top icon
Επικαιρότητα

Διεθνείς μεταφορές: νέος κανονισμός ασφάλειας

Περισσότερες ώρες ξεκούρασης για τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών προβλέπονται, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό ασφάλειας οδικών μεταφορών, που ισχύει από τις 11 Απριλίου.

Οι εταιρείες οδικών μεταφορών πρέπει να απασχολούν τους οδηγούς τους 56 ώρες την εβδομάδα αντί των προηγούμενων 74 και το πολύ 9 ώρες ημερησίως, αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.Ε. Δύο φορές την εβδομάδα οι 9 ώρες μπορούν να γίνουν 10, ενώ επιβάλλεται και διάλειμμα διάρκειας 45 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες συνεχούς οδήγησης.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι επιχειρήσεις μεταφορών θα είναι στο εξής συνυπεύθυνες για τις παραβάσεις των οδηγών φορτηγών και λεωφορείων.

Τέλος, ο ηλεκτρονικός ταχογράφος θα διατηρεί στοιχεία για τις 28 τελευταίες ημέρες, ενώ θα τιμωρούνται και παραβάσεις που έγιναν σε άλλη χώρα-μέλος και τις οποίες εκείνος αποκαλύπτει.

Οι νέοι κανόνες για τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών που τέθηκαν σε εφαρμογή αφορούν στα οχήματα που κινούνται στην Ε.Ε, στην Ελβετία και στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία έχει εγγραφεί το φορτηγό.

Στόχος των νέων κανόνων είναι να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη οδική ασφάλεια και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες οδηγούς.

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ