top icon
Επικαιρότητα

10 εκ. $ για μια Ferrari 250 GT SWB Berlinetta

Ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα από το Μαρανέλο με αγωνιστικό pedigree, βγαίνει στο σφυρί.

Η πρεμιέρα της Ferrari 250 GT SWB Berlinetta πραγματοποιήθηκε το 1959 στην Έκθεση του Παρισιού παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την LWB Tour de France. Όπως μαρτυρά και η ονομασία του, το νέο όπλο των Ιταλών της Ferrari στους αγώνες της κατηγορίας GT διέθετε κοντύτερο κατά 200 χλστ. μεταξόνιο ξεδιπλώνοντας, χάρη στο ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό του, μια ακόμα πιο χαρισματική συμπεριφορά εντός πίστας. Το πόσο επιτυχημένη στην εν λόγω «δραστηριότητα» αποδείχτηκε η Ferrari 250 GT SWB Berlinetta, αποδεικνύεται από τις περισσότερες από 250 νίκες που εξασφάλισε. Τόσο στην κατηγορία της, όσο και σε επίπεδο γενικής κατάταξης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ferrari 250 GT SWB Berlinetta κατασκευάστηκε στο Μαρανέλο σε μόλις 176 κομμάτια, με το εικονιζόμενο αντίτυπο… βόλτας του εμβληματικού αυτού μοντέλου της Ιταλών να δημοπρατείται τον προσεχή Μάρτιο από την RM’ Sotheby’s στις ΗΠΑ.  Η συγκεκριμένη SWB Berlinetta «γεννήθηκε» το 1961, χρονιά που πωλήθηκε στην πόλη της Γένοβας. Λίγα χρόνια μετά, το αυτοκίνητο εξήχθη στις ΗΠΑ, όπου και παρέμενε για πολλά χρόνια σε ιδιωτικές συλλογές στο Τέξας και την Καλιφόρνια. Τη δεκαετία του ’80 ωστόσο η ιταλίδα καλλονή επιστρέφει στην Ευρώπη, με τον νυν ιδιοκτήτη της να την αποκτά το 2011.

Θυμίζουμε πως κάτω από το καλλίγραμμο εμπρός καπό της 250 GT SWB Berlinetta βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας με χωρητικότητα 3,0 λίτρα ο οποίος αποδίδει 280 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας στο αμάξωμα των 957(!) κιλών τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ