top icon
Επικαιρότητα

BMW: Ανάκληση 312.000 αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία

Αιτία της εν λόγω ανάκλησης είναι ένα πιθανό πρόβλημα στα ηλεκτρικά, το οποίο μπορεί υπό συνθήκες να ακινητοποιήσει απροειδοποίητα τα επίμαχα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το βρετανικό ειδικό Τύπο, τα μοντέλα που επηρεάζονται από το πιθανό αυτό πρόβλημα στα ηλεκτρικά είναι οι Σειρές 1 και 3, η Z4 καθώς και η Χ1, οι οποίες παρήχθησαν σε εκδόσεις ντίζελ και βενζίνης από το Μάρτιο του 2007 έως και το Σεπτέμβριο του 2011. Όπως δήλωσε η ίδια η BMW, «ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση της καλωδίωσης είναι τέτοια που οι κραδασμοί του οχήματος κατά την κίνηση μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση μέσω τριβής στο βύσμα του διανομέα ισχύος», κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη και ξαφνική απώλεια της τελευταίας.

Μάλιστα, εξαιτίας του προβλήματος αυτού -κάτι σαν black out- ο οδηγός του οχήματος δεν είναι σε θέση να ενεργοποιήσει ούτε τα φώτα, ούτε τα αλάρμ.

Διαβάστε επίσης: Ανάκληση 11.700 οχημάτων ντίζελ της BMW λόγω λανθασμένης εγκατάστασης λογισμικού

Σε πρώτη φάση, η BMW πίστευε πως το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά σε μόλις 36.410 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το Δεκέμβριο του 2009 έως και τον Αύγουστο του 2011.

Το πάζλ της υπόθεσης άρχισε να συμπληρώνεται όταν το εν λόγω πρόβλημα συνδέθηκε μ’ ένα θανατηφόρο ατύχημα που έλαβε χώρα στη Μ. Βρετανία την ημέρα των Χριστουγέννων το 2016. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, ο Narayan Gurung, ένας 66χρονος πρώην στρατιωτικός, σκοτώθηκε επειδή αναγκάστηκε με «ρίξει» σε δέντρο το Ford Fiesta που οδηγούσε προκειμένου να αποφευχθεί ένα μοντέλο της BMW που είχε ακινητοποιηθεί από βλάβη σε δρόμο του Guildford χωρίς φώτα και χωρίς αλάρμ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ