Δοκιμές Test

Volvo XC40 T3: Οι πρώτες εντυπώσεις

Σας μεταφέρουμε την πρώτη αίσθηση από την οδήγηση της μικρότερης έκδοσης του XC40, που φοράει έναν τρικύλινδρο κινητήρα; 1,5 λίτρου.

H αλήθεια είναι ότι περιμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον την έκδοση Τ3 του XC40, λόγω του νέου κινητήρα της εταιρείας (είναι μάλιστα ο πρώτος τρικύλινδρος στην ιστορία της Volvo), όσο και για το πως θα «συνεργαζόταν» αυτός με το επιβλητικό αμάξωμα.

Η απάντηση και στα δύο θέματα συνοψίζεται στην λέξη, περίφημα. Ο νέος αυτός τρικύλινδρος κινητήρας που αποδίδει 156 ίππους και 320 Νm ροπής, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με το αμάξωμα των 1.568 κιλών. Ευτυχώς η κλιμάκωση του κιβωτίου δεν είναι μακριά, κάτι που χαρίζει απρόσμενη ζωντάνια τηρουμένων βέβαια των αναλογιών. Μάλιστα μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το ακριβέστατο και πολύ εύχρηστο κιβώτιο των έξι σχέσεων, ενώ την επόμενη χρονιά θα είναι διαθέσιμο σε αυτή την έκδοση το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων.

Αυτό που δεν αποτελεί έκπληξη είναι η εξαιρετική ποιότητα κύλισης του σουηδικού Volvo XC40 T3. Ταξιδεύει ιδανικά και «αντιμετωπίζει» πολύ ωραία τις ανωμαλίες των εγχώριων δρόμων. Το τιμόνι είναι άμεσο, αλλά θα θέλαμε να είναι λίγο πιο βαρύ ειδικά στο dynamic πρόγραμμα λειτουργίας.

Διαβάστε εδώ την δοκιμή του Volvo XC40 D4 AWD auto

Από εκεί και πέρα στο εσωτερικό ισχύουν τα ίδια που έχουμε διαπιστώσει και από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Παρά την έντονα σκουρόχρωμη ατμόσφαιρα, η ποιότητα και η εικόνα του εσωτερικού υποστηρίζει απόλυτα τον premium χαρακτήρα. Οι χώροι είναι υπεραρκετοί για μία τετραμελή οικογένεια, ενώ ύστερα από όλα αυτά το κόστος θεωρούμε ότι είναι πολύ λογικό.

Η αρχική έκδοση kinetic τιμάται στα 30.712 ευρώ, ενώ η έκδοση Momentum που είχαμε στην διάθεση μας κοστίζει 33.310 ευρώ. Οι πλουσιότερες Inscription και R-Design ανεβαίνουν στα 37.054 και 37.283 ευρώ αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικότερες οδηγικές εντυπώσεις και μετρήσεις επιδόσεων θα βρείτε στο τεύχος του περιοδικού 4 ΤΡΟΧΟΙ που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου.

Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: XC40

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου