Δοκιμές Παρουσιάσεις

BMW: οδηγούμε την ανανεωμένη σειρά 1

Η BMW μετά από το επιτυχές «πείραμα» στην κατηγορία των hatchback, με τη σειρά 1 στην 5θυρη εκδοχή της, παρουσίασε και την 3θυρη έκδοσή της.

 Με αυτό τον τρόπο διευρύνει την γκάμα της, ενώ παράλληλα προσφέρει μια πιο νεανική, από αισθητικής απόψεως πρόταση στο αγοραστικό κοινό.
 
Σχεδιαστικά οι αλλαγές εστιάζονται στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, την εισαγωγή αέρα, τους προβολείς ομίχλης και τους προφυλακτήρες, ενώ στο εσωτερικό χρησιμοποιήθηκαν νέα ποιοτικότερα υλικά και μοντέρνα χρώματα.
 
Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, μια νέα γενιά 4κύλινδρων βενζινοκινητήρων με άμεσο ψεκασμό ενσωματώνεται στην πλούσια γκάμα της σειράς. Αυτοί διακρίνονται για την ομαλή απόδοσή τους, την οικονομία καυσίμου που προσφέρουν και φθάνει μέχρι και το 20% σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα. Σε αυτό συμβάλει και το σύστημα Start/Stop και ο δείκτης αλλαγής ταχυτήτων που απεικονίζεται στην οθόνη του υπολογιστή ταξιδιού.
 
Οι αλλαγές αυτές συνοδεύουν και τις 5θυρες εκδόσεις, που θα διατίθενται άμεσα, με τιμές που δεν αναμένεται να διαφέρουν από τις ήδη υπάρχουσες. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν οι 3θυρες εκδόσεις 118i και 120i, με την 116i να έρχεται μετά το καλοκαίρι.
 
Παράλληλα με την παρουσίαση της σειράς 1, είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε την ανανεωμένη έκδοση της σειράς 5. Κάποιες μικρές αλλαγές που αφορούν τον αισθητικό τομέα φροντίζουν να φρεσκάρουν την εικόνα του μοντέλου, ενώ οι κυριότερες αφορούν τα μηχανικά μέρη.
 
Συγκεκριμένα, ο κινητήρας των τριών λίτρων απέκτησε μεγαλύτερη ισχύ, φθάνοντας τώρα τους 272 ίππους, ενώ και το αυτόματο κιβώτιο είναι νέο και προέρχεται από την νέα X5._Γ.Καλ.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 από το 1970 μέχρι σήμερα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά