top icon
Επικαιρότητα

Εγνατία Οδός

Ακόμη ένα τμήμα του νέου οδικού άξονα της βόρειας Ελλάδας παραδίδεται στην κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση του κοινού

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου η Εγνατία Οδός Α.Ε. παραδίδει ακόμη ένα τμήμα του οδικού άξονα -στην περιοχή Θεσσαλονίκης- σε κυκλοφορία, και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου η Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Βάσω Παπανδρέου θα εγκαινιάσει ένα δεύτερο τμήμα νέου αυτοκινητοδρόμου στην κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή δίνεται σε κυκλοφορία το τμήμα της εξωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο του Τιτάνα μέχρι τον κόμβο Νέας Ιωνίας, μήκους επτά χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 20.5 εκατομμυρίων ευρώ. Το τμήμα αποτελεί μέρος του έργου της εξωτερικής περιφερειακής, που αρχίζει από τον κόμβο «K1» Γαλλικού, περνά από τον κόμβο του Τιτάνα «Κ1» και φτάνει ως τα στενά του Δερβενίου, συνολικού μήκους 20 χλμ. και προϋπολογισμού 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Την Κυριακή στις 5.30 μ.μ., η υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. θα εγκαινιάσει το τμήμα της Εγνατίας Οδού από το Δερβένι μέχρι την Ανάληψη, μήκους 15 χιλιομέτρων. Με την παράδοση του τμήματος αυτού ολοκληρώνεται το έργο στο τμήμα Δερβένι – Νυμφόπετρα, συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 141 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ήδη έχει δοθεί στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα από την Ανάληψη μέχρι την Νυμφόπετρα.

Σημειώνεται ότι η κίνηση στο νέο τμήμα της Εγνατίας Οδού θα επιτραπεί από την επομένη των εγκαινίων (8 Σεπτεμβρίου 2003), προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση και προκληθούν προβλήματα για τους οδηγούς, εξ αιτίας της προβλεπόμενης αυξημένης κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής, λόγω της λειτουργίας της 68ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ