Επικαιρότητα Ελλάδα

Η Ελλάδα στο επενδυτικό «στόχαστρο» της VW

H γερμανική εταιρεία «βλέπει» την Ελλάδα ως πεδίο δράσης, για τα ερευνητικά προγράμματα που έχει ενεργοποιήσει σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.

H αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen εξετάζει την Ελλάδα ως ένα από τα πιο ιδανικά πεδία δράσης, για τα ερευνητικά προγράμματα που έχει ενεργοποιήσει σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση. Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών αναρτήθηκαν τα εξής:

«H ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της για την ηλεκτροκίνηση υποδέχεται κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen για τη μελέτη σκοπιμότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη και που εκπονεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, για project που αφορά την ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

«Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και τα στελέχη της Volkswagen που επισκέπτονται την Καβάλα και τη Θάσο θα κάνουν επιτόπια αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέγονται για την μελέτη αυτή. Αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά.

«Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης. Το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα, όπως η Volkswagen, δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας φέρνουν αποτέλεσμα».

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου