Ειδικός Τύπος

Ο ειδικός Τύπος εκσυγχρονίζεται, με την digital εποχή, να ξεπερνάει ό,τι γνωρίζουμε...

Η “κοινότητά” μας αντιστάθηκε στην κρίση για δεύτερη φορά σε 10 χρόνια. Η δράση του καθενός μας είναι συνδεδεμένη με το DNA του και είναι γεγονός πως ό,τι δεν επαναπροσδιορίζεται, δικαιώνει όσους πάνε αλλιώς, έγκαιρα και έγκυρα. Άλλοθι ανεπάρκειας η απαξίωση για όποιον προοδεύει, με δικαιολογία ότι προκαλεί, αφού έτσι του ταιριάζει. Όταν έχεις πιεστεί νέος, θέλει το χρόνο της η αρχοντιά. Διδάσκεις όσους γεννήθηκαν σε ρετιρέ, αλλά δεν το αντιλαμβάνεσαι.

Ιστορία...

Το '70 ο Κώστας Καββαθάς έβαλε τα θεμέλια, δούλεψε σκληρά και έντιμα, ενέπνευσε 4 γενιές σε 40 χρόνια, δημιούργησε... πρότυπο Πανεπιστήμιο, άνοιξε δρόμους και απογειώθηκε ο ειδικός Τύπος. Δικό του έργο. Ο ίδιος, μαλωμένος με την αυτοκριτική, έφυγε λαμπερός. Μείναμε για την “μπουγάδα”, οπότε κωπηλατώντας, πληρώνεται ένα μέρος οφειλών των Τ.Ε. Τιμή μας!

Το '90, ο Πέτρος Τριανταφύλλης, ως Πολυτεχνίτης, μετρ στο μπριτζ, ένας ευφυέστατος παίχτης-πρωταθλητής, ανακάτεψε με μαεστρία την τράπουλα. Οπότε, από τη μια όχθη ο χαρισματικός Κ.Κ. με αυθόρμητη αλλά ψαγμένη διαδρομή, συνεπής στο “δε συνδέεται το περιεχόμενο με το εμπορικό τμήμα”, από την άλλη ο Π.Τ., με χρηστικό περιεχόμενο και με πλάνο συνδεδεμένο με την απογείωση της αγοράς, στην τροχιά της απόσυρσης. Σημαντικός ο μεταξύ τους σεβασμός.

4ΤΡΟΧΟΙ

Σήμερα, ξεχωρίζεις δυο μοντέλα διαδρομής, με διαφορετική προσέγγιση, χωρίς να υποτιμούμε άλλες προσπάθειες. Όπως του Βασίλη Σαριμπαλίδη, μέσω “Ζούγκλα”. Μια έντιμη τρέλα που δεν αντιγράφεται, ενώ απαιτεί θάρρος ώστε να ερμηνεύεις σωστά το ενδιαφέρον του κοινού στο κανάλι του, στο YouTube. Εμείς, λάτρεις της σχολής Chris Harris, την οποία στην Ελλάδα “αντιπροσωπεύει” ο Μιχάλης Γεωργιάδης. Τον παραδέχεσαι, καθώς είναι δουλευταράς, έντιμος, και εξαιρετικός οδηγός.

Ο “αναγνώστης-θεατής” στα στοιχεία που κάνουν την εμπορική διαφορά, έχει τη δική του άποψη. “Άλλο τι μας αρέσει και άλλο τι αρέσει”, σχολίαζε εύστοχα ο Αντώνης Λυμπέρης στα απερίγραπτα Δ.Σ. των Τ.Ε.

Ειδική διαδρομή, με άριστη προσαρμογή στο σήμερα, ο άψογος συνδυασμός Μέσων από τον Τάκη Τρακουσέλλη. Τα Μέσα του πλέον συνθέτουν οργανισμό με σύγχρονο επιχειρηματικό πλάνο για σεμινάριο, ενώ ο ίδιος είναι άψογος και με τους συνεργάτες του. Απέναντί του η γλυκόξινη γεύση, η άποψη (;) με την υποκρισία “εμείς δεν τα κάνουμε αυτά”. Τι δεν κάνουμε; Τι υπονοείτε; Ως προς την αισθητική του; Όσοι την αντέχουν. Από εκεί και πέρα, τι; Η αλήθεια είναι ότι απογειώθηκε ως Concorde ο άλλοτε “βοηθός φρενάς” στα Μέγαρα και όλο αυτό, που έχει την ερμηνεία του, αποτελεί και παράδειγμα για όσους έχουν επιχειρηματικές ευαισθησίες. Άλλωστε, αυτοί που στραβώνουν με το “όσα δε φτάνει η αλεπού”, το κάνουν για το μπάνερ και για το αυτοκίνητο για ΠΣΚ. Πουλάνε σκουπίδια ευτελίζοντας και κάθε έννοια δεοντολογίας, ενώ είναι έτοιμοι για όλα ώστε να αυξηθεί το έσοδο. Απλά (;) δε γνωρίζουν το πώς, οπότε αφού δεν μπορείς, και αφού εκείνος δεν παραδίδει σεμινάρια, το “βουλώνεις”.

4ΤΡΟΧΟΙ

Αν χάσεις το momentum, θέλεις σοκ για να επιστρέψεις διεκδικώντας το χώρο σου, με μια μελετημένη ανταγωνιστική πρόταση που δεν προκύπτει ούτε με το “0-100”, ούτε με το “πόσο γέρνει”, ή κυνηγώντας τη διαφημιστική σελίδα (τα σαλόνια έχουν περιοριστεί) δίνοντας και μάχη για το οπισθόφυλλο. Αντίστοιχα... δεν πας πουθενά χορηγώντας με 100 ευρώ ό,τι έχει ενδιαφέρον στο FB. Απαραίτητα μεν τα παραπάνω, που σε κρατάνε στη ζωή με αξιοπρέπεια χάρη και στο έντιμο περιβάλλον που ενεργείς, αλλά μέχρις εκεί.

Ο αναγνώστης, που διαχρονικά σε παραδέχεται, είναι καχύποπτος, έχει γίνει ειδικός σερφάροντας και εν τέλει δε σε στηρίζει - και με δική σου ευθύνη. Δύσκολη άσκηση, θέλει δύναμη και γνώση η συνέχεια και κυρίως την υπομονή και την ευγένεια ώστε να ακούς, να αντιλαμβάνεσαι και να στηρίζεις συμμετέχοντας με δημιουργικό τρόπο ως συνέργεια στο έργο νέων φιλόδοξων ανθρώπων. Ανυπόμονοι οι νέοι και όλο αυτό το διαχειρίζεσαι ώστε να μη χάσεις την ισορροπία και καταλήξεις γραφικός.

Στην ουσία

Η εταιρεία Alpha Editions που εκδίδει και τους 4Τροχούς άλλαξε ως προς τη μετοχική σύνθεση και το management. Μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων. Το πώς με συνέπεια πορευτήκαμε μαζί τους, εγκαταλελειμμένοι τότε, το 2013, είναι περίπου γνωστό. Αν μάλιστα αναλύσεις το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σήμερα για τους 4Τ, πιστοποιείται πως η προσπάθεια, με αμυντική γραμμή Μαζινό, όπως μόνο στην Λ. Κηφισίας γνωρίζουν, αντέχει στο χρόνο.

Σημαντικό είναι ότι την ευθύνη του νέου εγχειρήματος, με φιλόδοξους στόχους, έχει η κ. Δήμητρα Κρίθαρη, που στην Alpha Editions, αλλά και σε σχέση με το περιοδικό μας, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε μικρό χρονικό διάστημα.

Καλή χρονιά! Λέγεται πως τα καλύτερα έρχονται._ Σ. Χ.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου