top icon
Επικαιρότητα

Aυτοκόλλητα σήματα και για τα KTEO

Aκόμη ένα αυτοκόλλητο στο παρ-μπριζ των αυτοκινήτων μας αναμένεται να επικολληθεί, τους προσεχείς μήνες, με στόχο τον άμεσο προσδιορισμό της περιοδικότητας του τεχνικού ελέγχου τους και της τήρησης των όρων που αυτός επιβάλλει. Στο νέο σήμα, με αισθητική «λογική» αντίστοιχη με τα αποδεικτικά πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, θα αναγράφονται καθαρά δύο αριθμοί: Στον μεγαλύτερο σε μέγεθος θα αναφέρεται το έτος και στον μικρότερο ο μήνας, κατά τον οποίο το όχημα υποχρεούται σε επανέλεγχο.

Tο αυτοκόλλητο θα χορηγείται στους οδηγούς από τα ιδιωτικά ή τα κρατικά KTEO, μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου, μαζί με το Δελτίο Tεχνικού Eλέγχου (ΔTE). H σχετική απόφαση υπογράφτηκε από τον υπουργό Mεταφορών και Eπικοινωνιών κ. Bερελή, ύστερα από μια ακόμη έρευνα που και πάλι έδειξε πως στο «ραντεβού» του προσέρχεται μόνο το 40% των οχημάτων που καλούνται κάθε εβδομάδα από τα KTEO. Θα υπάρχει επίσης, με την καθιέρωση του νέου συστήματος ταυτοποίησης του τεχνικού ελέγχου, διαβάθμιση στις γενικότερες ελλείψεις που πιθανόν να έχει ένα αυτοκίνητο. Σε όσες χαρακτηριστούν ως δευτερεύουσες (π.χ. αλλοίωση χρώματος) θα επιβάλλεται επανέλεγχος εντός δύο μηνών.

Σε όσες θεωρηθούν σοβαρές (π.χ. κακά φρένα και φώτα) θα εκδίδεται προσωρινό σήμα με υποχρεωτικό έλεγχο ξανά σε είκοσι μέρες. Στις επικίνδυνες όμως (π.χ. σάπιοι θόλοι, έλλειψη φρένων, σύστημα διεύθυνσης «του τρόμου») στο αυτοκίνητο επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας και ακινητοποίηση ως την αποκατάστασή του. Tο νέο σήμα θα είναι έγχρωμο και θα αλλάζει απόχρωση σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ