top icon
Επικαιρότητα

Αποκτήστε ένα σχεδόν καινούργιο Renault 5 Turbo 2

Κάντε ένα πολύτιμο όσο και σπάνιο δώρο στον εαυτό σας. Γιορτές είναι, άλλωστε…

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο δημοπρατείται στις αρχές Φεβρουαρίου στο Παρίσι από την «ειδική» στο είδος, RM Sotheby’s, είναι ένα από τα μόλις 3.200 αντίτυπα που κατασκεύασε ποτέ το γαλλικό εργοστάσιο. Η εν λόγω έκδοση παρουσιάστηκε το 1983, τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του «κανονικού» 5 Turbo, και φυσικά διαθέτει τον κινητήρα του εγκατεστημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Η κίνηση περνά, που αλλού, στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων.

O κινητήρας της κατασκευής, σε αντίθεση με τον V6 του Clio, ήταν ένας «φθηνός» 4κύλινδρος 1.400άρης, ο οποίος απέδιδε με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή της Garrett, 160 ίππους. Τιμή, βέβαια, που ήταν ικανή να χαρίσει μοναδικές επιδόσεις στο γαλλικό αμάξωμα που δεν ξεπερνούσε σε βάρος τα 970 κιλά.

Το εικονιζόμενο R5 Turbo 2 έχει διανύσει μόλις 5.900 χλμ. όντας εξοπλισμένο, με εξαίρεση τα καθίσματα στο εσωτερικό, με όλα τα γνήσια αξεσουάρ του Γάλλου κατασκευαστή. Όσο για την τιμή εκκίνησης-διάθεσης, η RM Sotheby’s δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της. Υπολογίστε πάντως, με δεδομένο το τελικό κόστος αντίστοιχων αντιτύπων που στο παρελθόν έχουν δημοπρατηθεί σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, περί τα 80.000 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ