top icon
Επικαιρότητα

Αλλαγή ηγεσίας σε GM και PSA

Η οικονομική κρίση συμπαρέσυρε και τα ηγετικά στελέχη δύο εκ των μεγαλυτέρων αυτοκινητοβιομηχανιών. Παρελθόν αποτελεί από τη GM ο Ρικ Βάγκονερ και από τη PSA Peugeot-Citroen ο Κρίστιαν Στράιφ.

Την απομάκρυνση του Ρικ Βάγκονερ από τη General Motors έθεσε ως όρο η κυβέρνηση Ομπάμα για τη συνέχιση της παροχής οικονομικής ενίσχυσης στη δοκιμαζόμενη αυτοκινητοβιομηχανία. «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχα με αξιωματούχους της κυβέρνησης, μου ζητήθηκε να υποβάλλω άμεσα την παραίτησή μου, κάτι που έκανα», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της GM. Τη θέση του Βάγκονερ θα λάβει ο Φριτζ Χέντερσον, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.
 
Αλλαγή κορυφής σημειώθηκε όμως και στον όμιλο PSA Peugeot-Citroen. Το εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας απάλλαξε των καθηκόντων του τον πρόεδρο Κριστιάν Στράιφ, η θέση του οποίου ήταν ιδιαίτερα επισφαλής τους τελευταίους μήνες. Νέος πρόεδρος του ομίλου PSA θα είναι από την 1η Ιουνίου 2009 ο Φιλίπ Βαρέν, διευθύνων σύμβουλος σήμερα της αγγλο-ολλανδικής βιομηχανίας χάλυβα Corus. Μέχρι τότε επικεφαλής της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι ο Ρολάν Βαρντανέγκα._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ