top icon
Επικαιρότητα

Έρχονται νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

Διορθώσεις στα ασφάλιστρα θα υπάρξουν, καθώς ο αυστηρός εποπτικός έλεγχος, αλλά κυρίως οι προθέσεις των εταιρειών να εμφανίσουν κέρδη από τις δραστηριότητές τους, επιβάλλουν ανάλογες αποφάσεις.

Έτοιμα να πιάσουν χαρτί και μολύβι για τους τελευταίους, για φέτος υπολογισμούς σχετικά με τα ασφάλιστρα του κλάδου Αστικής Ευθύνης Οχημάτων είναι τα αρμόδια στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών. Το πρώτο που θα εξετάσουν είναι τα περιθώρια που διαθέτει ο κλάδος να κλείσει φέτος με θετικό πρόσημο τα αποτελέσματά του και βάσει αυτών θα κριθεί η σκοπιμότητα μικρών ή και μεγαλύτερων αυξητικών αναπροσαρμογών στα ασφάλιστρα, ώστε να αποφευχθούν πιθανές ζημιές. Ανώτατοι παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς επισημαίνουν ότι, για ορισμένες εταιρείες η εικόνα των ισολογισμών τους δεν είναι καλύτερη και αυτό θα σημάνει έναν ακόμα, τελευταίο για φέτος, κύκλο ανατιμήσεων. Βέβαια, όπως διευκρινίζουν, οι όποιες μεταβολές δεν πρόκειται να είναι θεαματικές, όπως εξάλλου δεν ήταν θεαματικές σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, εξηγούν ότι διορθώσεις στα ασφάλιστρα θα υπάρξουν καθότι ο αυστηρός εποπτικός έλεγχος, αλλά κυρίως οι προθέσεις των εταιρειών να εμφανίσουν κέρδη από τις δραστηριότητές τους, επιβάλλουν ανάλογες αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φετινές αναπροσαρμογές ασφαλίστρων ήταν τέτοιας έντασης και έκτασης που δεν προκάλεσαν ανατροπές στα μερίδια και στην κατάταξη των βασικών δυνάμεων της ασφαλιστικής αγοράς με παρουσία στον κλάδο αυτοκινήτων. Πηγή: www.insurancedaily.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ