top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το Alpine Celebration Concept

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο που έρχεται να συνδέσει το «άλλοτε» με το «τώρα» παρουσίασε η γαλλική εταιρεία στο περιθώριο του φετινού 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Man.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα… γλαφυρό preview της σπορ κουπέ πρότασης που αναμένεται από το 2016 και εξής να δούμε στους δημόσιους δρόμους αποτελώντας το πρώτο μοντέλο παραγωγής της αναγεννημένης, πλέον, Alpine. Όπως είναι φανερό από τις επίσημες φωτογραφίες που δόθηκαν πριν λίγο στη δημοσιότητα αλλά και από το εορταστικό event που έλαβε χώρα στην πίστα του Le Mans, σχεδιαστικά το πρωτότυπο Alpine Celebration μοιάζει αρκετά με τα «παλαιότερα» μοντέλα της μάρκας και ιδιαίτερα με την Α110. Χαρακτηριστικά της μεταξύ τους συγγένειας, εκτός από τους χρωματισμούς που έχουν επιλεχθεί ειδικά για την περίσταση σε σχέση με τις εξωτερικές επιφάνειες, είναι το σμιλευμένο εμπρός καπό, τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα και, φυσικά, το «τόξο» της οροφής που σβήνει αρμονικά στο πίσω μέρος. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, φωτογραφίες του εσωτερικού δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ούτε (δυστυχώς) και στοιχεία αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές του πρωτοτύπου. Εκτός από μια, φυσικά: τη θέση του κινητήρα στο κέντρο του αμαξώματος! Με βάση, πάντως, τις έως τώρα πληροφορίες, το όλο μηχανολογικό «πακέτο» του Alpine Celebration Concept στηρίζεται σε φιλοσοφία σε εκείνο που είχαν ξεκινήσει να εξελίσσουν από κοινού οι Γάλλοι της Renault σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στη Caterham.

Σε αντίθεση με το θηριώδες μοτέρ του πρωτοτύπου Α110-50 που είδαμε το 2012 στο περιθώριο του grand prix του Μονακό, κάτω από την… επιφάνεια του νέου Alpine Celebration θα φιλοξενείται ένα πιο «ταπεινό» μηχανικό σύνολο, το οποίο πιθανότητα θα είναι 2λιτρο με απόδοση κοντά ή και οριακά παραπάνω από τους 250 ίππους. Ουσιαστικά, όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μια πρόταση στα επίπεδα (τιμής και προδιαγραφών) της Alfa Romeo 4C, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γαλλικής εταιρείας στη Διέπη. Εκεί, δηλαδή, όπου σήμερα η Renault Sport μεγαλουργεί κατασκευάζοντας μεταξύ άλλων το Renault Clio Sport. Στόχος των Γάλλων της Alpine, είναι να κατασκευάσουν εκεί ένα προσιτό σπορ κουπέ και όχι ένα «μίνι» super car, με κόστος περί τα 60.000 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ