top icon
Επικαιρότητα

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια 2023: Οι τιμές για επιβάτες και αυτοκίνητο σε 10 δημοφιλή νησιά

Οι τιμές των εισιτηρίων στα πλοία είναι αρκετά τσουχτερές. Δείτε παρακάτω τις τιμές σε δέκα δημοφιλείς προορισμούς για απλό εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής από τον Πειραιά, καθώς και για τα επιβατικά αυτοκίνητα (χωρίς κάρτα έκπτωσης).

Σε δυσθεώρητα για τους περισσότερους νούμερα κινούνται οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Το κόστος για να μπεις στο καράβι και να μεταβείς σε κάποιο νησί είναι αρκετά μεγάλο, με μια τετραμελή οικογένεια να καλείται να δώσει σχεδόν ένα μηνιάτικο για να μπορέσει να ταξιδέψει. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις τιμές σε 10 δημοφιλή νησιά της Ελλάδας.

Οι τιμές για το 2023 στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Νάξος: Οι τιμές ξεκινούν από τα 103 ευρώ με επιστροφή για κάθε άτομο για το αργό πλοίο που χρειάζεται για την διαδρομή 5 ώρες και 20 λεπτά και 145 ευρώ για το πλοίο που ολοκληρώνει το ταξίδι 2 ώρες πιο γρήγορα. Το αυτοκίνητο, με επιστροφή, έχει κόστος τσουχτερό στα 232 ευρώ.

Τήνος: Από τα 100 ευρώ ανά άτομο με επιστροφή ξεκινά το εισιτήριο στην Τήνο, ενώ το λίγο πιο γρήγορο πλοίο είναι αρκετά ακριβότερο με σχεδόν 140 ευρώ για ένα 4ωρο ταξίδι. Για το αυτοκίνητο, θα χρειαστεί να βγουν από το πορτοφόλι τουλάχιστον 220 ευρώ.

Σαντορίνη: Από τα 116 ευρώ ανά άτομο με επιστροφή ξεκινά το εισιτήριο στην Σαντορίνη, ενώ για να μεταφερθεί ένα ΙΧ μεσαίου μεγέθους, το κόστος είναι 256 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ταξίδι δεν είναι σύντομο (7 – 8 ώρες περίπου).

Σύρος: Για το αργό πλοίο (3,5 ώρες) οι τιμές για κάθε άτομο με επιστροφή είναι στα 91 ευρώ. Αυτοί που θέλουν να πάρουν το γρήγορο πλοίο (2 ώρες) θα πληρώσουν το γύρω στα 130 ευρώ το άτομο. Το αυτοκίνητο, για να πάει και να έρθει από τον Πειραιά, χρειάζεται 205 ευρώ.

Χανιά: Με 80 ευρώ το άτομο και υπομονή θα καταφέρετε να φτάσετε στα Χανιά από την Αθήνα σε 8,5 περίπου ώρες. To αυτοκίνητο κοστίζει 158 ευρώ με επιστροφή, όχι και άσχημα, εάν λάβουμε υπόψη ότι πρόκειται για μακρύ ταξίδι.

Μύκονος: Για να φτάσει κάποιος στο πλέον τουριστικό νησί του Αιγαίου χρειάζεται να πληρώσει 104 ευρώ με επιστροφή με το αργό πλοίο των 5 περίπου ωρών ή 130 ευρώ με το γρήγορο. Το εισιτήριο ενός μεσαίου ΙΧ με επιστροφή κοστίζει περίπου 200 ευρώ, ανάλογα την εταιρεία.

Ικαρία: H γνωστή για τα πανηγύρια και την έντονη βραδινή ζωή Ικαρία μπορεί να απαιτεί τουλάχιστον 7 ώρες για να την απολαύσεις αλλά τα ακτοπλοϊκά, παρά το μακρύ ταξίδι δεν είναι παράλογα. Ένα εισιτήριο με επιστροφή κοστίζει 116 ευρώ αλλά η τιμή για αυτοκίνητο είναι πιο τσουχτερή στα 245 ευρώ με επιστροφή.

Σέριφος: Για το αργό πλοίο (4 ώρες) η τιμή του εισιτηρίου για κάθε άτομο με επιστροφή είναι μικρότερη των 80 ευρώ. Αυτοί που θέλουν να πάρουν το γρήγορο πλοίο (2 ώρες) θα πληρώσουν το γύρω στα 120 ευρώ το άτομο. Το αυτοκίνητο, για να πάει και να έρθει από τον Πειραιά, χρειάζεται 130 ευρώ.

Ρόδος: Στο ταξίδι για την Ρόδο θα αποφύγουμε το αργό πλοίο που χρειάζεται 22 ώρες και κάτι και θα επιλέξουμε την γρήγορη διαδρομή των 13 ωρών με το τσουχτερό κόστος των 182 ευρώ το άτομο με επιστροφή. Το κόστος για το αυτοκίνητο κινείται και αυτό σε υψηλά επίπεδα στα 240 ευρώ τουλάχιστον.

Μήλος: Με το αργό πλοίο (7 ώρες) οι τιμές για κάθε άτομο με επιστροφή και θέσεις στο κατάστρωμα είναι στα 80 ευρώ. Αυτοί που θέλουν να πάρουν το γρήγορο πλοίο (2,5 ώρες) θα πληρώσουν το ποσό των 150 ευρώ. Το εισιτήριο για το αυτοκίνητο κοστίζει μετ επιστροφής τουλάχιστον 140 ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ