top icon
Blog

Στο χάος, του Chaos

Ή πώς η υπερβολή στο θολό τοπίο δημιουργεί τέτοιες αντιδράσεις ώστε να ξεπερνιέται η ουσία…

Με τη σειρά, και δεν έχεις καμία αμφιβολία. Αυτός ο Πανόπουλος του Chaos δεν είναι τυχαίος. Έχει πλάνο με όραμα χωρίς όρια…

Ξεπερνάει και τον ίδιο το πάθος του γι’ αυτό το Χαοτικό project χωρίς όρια αλλά με σύνορα. Στα εγχώρια ύδατα όλη αυτή η τρέλα, που οπουδήποτε αλλού θα αντιμετωπιζόταν με λιγότερη καχυποψία. Αν δεν είναι ένα λάθος σχέδιο κακών συμβούλων η «φασαρία», είναι γεγονός πως εξελίσσεται περισσότερο αρνητικά παρά θετικά, με την επιφύλαξη να κυριαρχεί. Κακά τα ψέματα, όπως επικοινωνεί το όραμά του, όντας συνολικά εκτός χρόνου, ξεκινάει με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.

Πλέον θα χρειαστεί πολύ χρόνο και στοχευμένη δουλειά, με πραγματικό, χειροπιαστό έργο για να πείσει, έχοντας μέχρι τώρα μείνει σε πολλές περιπτώσεις μακριά από τη συνέπεια.

Δεν έχουμε αμφιβολία ότι σημείο-σημείο, σε σχέση με ό,τι αναρωτιόμαστε και αμφισβητούμε, θα έχει απάντηση. Γεγονός είναι πως συχνά διαβάζεις ότι είπε πράγματα που δεν έχει σκεφτεί, αλλά η ζημιά έχει γίνει. Αν πρόκειται για αυθορμητισμό, όπως πιστεύουμε, στην επικοινωνία ξεπερνάει κάθε παρορμητισμό, με πληγωμένη βάναυσα την αξιοπιστία του. Γεγονός επίσης είναι πως ο ειδικός Τύπος αντιμετωπίζει τουλάχιστον αμήχανα την ιδέα του και δεν αδικείς όσους ψιθυρίζουν “ο τύπος μας δουλεύει”. Άλλωστε, από όλο αυτό, είτε εξελιχθεί αρνητικά, είτε θετικά, κάποιοι θα βρεθούμε εκτεθειμένοι.

Σε πρώτο πρόσωπο…

Δεν τον γνωρίζω, αλλά αποδεδειγμένα δημιουργεί, οπότε τον θεωρείς σοβαρό, και τον θαυμάζεις εσύ που κρατάς το αποτέλεσμα, σέβεσαι και δεν αναλύεις, με αμφισβήτηση τη διεθνή του επίδοση. Επικεντρώνεις λοιπόν την προσοχή σου στο σοβαρό έργο του μέχρι σήμερα. Γιατί άραγε απορεί που κάποιοι απογοητεύτηκαν; Το ήθελαν “ζωντανό”, προέκυψε “σχέδιο”. Αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση. Σε κάθε περίπτωση, με αυτούς οφείλει να ασχοληθεί. Στους “προδομένους” πρέπει να απευθυνθεί, εννοείται πλέον με έργο.

Είναι μάλιστα τόσο μακριά όλο αυτό το εξώκοσμο από την καθημερινότητα της διεκπεραίωσης που χαρακτηρίζει την ανύπαρκτη ελληνική βιομηχανία, ώστε να μην έχουμε αμφιβολία. Τους κακόπιστους της κριτικής με τα πλήκτρα στα σόσιαλ, δε θα τους πείσει ποτέ. Πάντα κάτι θα τους λείπει. Τα συμπλέγματά τους συγκρούστηκαν με τις Cayenne και τις Bentley, ενώ η σκέψη τους είναι μακριά από το μότο μας. «Στην Ελλάδα όλα γίνονται». Το απέδειξε ο Καββαθάς ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, το πιστοποιεί η επιτροπή Μotorsport του Υπουργείου και όλοι όσοι σεμνά δημιουργούν διεθνώς.

Κάποιοι, όπως ο Κορρές χάνονται, άλλοι όπως οι Carpo και ο Φιλίππου μεγαλουργούν, με την ελληνική ναυτιλία κυρίαρχη των θαλασσών. Η ελληνική ψυχή σε όλους τους ωκεανούς πέρα από τη σημαία στο κατάρτι.

Chaos

Σεμνά…

Τυχερός, έζησα με Κ.Κ. για 30 χρόνια, οδήγησα για τον Τάκη Θεοχαράκη 15 και εργάστηκα 10 χρόνια για τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο. Τεράστιοι στα μάτια μου και για την εμπειρία μου, κολοσσοί της ελληνικής κοινωνίας, με ένα κοινό χαρακτηριστικό: ζουν σεμνά και επιχειρούν δημιουργώντας με σύνεση. Ο Καββαθάς που ποτέ δε βολεύτηκε, τοποθετώντας τον πήχη στον 8ο ουρανό, όπως και οι δύο, που είναι σύγχρονοι επιχειρηματίες με λόγο. Στοχεύουν και ό,τι προβλέπουν προκύπτει, και ποτέ δεν εισέπραξες την κοροϊδία. Ό,τι χαρακτηρίζει πολλές πράξεις στην Ελλάδα, του τύπου που διασκεδάζει με τον απλήρωτο ΦΠΑ ή έχτισε βίλα με δάνεια ”2-3 γραμμών” των 150.000. Δάνεια που συνειδητά δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Ψυχραιμία

Δεν είναι ο Ελληνάρας της σύγχρονης εποχής ο Σπύρος Πανόπουλος και δε ρισκάρω να το γράψω αναμένοντας έργο ψυχής με τον πήχη στη σελήνη ή αποτυχία με συντρίμμια τα όνειρα του. Δική του η αποτυχία, αυτός θα την επωμισθεί ή θα καταστραφεί, ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση -που μας έχει συνηθίσει σε υπερβάσεις με διεθνή ακτινοβολία- τον πιστέψει και τον στηρίξει. Τότε ναι, θα έχει κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε.

Αν όμως δεν προσπαθήσεις και ζεις με τη μιζέρια, τότε να μην έχουμε απαιτήσεις για τη διαφορά παντού και σε βάθος χρόνου, ούτε να σχολιάζουμε πως η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της.

Ο τρόπος

Σε αναμονή η χώρα όλη και ακόμα παραπέρα και θα περίμενες μια διαφορετική, μια πιο χειροπιαστή επικοινωνία για την πρεμιέρα. Το αμφισβητείς όλο αυτό έτσι όπως προσφέρεται, ακόμα κι εσύ που το θέλεις πολύ, ενώ γνωρίζεις πώς λειτουργούν στην Aston Martin, στη McLaren, ο Μάρεϊ κ.ά.. Μακριά από ασχολίαστες μεμονωμένες περιπτώσεις. Δημιουργία-παραγωγή με τεράστια στέρηση από στάδιο σε στάδιο, σε θολό τοπίο, από την ανακοίνωση μέχρι την υλοποίηση. Με το χρονοδιάγραμμα να μην τηρείται. Όμως αυτοί έχουν την καλή μαρτυρία, όταν ο “τρελός του χωριού μας” την πληγώνει.

Chaos

Τρόμος…

Οι αριθμοί του, ό,τι λατρεύει να επικοινωνεί τρομάζουν, αλλά ανατριχιάζεις με την ιδέα ότι αν ποτέ τσουλήσει θα το οδηγήσεις. Με συνοδηγό τον φίλο μου, Βασίλη Σαριμπαλίδη, απλά γιατί και το ρίσκο έχει τη γοητεία του. Σε συναρπάζει από τα πληκτρα μέχρι το πηδάλιο σε διαστημικό κόκπιτ, με το γκάζι στο πάτωμα από το όποιο μέταλλο. Θα ψιθυρίσουμε «αλήθεια είναι» και τότε θα δακρύσει αισιόδοξα η πατρίδα. Ό,τι έχουμε όλοι ανάγκη.

Σήμερα που ο τόπος έχει μάγκα κυβερνήτη, χερά, με ωραίο μυαλό σε κάθε άσκηση. Οι υβριστές με τα πληκτρα παραμένουν ισόβια καλεσμένοι μου για ένα κατέβασμα στην Κινέτα με το Micra.

Υπομονή, εδώ είμαστε και Θεού θέλοντος δε θα φύγουμε και δε θα χαθούμε._ Σ.Χ.

ΥΓ. Τυχερός (2), οδήγησα Nissan Mid4, ο μοναδικός στον κόσμο και με Κ.Κ. το Peugeot 905. Οι 2 από τους 10. Όπως ο Νίκος Κουνίτης -σήμερα στου Τ.Τ., δίπλα σε Ντίνο και Χάρπι-, οδήγησε Κορρέ. αναμένουμε λοιπόν…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Chaos
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ