top icon
Επικαιρότητα

Χέρι-χέρι η κροατική Rimac με την Automobili Pininfarina για το νέο PF0

Η Automobili Pininfarina επιβεβαίωσε σήμερα τη συνεργασία της τόσο με την κροατική Rimac για την εξέλιξη του νέου ηλεκτρικού PF0 της όσο και την επιστράτευση ως οδηγού εξέλιξης του πρώην οδηγού αγώνων στο Π.Π. της F1, Nick Heidfeld.

Η Αutomobili Pininfarina, που πλέον στηρίζεται από την ινδική Mahindra, πραγματοποίησε σήμερα μία σειρά σημαντικών ανακοινώσεων από τη νέα έδρα της στο Μόναχο της Γερμανίας. Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική εταιρεία, που πλέον γλυκοκοιτά με αξιώσεις την κατηγορία των ηλεκτρικών hypercars προετοιμάζοντας το νέο PF0, δήλωσε πως έχει εξασφαλίσει τις υπηρεσίες της κροατικής Rimac, η οποία και την προμηθεύσει με τις πρωτοποριακές τεχνολογίες ηλεκτρικών κινητήρων και μπαταριών που η ίδια εξελίσσει και παράγει.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο PF0, το οποίο και παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο κεκλεισμένων των θυρών στο Pebble Beach των ΗΠΑ τον περασμένο Αύγουστο, θα είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2020. Προς το παρόν, πάντως, η ιταλική εταιρεία με τη γερμανική πλέον έδρα, δε δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικές πληροφορίες γα το τεχνολογικό ποιόν του PF0, ούτε και φωτογραφίες που να αποκαλύπτουν πλήρως τη σιλουέτα του.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την κυκλοφορία μιας σειράς αυτοκινήτων με το σήμα Pininfarina και φυσικά για το ίδιο το PF0, το οποίο θα είναι το πιο ισχυρό σπορ ιταλικό αυτοκίνητο στην ιστορία – και το πρώτο πολυτελές hypercar που θα σχεδιαστεί στη Γερμανία. Τώρα καλπάζουμε με τους εταίρους και τους προμηθευτές μας ώστε το όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο CEO της Automobili Pininfarina, Michael Perschke.

Από τη μεριά του ο μόλις 40χρονος, Mate Rimac, δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την πρόκληση. Ο συνδυασμός των αξιών της Rimac, όπως η τεχνολογία, η καινοτομία και οι επιδόσεις, με την ιστορία και τον ιταλικό σχεδιασμό της Automobili Pininfarina αποτελούν μία τέλεια συνέργεια για ένα συναρπαστικό νέο hypercar, το PF0. Αυτή η εταιρική σχέση είναι ένα μεγάλο ορόσημο για τις δύο εταιρείες και προσβλέπουμε στη συνύπαρξη των δύο εταιρειών».

Η Automobili Pininfarina ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό των Christian Jung και Peter Tutzer στις θέσεις του Chief Technology Officer και Senior Technical Advisor, αντίστοιχα. O πρώτος έχει διατελέσει σε αντίστοιχες θέσεις στη Faraday Future, στην Porsche στο τμήμα E-Mobility System Design καθώς και στη BMW και ο δεύτερος σε ποικίλα πόστα στις Porsche, Pagani, Bugatti και Lotus.

Τέλος, στην εμπειρία του στο όλο project αναμένεται να καταθέσει και πρώην πιλότος στο Π. Π. της Formula 1, Nick Heidfeld, ως οδηγός εξέλιξης της εταιρείας._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ