top icon
Blog

Απόλλων: Οι μάγκες με τα μπλε!

Η αμφίβια ταξιαρχία του Νικόλα Δεληγιάννη έγραψε ιστορία, κερδίζοντας ξανά την έμπειρη Terrassa εξασφαλίζοντας και τον πρώτο τίτλο του Απόλλωνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ήταν το 2014 που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια και έγινε γρήγορα σαφές ότι ο Απόλλων ήρθε στο πόλο για να μείνει. Εξασφαλίζοντας άλλωστε από νωρίς πρώτη θέση σε αυτή την πολύ ειδική και σημαντική κοινότητα, όπως και διαβατήρια με συμμετοχή σε διεθνείς θεσμούς που προσφέρουν εμπειρία και προσδιορίζουν στόχους.

LEN Challenger Cup 

Απαιτητικός θεσμός με δίπλα παιχνίδια που σε συνδυασμό με την προσπάθεια στο ελληνικό πρωτάθλημα, απαιτείται τσαγανό. Με καλή φυσική κατάσταση και στο μυαλό, ό,τι προδίδει το μέταλλο αυτής της ταξιαρχίας, καθρέπτης της έννοιας «Απόλλων». Ότι μόνο οι Απολλωνιστές μπορούν να αντιληφθούν και να διαχειριστούν και δεν είναι τυχαία η σύνθεση αυτής της ομάδας, με βάθος και ποιότητα ανθρώπων εντός και εκτός πισίνας που στην Ελλάδα δύσκολο να βρεις. Μάλλον αδύνατον…

Απόλλων

Terrassa-Απόλλων 14-18 

Δυο ημέρες μαζί τους και έχεις την αίσθηση ότι ήρθαν εδώ στα περίχωρα της Βαρκελώνης για μίνι προετοιμασία αφού από μεθαύριο Τρίτη η δουλειά συνεχίζεται. Είναι σαφές πως ήρθαν για να το πάρουν ότι ταιριάζει στο χορηγό, στους Αφρουδάκη, στους τεχνικούς και βέβαια στους Πρωταγωνιστές της ημέρας. Τους 13 μπλε Αθλητές, με τον captain Μανώλη Σολανάκη σε κατάδυση διαρκείας. Απίστευτο ξύλο στο 12, στον φουνταριστό αρχηγό, που αν καταλαβαίνεις έστω στο περίπου έκανε και τη βρώμικη δουλειά και την αποτελεσματική. Είναι ομάδα αυτή η παρέα και όταν τους βλέπεις να αντιδρούν στην καλή άμυνα ή στο γκολ, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχει προκύψει τυχαία όλο αυτό. Έχουν κατεργαστεί το χρυσάφι ο κόουτς Νικόλας, γεννημένος νικητής με εξαιρετικό team, όπου διακρίνεις τον Δημήτρη Μυτελούδη. Απίστευτο κονσέρτο στον πάγκο και στην πισίνα για πολλά πολυβόλα. 

Σεμνοί και αθόρυβοι, Ήρθαν στην Ισπανία για να πάρουν την κούπα. Αλλά έτσι είναι αυτή η ομάδα. 

Λίγα λόγια, χαμηλοί τόνοι και δουλειά με αυτονόητο στόχο σε κάθε αναμέτρηση και δεν βρέθηκαν τυχαία 100 Απολλωνιστές στην Ισπανία για να τους στηρίξουν όπως προχθές στην Τενερίφη και μεθαύριο στο Σεράφειο με τη Βουλιαγμένη. 

Η ιστορία που γράφτηκε απόψε αφορά λίγους αλλά σημαντικούς. Γεγονός πως το μήνυμα αφορά ευρύτερα τον Αθλητισμό μας ως παράδειγμα προς διάφορες κατευθύνσεις με το πόλο να διδάσκει τρόπο με στιλ. Έντιμα και χωρίς ύφος αλλά με συνέπεια και πρόγραμμα από χορτάτους με εμπειρία, αλλά και αποφασιστικότητα. Έχουν το σεβασμό μας και όλων όσοι με υγεία εμπλέκονται στον Αθλητισμό. Λογικά, όλους μας ως περήφανους Έλληνες πρέσβεις της Ολυμπιακής ιδέας που άλλωστε το πόλο υποστηρίζει υποδειγματικά. Τα υπόλοιπα από τους ειδικούς και διαβάστε στην kathimerini.gr το εξαιρετικό ρεπορτάζ της κ. Σπυριδούλας Σπανέα. _Σ.Χ.

Απόλλων

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ