που απαιτείται και λείπει, η χωμάτινη έκφρασή του. Στα δικά μας χωμάτινα μάτια ίσως και η διέξοδος, η επόμενη ημέρα του νεαρού καρτίστα.

Σε κάθε περίπτωση

Η ανακοίνωση-απόφαση της ΕΠΑ θα συνδυαστεί με την επισημοποίηση της βαθμολογίας και, ως οφείλουμε, ο κ. Νώντας Δουζίνας θα αναλύσει τα πεπραγμένα στα EKO Dirt Games. Σε συζήτησή του με τον κ. Νώντα Καρανικόλα, νταμπλούχος άλλωστε. Αντίστοιχα, ο κ. Πέτρος-PIT-Καστορίνης θα καταθέσει ψυχή και εικόνες για το αγαπημένο του καρτ, όπου θυμίζουμε έγιναν οι 2/4 αγώνες. Στις δύο αυτές περιπτώσεις, η ποιότητα των αγώνων στο Διαδρόμιο και στη Χαλκίδα, όπως και στο Kartodromo και στην Καλαμάτα, σε συνδυασμό με το μέγεθος των πρωταθλητών, δικαιώνει την απόφαση για την προσμέτρηση λόγω Covid-19 και στην ουσία της.

kart 2020

Καρτ και 4Τ…

Δεν είναι ο PIT, αλλά ο «Αλ» ο λόγος της εμπλοκής μας τα τελευταία χρόνια. Έτσι απλά και σε συνδυασμό με το ανθρώπινο πάθος της οικογένειάς του, που τον περιβάλλει και τον στηρίζει με την αγάπη τους βαθιά στα κόκκινα, ό,τι δεν μπορούμε να σχολιάσουμε…

Τιμή μας και η συνεργασία μας με τον Στυλιανό Πετρίση.

Κυριακή βράδυ

Βλέποντας στο Instagram το εξαιρετικό, πολύ υψηλού επιπέδου σχόλιο της GSR του Σωτήρη Γαλάτση για την ανακήρυξη του Αλέξανδρου Παπαευθυμίου ως Πρωταθλητή 2020, το μυαλό ταξίδεψε.

Αρκετά χρόνια πίσω, με την αίσθηση ότι δεν πέρασε μία ημέρα. Από τότε, πριν από έξι-επτά χρόνια, που γνώρισα τον Πρωταθλητή. μωρό, τρυφερό και ιδιαίτερα ευαίσθητο, με τα συναισθήματα που τον χαρακτηρίζουν. Ήταν αλλιώς, διαφορετικός σε κάθε του έκφραση. Είτε ήθελε να είναι στο επίκεντρο δημιουργικά, είτε αντιδρώντας στην αδιαφορία μας με τρόπους που σε έφερναν κοντά του.

Τα πρώτα του βήματα με το τιμόνι, στα πόδια του Σωτήρη Σκαλτσά, πρωταθλητή που συγκεντρώνει την αγάπη των παιδιών που διακρίνουν το ειλικρινές ενδιαφέρον του.

Οι πρώτοι γύροι με καρτ στον Ασπρόπυργο, στην Ακαδημία του Γιώργου Λαζαράκου, και πρώτο σχολείο στου Πολυχρονίδη. Στα χέρια του Γιώργου. Η ουσιαστική εκπαίδευση στη συνέχεια από τον Γιώργο Γρυλλάκη, που τον πίστεψε και τον στήριξε, με πρώτη νίκη στη Σπάρτη και Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη. Με λάμψη πολλών καρατίων σε κάθε αγώνα της κατηγορίας Mini, και ήταν η τέχνη, ο τρόπος στα πεζοδρόμια στην Πάτρα, που επιβεβαίωσαν και την απαραίτητη άγνοια κινδύνου. Η ευαισθησία συνδεδεμένη με τις αδικίες και αστοχίες εντός πίστας, αλλά και σε σχέση με αποφάσεις δήθεν αρχόντων. Ήταν οι απορίες του με αυθόρμητα και εύλογα ερωτήματα, μέσα από έναν δικό του, πολύ σπάνιο τρόπο, που σε έφερναν στη δύσκολη θέση του προβληματισμού.

Άλλωστε, όποιοι οπουδήποτε προσπάθησαν να τον αγγίξουν και τον αδίκησαν, οπότε και του αναβάθμιζαν, του εκτόξευαν το πείσμα, συχνά έβλεπαν ότι αντιστέκονται και στο περιοδικό μας. Ζώντας όνειρο, όντας επιτέλους απέναντι στον Σ.Χ., ενώ απαντούσαν και ύπουλα μέσω του παιδιού στον ιδιαίτερα κινητικό και επικοινωνιακό μπαμπά του. Ό,τι δεν αρέσει στο «σύστημα» που φρενάρει την ανάπτυξη στο χώρο του καρτ με κόφτη στροφών.

kart 2020

Μεταπτυχιακό στους εξαιρετικούς Μαϊτούς, με την ταχύτητα δεδομένη, και πλέον και την εμπειρία στη σωστή τροχιά, αλλάζει κατηγορία και φτάνει πανέτοιμος για τίτλο στην GSR.

Λεπτομέρειες δε γνωρίζουμε πλέον σε 4Τ, αλλά τα αποτελέσματα, ένα συγκλονιστικό σερί με δύο pole και ωραίους αγώνες σε σκέλη και τελικούς, πιστοποιούν την τέλεια προσαρμογή. Το καρτ της Junior του ταιριάζει γάντι. Η μηχανή που ταιριάζει στο στυλ του, όπως παίζει περίτεχνα με τη θέση του σώματος χρησιμοποιώντας το κεφάλι του σε γωνίες συνδεδεμένες με την προσπάθειά του.

Το μυαλό του καλά δουλεμένο και από τη μητέρα του, κ. Μαργαρίτα Παπαευθυμίου, παραμένει στο έδαφος, ενώ λάμπει και στο σχολείο, και είναι η προσαρμογή στο στόχο που τον χαρακτηρίζει. Χωρίς να χάνεται το αυθόρμητο στοιχείο του εφήβου, που δημιουργεί την τέλεια ισορροπία.

Όπως σχολιάζει ένας ειδικός που τον λατρεύει, ο κ. Πέτρος Καστορίνης, δίπλα του από το πρώτο μέτρο στο προνήπιο στον Ασπρόπυργο: «Σήμερα, ο Αλέξανδρος στου Σωτηράκη, με τον Δημήτρη Κεράτσα και τους συνεργάτες τους δίπλα του, έχει και την απαραίτητη ηρεμία που απαιτεί το μέταλλο του Πρωταθλητή».

Να προσθέσουμε με σεβασμό, όντας και στα «χέρια» του οργανισμού του Τάκη Τρακουσέλλη, με τη διαδρομή του στα πλήκτρα του κ. Πάνου Σεϊτανίδη, έχει και την προοπτική.

Το Μέσο με το ειδικό βάρος που απαιτεί η απογείωση._ Σ. Χ.

ΥΓ.: Σχολίασε η συνοδηγός: «Αν δεν ήταν ο “Αλ”, η τρέλα σου, πρωταθλητής, θα τους είχες σταυρώσει τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία». Υπερβολική η Ρ…

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ