top icon
Επικαιρότητα

H Polestar στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 20 δις δολαρίων

Η Polestar θα εισέλθει στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης με κεφαλαιοποίηση 20 δις $ έχοντας ως στόχο την παρουσίαση τριών νέων ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2024.

Η Polestar ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ότι θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέσω μιας νέας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) που δημιουργήθηκε από τις επενδυτικές εταιρείες The Gores Group και Guggenheim Capital.

Σύμφωνα με την σουηδική εταιρεία και μέλος του Geely Group, η αποτίμησή της φτάνει τα 20 δις δολάρια.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής συμφωνίας, η Volvo, η οποία ανήκει και αυτή στο Geely Group, θα επενδύσει επιπλέον 600 εκατ. δολάρια και αναμένεται να διατηρήσει σχεδόν το 50% του μεριδίου της νέας εταιρείας. Το νεοσύστατο Gores Guggenheim SPAC θα επενδύσει 800 εκατ. δολάρια ενώ επιπλέον 250 εκατ. δολάρια θα συγκεντρωθούν μέσω άλλης χρηματοδότησης.

Η Polestar λέει ότι η χρηματοδότηση και η απόφασή της να εισέλθει στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης θα την βοηθήσει να παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το μεγάλο SUV της μάρκας, το Polestar 3, θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος, ενώ η εταιρεία εργάζεται ήδη «πάνω» σε μια έκδοση παραγωγής του Precept Concept. Το τρίτο αυτοκίνητο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και η εικόνα teaser που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα υποδηλώνει ότι θα πρόκειται για ένα ακόμα SUV.

Η Polestar πούλησε πέρσι 10.000 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, ενώ στοχεύει να φτάσει τις 290.000 μονάδες σε ετήσια βάση έως το 2025.

Επιπρόσθετα, η Polestar σχεδιάζει να προσφέρει στην αγορά ένα «κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητο» έως το 2030.

Polestar

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ