top icon
Επικαιρότητα

Απολαύστε μια σπάνια Porsche 911/964 Turbo Flatnose (video)

Μια από τις τελευταίες πισωκίνητες 911 Turbo που κατασκευάστηκαν ποτέ. Και συνάμα, μια από τις πιο σπάνιες του είδους.

Το συγκεκριμένο συλλεκτικό αντίτυπο της 964 Turbo Flatnose, που πρωταγωνιστεί στο βίντεο της Carfection που ακολουθεί, είναι πραγματικά σπάνια. Όχι μόνο γιατί διαθέτει στο οδόμετρο περί τα μόλις 1.000 χλμ., αλλά πρωτίστως γιατί αποτελεί ένα από τα μόλις 76 συλλεκτικά «κομμάτια» που κατασκεύασε η Porsche το 1993. Μάλιστα, η εικονιζόμενη είναι μια από τις μόλις 12 δεξιοτίμονες 964 Turbo Flatnose (ή Flachbau, στα γερμανικά) που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας την ίδια χρονιά.

Η έκδοση Flatnose διατέθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1993, λίγο πριν τη λήξη της αυτοκινητικής θητείας της γενιάς 964. Αισθητικά, το αυτοκίνητο διέθετε σε σχέση με τις απλές 911 Turbo της εποχής, διαφορετικά εμπρός φτερά, φωτιστικά σώματα που προέρχονταν από την 968, τροποποιημένο εμπρός προφυλακτήρα με επιπρόσθετες εισαγωγές αέρα καθώς και αντιστοίχου ύφους αλλαγές στο πίσω μέρος.

Από εκεί και πέρα, ο flat-six κινητήρας των 3,6 λίτρων απέδιδε 385 αντί για 360 ίππους, χάρη στο βελτιωτικό πακέτο Χ88, το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων μεγαλύτερο τούρμπο, νέα εξαγωγή και διαφορετική ρύθμιση των εκκεντροφόρων και του χρονισμού των βαλβίδων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ