top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Ζωγραφίζοντας στον ευρωπαϊκό χάρτη

Τρίαθλο από τον Γιάννη Καράμπελα, που με βάση την εκδήλωση-πρέσβη, το Tour Du Peloponnese, το οποίο εξελίσσεται σε άλλη διάσταση, ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και δημιουργεί αλλάζοντας ταχύτητα.

Από τη Ρώμη στη Ρουμανία, και αυτά τα δύο «Ρ» με διαφορετικό DNA έρχονται κοντά από το Triskelion· το Σωματείο-scuderia, εκφραστή του ελληνικού Ιστορικού αυτοκινήτου σε διεθνές επίπεδο, με την αισθητική σε απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στους συμμετέχοντες και στην ομάδα των οργανωτών.

Έλληνες οι συμμετέχοντες, αλλά και όχι μόνο, και δεν προκύπτουν αναλύσεις του αριθμού των παρόντων, της καταγωγής τους και των ποιοτικών στοιχείων. Είναι μαγικό το πώς ο δημιουργός, γνωστός ως «ο Αλυτάρχης», συνδυάζει διαφορετικές τάσεις. Με τακτ και με αριστοτεχνικό τρόπο συνυπάρχουν, και δημιουργείται εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα και σε ανθρώπους με διαφορετική οικονομική επιφάνεια. Άλλωστε, επί του προκειμένου, στις εκδηλώσεις του Triskelion το νιώθεις, το εισπράττεις ότι το έσοδο συνδέεται αποκλειστικά με την επιτυχία της εκδήλωσης. Η πιθανή κερδοφορία δεν αποτελεί αυτοσκοπό, όλοι οι συμμετέχοντες εισπράττουν αντίστοιχη φιλοξενία και γίνονται μια παρέα.

ευρωπαϊκό χάρτη

Στις εκδηλώσεις του Triskelion περνούν καλά οι λάτρεις της Touring έκφρασης, αλλά και όσοι απαιτητικοί του σφιχτού Regularity, που όμως ενίοτε αναζητούν ηρεμία και συμμετέχουν αφού γνωρίζουν και εκτιμούν αυτό που προσφέρει ο Καράμπελας. Άλλωστε, σε αυτές τις 6άστερες εκδηλώσεις εκφράζεται στον μέγιστο βαθμό η αρχοντιά των ανθρώπων της κοινότητας του Ιστορικού αυτοκινήτου, συνδεδεμένου και με τη δική τους διαδρομή.

Σημαντικό ότι όσοι λάτρεις του «τέρμα γκάζι» με αυτοκίνητα πιο σύγχρονα και με βελτιώσεις, συμμετέχουν στις εξαιρετικές εκδηλώσεις κυρίως από τον ΣΙΣΑ, που οργανώνει και επικοινωνεί υποδειγματικά τη δική του φιλοσοφία. Αναμετρήσεις με ελάχιστες αναπνοές, μηδενικός ο χρόνος για εικόνες από το περιβάλλον και απόλυτη προσήλωση στο στόχο, με τη μ.ω.τ. των 49 χλμ. να αποδεικνύεται ιδιαίτερη άσκηση.

ευρωπαϊκό χάρτη

Συχνά, μάλιστα, κοντά στη Sporting λογική, και όλο αυτό είναι όμορφο, ειδικά όπως εκφράζεται από εξαιρετικούς στα μπάκετ, αλλά και στη σχεδίαση-οργάνωση. Πρόκειται για υψηλού επιπέδου συμμετέχοντες που ξέρουν τι αναζητούν, ξέρουν να προσαρμοστούν, και στη μία περίπτωση, όταν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του Τρισκέλιον, χαλαρώνουν και απολαμβάνουν και διεθνείς σχέσεις, έχοντας κατά νου και τη δυσκολία που μπορεί να προκύψει στην άσκηση της πλοήγησης ή της αλλαγής της μ.ω.τ. ανά πάσα στιγμή. Στην άλλη περίπτωση, του ΣΙΣΑ, είναι η αυξημένη αδρεναλίνη που συναρπάζει.

Ωραίοι, σημαντικοί, που «βλέπουν» και στη Sporting εκδοχή του ΙΡΑ, και είναι η προσωπικότητά τους που θα κάνει τη διαφορά και θα αναβαθμίσει και τον δικό μας χώρο. Το περιβάλλον ΟΜΑΕ σε σχέση με το ΙΑ, και να μην υποτιμούμε το ενδιαφέρον και ποιοτικό πρωτάθλημά τους, ούτε να παρεξηγούμε την αγωνία τους για την έκδοση πινακίδων, όσο αντέξει αυτή η διαδικασία.

Γεγονός πως στο ΙΡΑ Regularity προδόθηκε ο Καράμπελας, που πήγε για να στηρίξει Μιχελακάκη και εκτέθηκε, αντιμετωπίζοντας το εχθρικό κλίμα που εμπνέει η Ψαρράκου με τους πιστούς της και τις αστοχίες του συστήματος Σιδέρη στην έκδοση αποτελεσμάτων. Κακά τα ψέματα, οι 50 στους 60 με εμπιστοσύνη στον αλυτάρχη Γιάννη Καράμπελα συμμετείχαν, και η εκδήλωση συνολικά αποδείχθηκε κατώτερη της ιστορίας. Καμία αμφιβολία ότι η εικόνα θα είναι διαφορετική σε δώδεκα μήνες.

ευρωπαϊκό χάρτη

Μέχρι τότε

Η εκδήλωση στη Ρουμανία από το Triskelion, που ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη στο Βουκουρέστι, χαρακτηρίστηκε από ποιοτικά στοιχεία σε όλα τα επίπεδα. Αρκούν άλλωστε είκοσι αυτοκίνητα με σαράντα πληρώματα ώστε να προκύψει ένα δυνατό τετραήμερο γεγονός, καθρέφτης του ΙΑ για Ρουμάνους και Έλληνες. Με τον Καράμπελα στις συμμετοχές ανέλαβε η ομάδα του, μια σοβαρή παρέα που διασκεδάζει με τον υπεύθυνο τρόπο, προσφέροντας στην κυριολεξία υπηρεσίες στους συμμετέχοντες, χωρίς να διαπραγματεύεται τα αποτελέσματα, χωρίς να αναζητά την προβολή. Είπαμε, σοβαροί, και άλλωστε είναι επιλογή να μην αναφέρουμε ονόματα, όπως και το να μην αναφερθούμε σε αποτελέσματα. Άπαντες χορτάτοι, και εδώ εμβάθυναν στην κουλτούρα του Ρουμάνου, προβάλλοντας τη δική μας με την ανυπολόγιστη αξία…

ευρωπαϊκό χάρτη

Τίποτα στην τύχη…

Με τις ίδιες βαλίτσες και διαφορετικά αυτοκίνητα όσοι αφιχθούν σήμερα Πέμπτη από Ρουμανία, και θα πάνε αμέσως Πάτρα για τo Arcadia Tour. Η συνάντηση στη Δημητσάνα δε χάνεται. Άλλωστε, αυτή η εκδήλωση είναι καθρέφτης των δυνατοτήτων της συνέργειας που επιβάλλεται στο χώρο, με το Τρισκέλιον να συνεργάζεται με το ΕΛΙΑ και να προκύπτει ένα γεγονός με τις συμμετοχές να αγγίζουν τις ογδόντα, παρά το φορτωμένο και άναρχο πρόγραμμα, αστοχία μιας Ομοσπονδίας που ξεπεράστηκε από την απογείωση του χώρου.

ευρωπαϊκό χάρτη

Το Arcadia Tour

Διήμερη εκδήλωση που λειτουργεί και ως πρόλογος για το σπουδαίο ΤdP τον Οκτώβριο, με πλειοψηφία απαιτητικούς ξένους. Ο «Γύρος»-εκδήλωση που φιλοξενούμε στις σελίδες μας, όπως και το ΙΡΑ, εκδήλωση υπεράνω οργανωτή. Το ΙΡΑ της ΟΜΑΕ, το αληθινό Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις-Regularity, που κρίθηκε ανιαρό.

ευρωπαϊκό χάρτη

Σε πρώτο πρόσωπο

Αναρωτιέμαι με την ευκαιρία, αγαπητέ Sir Matthew, αφού ήταν χλωμό και βαρεθήκατε, όσοι πιστοί, γιατί δεν έρχεστε Sporting; Το ΡΑ προσφέρει στην Ιστορική του εκδοχή δύο κατηγορίες, Sporting και Regularity, με τζόκερ τη Legend. Ενώ έχουμε και WRC!

Welcome, μήπως και δικαιωθούμε σε σχέση με τη διαδρομή μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Γεγονός πως υποκλινόμαστε στην τέχνη για τα 49.99 μ.ω.τ., «όλη μέρα», με τον ανοιχτό δρόμο να απογειώνει το βαθμό δυσκολίας, όταν μάλλον αντιμετωπιζόμαστε ως γραφικοί, π.χ. για ένα 18.00 του Πίτσου, κατηφορίζοντας βράδυ 24 χλμ. στο χώμα… Δεν προκύπτει σύγκριση, λοιπόν, και ο καθένας στο είδος του, με απαραίτητο τον αμοιβαίο σεβασμό για την ιστορία του καθενός…_ «Στρατισίνο»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ

Πληροφορίες και αποτελέσματα για το Transylvania Vintage Tour 2022 μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.triskelion.gr/results-apotelesmata-1?fbclid=IwAR01DlnPFyKhi3xRiYVRyiEMRoAfNiQB-jxWP_AguLsRIN68GRGMj7q7-RU

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ