top icon
Ελλάδα

Με καρφιά στο δρόμο θα σταματούν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων

Το «πράσινο φως» άναψε η Εισαγγελία στην αστυνομία του Έβρου για τη χρήση ειδικών εμποδίων στο δρόμο προκειμένου να αναχαιτίσουν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων.

Τα αυξανόμενα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που προκαλούν οι διακινητές μεταναστών στον Έβρο, προκειμένου να διαφύγουν του ελέγχου και της σύλληψης από την αστυνομία, «οδήγησε» την Εισαγγελία να γνωμοδοτήσει θετικά στην τοποθέτηση ειδικών εμποδίων στην Εγνατία Οδό, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ακινητοποίηση των αυτοκινήτων των δουλεμπόρων.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, «Η χρήση ως έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά του οχήματος, προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη».

Όπως παρουσιάστηκε από τον ΣΚΑΙ, ο στόχος είναι να μπλοκάρουν τα αυτοκίνητα αυτών που διακινούν παράνομα μετανάστες στη χώρα μας, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον έλεγχο από την αστυνομία καταφεύγουν σε επικίνδυνους ελιγμούς, αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες, ακόμα και στον αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προκαλώντας πολλές φορές ακόμα και θανατηφόρα τροχαία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, η εκπαίδευση στα συγκεκριμένα μέσα, θα ξεκινήσει στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ