top icon
Επικαιρότητα

Η Uber αναστέλλει τη λειτουργία της UberX στην Ελλάδα

Με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο, η Uber ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων από την προσεχή κιόλας Τρίτη της μιας εκ των δύο υπηρεσιών που προσφέρει στη χώρα μας.

Αυτή τη στιγμή η Uber προσφέρει στην ελληνική αγορά δύο υπηρεσίες, τις UberX και UberTaxi. Όπως κατέστη γνωστό σήμερα μέσω επίσημης διαδικτυακής ανακοίνωσής της, η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις λειτουργίες της πρώτης επικαλούμενη την πρόσφατη τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας (περισσότερα για αυτήν μπορείτε να διαβάσετε παλαιότερη ανάρτησή μας κάνοντας κλικ εδώ).

Στη σχετική της ανακοίνωση η Uber επισημαίνει τα εξης:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας UberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».

Όπως επισημαίνει η Uber, η υπηρεσία UberTaxi θα συνεχίσει να διατίθεται κανονικά:

«Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία UberTaxi».

Η υπηρεσία UberX, η οποία ξεκίνησε στην Αθήνα το 2015 χρησιμοποιώντας οδηγούς ΙΧ, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από 450.000 κατοίκους και τουρίστες.

Αυτή τη στιγμή, η Uber δραστηριοποιείται σε 65 χώρες ανά τον κόσμο σε περισσότερες από 600 πόλεις.

Από τη μεριά του, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε προ ολίγου τις παραπάνω εξελίξεις λέγοντας τα εξής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα»_­Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ