top icon
Επικαιρότητα

BMW M GmbH: Αβέβαιο μέλλον για τα χειροκίνητα κιβώτια

Σε συνέντευξη του στον βρετανικό Τύπο, το αφεντικό του M Division έδωσε δύο σημαντικές ειδήσεις για την πάντοτε ιδιαίτερη αυτή οικογένεια οχημάτων της Βαυαρικής φίρμας.

Ο λόγος για τον Frank van Meel, τον άνθρωπο που εγκαταλείποντας το 2014 «στρατόπεδο» της Audi quattro GmbH ύστερα από δύο και πλέον χρόνια στο τιμόνι της, ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτος τα ηνία της M GmbH. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, ο 48χρονος αποκάλυψε πως το μέλλον των χειροκίνητων κιβώτιων στη γκάμα των μοντέλων «Μ» δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιλογή εξακολουθεί να είναι δημοφιλής από μια μεγάλη μερίδα αγοραστών. «Από τεχνική σκοπιά, το μέλλον των χειροκίνητων κιβωτίων δεν φαντάζει και τόσο λαμπρό. Είναι πολύ δύσκολο να σας πω αν θα συνεχίσουμε να τα προσφέρουμε στο μέλλον.Τα DCT και αυτόματα κιβώτια είναι ταχύτερα προσφέροντας συγχρόνως καλύτερη κατανάλωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη είδηση αφορά στο… φρένο που θέτει ο Γερμανός μάνατζερ του M Division όσον αφορά τη μέγιστη απόδοση των κινητήρων που θα φιλοξενούνται κάτω από το καπό των μοντέλων «Μ». Όπως με έμφαση διευκρίνισε «…οι 600 ίπποι είναι οι περισσότεροι που μπορεί να έχει κανείς σε ένα αυτοκίνητο της οικογένειας Μ. Είμαστε στο όριο. Αν συνεχίσουμε να προσθέτουμε ισχύ και ροπή, θα ξεπεράσουμε τα όρια»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ