top icon
Επικαιρότητα

Αναβάθμιση του oδοφωτισμού στον Δήμο Παιανίας

Σκοπός του Δήμου Παιανίας, μέσω της αναβάθμισης του οδοφωτισμού, είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας-συντήρησης και των εκπεμπόμενων ρύπων.

Στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και του σχεδιασμού υπό τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης ο Δήμος Παιανίας έχει προγραμματίσει να προβεί σε διαδικασίες ωρίμανσης έργων, προς αυτή τη κατεύθυνση. Για την υλοποίηση αυτών, ο Δήμος Παιανίας και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Νέα Μητροπολιτική Αττική, υπέγραψαν σχετική προγραμματική σύμβαση με τίτλο «Αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Παιανίας» .

Βάσει σχετικών μετρήσεων, το υφιστάμενο δίκτυο φωτιστικών ιστών με τους λαμπτήρες είναι εξαιρετικά ενεργοβόρο, έχοντας χαμηλή απόδοση φωτισμού και χρήζει συχνά επαναλαμβανόμενων συντηρήσεων. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν τεχνολογίες λαμπτήρων βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης, με επικρατέστερη την τεχνολογία L.E.D. (Light Emitting Diodes), με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα υφιστάμενα που φτάνουν έως και 20 χρόνια διάρκεια ζωής. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη (65-80% λιγότερη κατανάλωση), υπάρχουν εξίσου σημαντικά οφέλη ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την καλύτερη ποιότητα φωτισμού για τους κάτοικους της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Μητροπολιτική Αττική αναλαμβάνει τη σύνταξη και θεώρηση τευχών δημοπράτησης καθώς και τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η παρούσα προγραμματική σύμβαση στοχεύει να συνδράμει στην επίτευξη των στόχων του Δήμου Παιανίας, όπως:

Η μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης του οδοφωτισμού
Η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων
Η χρησιμοποίηση των δημιουργούμενων υποδομών για την ανάπτυξη εφαρμογών Έξυπνης Πόλης
Η επιπρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας στην λειτουργία του Δήμου
Η προσαρμογή του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου στα υπάρχοντα πρότυπα και προδιαγραφές
Η βελτίωση των συνθηκών ασφαλούς οδήγησης τις νυκτερινές ώρες
Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των μελετών εκτιμάται συνολικά σε 10 μήνες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ