top icon
Επικαιρότητα

Δοκιμές εξέλιξης για το crossover της Alfa Romeo

Το πρώτο «μουλάρι» του ιταλικού crossover πατά τους τροχούς του στην άσφαλτο ώστε να είναι έτοιμο να μπει στη γραμμή παραγωγής της Alfa Romeo σε έναν χρόνο από σήμερα.

Αρκετή είναι η συζήτηση γύρω από την επόμενη κίνηση των Ιταλών της Alfa Romeo μετά και το επίσημο ντεμπούτο της νέας Giulia. Όπως επίσημα επιβεβαίωσε ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, η μιλανέζικη εταιρεία ετοιμάζεται σε ένα χρόνο από σήμερα να παρουσιάσει ένα εντέλως νέο crossover μοντέλο, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να εξελίσσεται κάτω από ένα… βαριά καμουφλαρισμένο «μουλάρι» του Fiat 500L. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μας, το νέο αυτό μοντέλο θα βασίζεται σε μια διαφορετική εκδοχή του δαπέδου του τελευταίου (Small US Wide) με μεγαλύτερο όμως μεταξόνιο, προβόλους και πλάτος. Όπως όλα δείχνουν, από πλευράς μεγέθους, οι Ιταλοί προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός μοντέλου που θα ανταγωνιστεί τις BMW X3 και Mercedes GLC.

Αν και είναι αρκετά νωρίς να μιλάμε για τις πιθανές επιλογές των μηχανικών της εταιρείας όσον αφορά στους κινητήρες, όλες οι πληροφορίες συντείνουν πως κάτω από το καπό θα συναντάμε και τον 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα της νέας Giulia, που θα υποστεί ασφαλώς όλες τις απαραίτητες προσαρμογές ως προς την απόδοσή του, σε συνδυασμό με μια επίσης πρωτοεμφανιζόμενη γκάμα 4κύλινδρων πετρελαιοκινητήρων. Φυσικά, εκτός από το χειροκίνητο «6άρι», οι περισσότεροι από τους παραπάνω κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα νέο 8ταύχτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ