top icon
Επικαιρότητα

Αναβάθμιση λογισμικού σε 52.500 Macan 3.0 V6 Diesel Euro 6 στην Ευρώπη

Η γερμανική εταιρεία δήλωσε με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ότι θα προχωρήσει στην τροποποίηση του λογισμικού του κινητήρα σε 52.500 πετρελαιοκίνητες Macan 3.0 V6 –επιπλέον των 8.600 που έχουν ήδη αναβαθμιστεί στη Γερμανία- ούτως ώστε να πληρούν τις ισχύουσες περιβαλλοντικές νόρμες.

Για την εν λόγω έκδοση της Macan, η Porsche πραγματοποιεί ήδη από το φθινόπωρο του 2016, σε συνεργασία με την Federal Motor Transport Authority (KBA), την αναβάθμιση του λογισμικού του V6 κινητήρα ντίζελ, μέτρο που μέχρι και αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί στη Γερμανία σύμφωνα με την ίδια την Porsche σε περισσότερα από 8.600 οχήματα. Πλέον των παραπάνω κινήσεων, η εταιρεία καθιστά γνωστό σήμερα πως θα παρουσιάσει σύντομα στην KBA μια διαφορετική και «ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού» για τον εν λόγω κινητήρα. Μετά την έγκριση, η Porsche θα είναι σε θέση να αναβαθμίσει τα «επίμαχα» λογισμικά διαχείρισης των κινητήριων μονάδων σε περίπου 52.500 αντίτυπα του μοντέλου στην Ευρώπη, από τα οποία τα 14.000 βρίσκονται στη Γερμανία. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν από τους συνεργάτες της Porsche, με τις εργασίες να παρέχονται χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

Όπως δηλώνει η εταιρεία, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η έγκριση της KBA αναφορικά με τις τεχνικές λύσεις που θα δοθούν για την αναβάθμιση των λογισμικών των V8 κινητήρων ντίζελ (4,2 λίτρα) σε 7.000 Cayenne.

Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα αξίζει να δώσει κανείς στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης που εξεδόθη από την ίδια την Porsche, στην οποία αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Για τις νέες γενιές των Cayenne και Panamera επί του παρόντος δεν προσφέρονται μονάδες ντίζελ. Οι κινητήρες ντίζελ διαδραματίζουν παραδοσιακά μικρό ρόλο στην Porsche. Η Porsche δεν αναπτύσσει και κατασκευάζει πετρελαιοκινητήρες από μόνη της, αλλά αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη έναντι των πελατών της. Στο μέλλον, η Porsche επικεντρώνεται σε μια τριάδα λύσεων που αφορούν βελτιστοποιημένους βενζινοκινητήρες, plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και οχημάτων μηδενικών ρύπων με μπαταρίες»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ