top icon
Blog

Έξω (θα) πάμε καλά

Προπονούνται οι Έλληνες αθλητές με διεθνείς υποχρεώσεις, και νιώθεις όμορφα.

Ουδέν κρυπτόν το 2021 και, χάρη στην εξαιρετική επικοινωνία, έχουμε ενημέρωση για την προετοιμασία του Τζώρτζη Μαρκογιάννη, που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στην ιταλική F4. Ενημέρωση με τακτ χωρίς ύφος, αλλά με το στυλ που χαρακτηρίζει τα πλήκτρα του Πάνου Σεϊτανίδη, forever στο NewsAuto, σήμερα και στο φιλόδοξο Gazzeta.

Σε συνδυασμό με την άψογη συμπεριφορά του νεαρού πιλότου στα social media, είναι ο τρόπος τους που σε παρασύρει ώστε να τους ακολουθείς και να αναδημοσιεύεις την πληροφορία. Πρόκειται για μια ποιοτική πίεση, παράδειγμα για όλους και προς κάθε κατεύθυνση…

Πριν από δύο χρόνια…

Με τον φίλο Γιώργη Πετρίση δοκιμάσαμε το 2019 να στηρίξουμε τον Στυλιανό για τη συμμετοχή του στο Kart Academy, και εκτίμησή μας είναι ότι βάλαμε το νερό στο αυλάκι για τις ιδανικές συνθήκες συμμετοχής – ό,τι οφείλεις σε έναν αθλητή με ταλέντο που ξεπερνάει τα σύνορα.

Απαντούσαμε με ψυχραιμία στη δυσκολία προσαρμογής της ομάδας του στον σύγχρονο τρόπο. Ομάδα, που όπως κ.ά., κινείται στον αστερισμό συγκεκριμένου οδηγού και στο πνεύμα τού «εμείς ξέρουμε». Όντας πολύπειροι μεν, αλλά η εξέλιξη κινείται σε 6τάχυτους ρυθμούς.

Αντίστοιχα, ως περιοδικό αντιμετωπίσαμε με τακτ την πλήρη αδιαφορία της ΟΜΑΕ, αλλά και τη διακριτική στήριξη του Σωματείου του, που αγνοούσε συστηματικά την παρουσία μας, όπως και τους χορηγούς του. Συμβαίνουν αυτά, και διαχρονικά τα αντιμετωπίζεις με χαμόγελο.

Σήμερα ο Στυλιανός Πετρίσης αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο την αγωνιστική του διαδρομή, και όσοι πιστοί τον απολαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία.

Η εφ’ όλης της ύλης εμπειρία είναι γεγονός και δεν κρύβεται. Φλερτάρουν μάλιστα μεταξύ τους οι εμπειρίες εντός και εκτός πίστας. Κάποιοι λυγίζουν, ενώ άλλοι, όπως ο Στυλιανός, γεννημένος νικητής, εξελίσσονται.

Είναι αυτή η ήρεμη δύναμη που χαρακτηρίζει τους πρωταθλητές, οι οποίοι απαντούν με πεισμωμένο χαμόγελο στις αστοχίες, που δεν είναι πάντα ατυχίες…

«Οδηγός» για τα επόμενα χρόνια…

Συμμετέχουμε με τον τρόπο μας στο «πάμε Μundial» του Αλέξανδρου Παπαευθυμίου, που εκπροσωπεί το ελληνικό motorsport στο Kart Academy. Στο δρόμο του φίλου του Στυλιανού, όπως άλλωστε και οι γονείς τους, που συνδέονται με βαθιά φιλία…

Αθλητής της ΑΛΑΛ ο δικός μας, έχει στη βαλίτσα του πολύτιμους λίθους. Το διαβατήριό του είναι σφραγισμένο από την ΟΜΑΕ, με VISA από το Σωματείο του, ενώ στην καρδιά του η μεταλλική ταυτότητα γράφει «GSR team», του κ. Σωτήρη Γαλάτση. Στον «πάγκο», στη θέση του κόουτς, γράφει «KERATSAS». Ο Δημήτρης είναι μια παρέα που σε εμπνέει με εμπιστοσύνη και σε «καταδικάζει» να στηρίξεις. Κοιτάς το ρολόι και αναρωτιέσαι «πού περπατάνε», κάθε Πέμπτη και Σάββατο, με σπίτι τους το Kartodromo, το «μέγαρο» του ελληνικού καρτ.

Στα ξένα σήμερα και αύριο/μεθαύριο, και περιμένεις. Το report από τον Λαμιώτη συνεργάτη μας. Από τον Γιάννη Τζινάβο της Start Line και της ΑΛΑΛ και, σε συνδυασμό με το περιοδικό μας, είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος που μας ενώνει, μέσα από την ποιότητα του ανδρός, που διδάσκει και μια πολύ δύσκολη ισορροπία με ατού την εργατικότητά του, αποτέλεσμα της αγωγής του.

Η Τέλεια Διαδρομή του «Αl» στο Mundial «για την Ελλάδα, ρε γαμώτο», έχει αφετηρία την ειδική του διαδρομή στην πίστα. Η προετοιμασία στην Ελλάδα και σήμερα στην Ιταλία έχει το αποτύπωμα του πατέρα του και τη στήριξη της ομάδας του. Μία φορά την εβδομάδα, η προσομοίωση έχει ονοματεπώνυμο: Γιώργος Σ. Πολυχρονίδης (κορυφαίος με τέχνη και ψυχή που ξεπερνάει τα μηχανήματα), ενώ η προπόνησή του με στοιχεία GSR και τη διακριτική στήριξη κλάσης 4T συνδέεται με το τι ακριβώς θα αντιμετωπίσει στη Γερμανία, στην Ιταλία και στη Σουηδία.

Ό,τι στην κυριολεξία ζει σήμερα στην Ιταλία, στην πίστα Adria, όπου έφτασαν συνδυάζοντας το Airbus της Aegean με τη Stelvio της Alfa, με guest την έννοια της μάνας, κ. Μαργαρίτας Παπαευθυμίου. Το λιγότερο για τον Έλληνα αθλητή, που δε θα πάει στο Μουντιάλ για να μαζέψει αυτόγραφα, αλλά για να «πολεμήσει».

Όπως και ο Τζώρτζης στην F4, και εκτοξεύεται η αγωνία και το ενδιαφέρον, με την ιδέα ότι μια ημέρα θα ζητούν αυτόγραφα οι νεότεροι Ευρωπαίοι πρωταθλητές από τους δικούς μας.

Φάρμακο και για τη μιζέρια, ως εμβόλιο αρχοντιάς, κάθε τέτοια σημαντική προσπάθεια, που στηρίζεται με το ανιδιοτελές πάθος το οποίο πρέπει να χαρακτηρίζει τους εμπλεκόμενους. Ζήστε τη στιγμή, αξιαγάπητοι. Σας το λέει ένας πολύ παλιός._ «Στρατισίνο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Alexandros Papaefthimiou
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ